Ο Ζίμον Ρεκίτα νικητής στο δεύτερο ετάπ του Γύρου Ρόδου

Gazzetta team
Ο Ζίμον Ρεκίτα νικητής στο δεύτερο ετάπ του Γύρου Ρόδου

bet365

Ο Ζίμον Ρεκίτα της επαγγελματικής ομάδας Leopard ήταν ο νικητής του 2ου ετάπ του γύρου Ρόδου. Ο Πολωνός αναβάτης κάλυψε τη διαδρομή των 167 χλμ με εκκίνηση από την πλατεία Δημαρχείου με τερματισμό στο Παραδείσι σε 4 ώρες 11.18.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν λίγο καλύτερες σε σχέση με την πρώτη ημέρα, καθώς έβρεχε κατά διαστήματα. Δεύτερος τερμάτισε ο Νορβηγός Ken-Levi Eikeland της FixIT σε 4 ώρες 11.26, ενώ τρίτος με τον ίδιο χρόνο ήταν ο Σουηδός Marcus Faglum-Karlsson της Tre Berg-Postonord. Στη γενική κατάταξη ο Ελβετός Colin-Chris Stussi κρατάει την πρωτοπορία, ο οποίος είχε κερδίσει το 1ο ετάπ.

Το Σάββατο έγιναν δύο σπριντ ανάβασης και δύο ευθείας. Το πρώτο σπριντ ανάβασης κέρδισε ο Ελβετός Matthias Reutimann της Roth-Akros και το δεύτερο ο Νορβηγός Ken-Levi Eikeland της FixIT, ενώ το πρώτο σπριντ ευθείας κέρδισε ο Szymon Sajnok της Εθνικής Πολωνίας και το δεύτερο ο Γερμανός Patrick Schelling της Vorarlberg.

Ετσι, στη γενική κατάταξη στο σπριντ ανάβασης προηγείται ο Ελβετός Matthias Reutiman της Roth-Akron με 16 πόντους και ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Νορβηγός Ken-Levi Eikeland της FixIT με 8π. και στην τρίτη ο Ελβετός Roland Thalmann της Roth-Akros με 6π.
Στο σπριντ ευθείας πρωτοπόρος στη βαθμολογία είναι ο Szymon Sajnok της Εθνικής Πολωνίας με 10 πόντους και ακολουθούν ο Ελβετός Colin-Chris Stussi της Roth-Akros με 8π. Και ο Γερμανός Patrick Schelling της Vorarlberg με 5π.

Από ελληνικής πλευράς ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος ήταν και πάλι ο καλύτερος τερματίζοντας στην 6η θέση στο 3ο γκρουπ και στην 50η θέση στο σύνολο σε 4 ώρες 20.10.
Μετά τον τερματισμό στο χθεσινό 2ο ετάπ ο ποδηλάτης του Τάλου Χανίων δήλωσε: «Ο αγώνας στη Ρόδο αποτελεί την αρχή της προετοιμασίας μου. Πιστεύω με τους αγώνες που θα κάνω μέχρι τον Αύγουστο θα είμαι έτοιμος με τους υπόλοιπους συναθλητές μου για τις μεγάλες διοργανώσεις, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Αύγουστο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο, όπου θα προσπαθήσουμε να διακριθούμε».

Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού αγώνα το ατύχημα του Δημήτρη Αντωνιάδη. Ο Έλληνας πρωταθλητής της SP Tableware είχε ένα ατύχημα στον Άγιο Ισίδωρο όταν είδε να έρχεται κατά πάνω του ένα ελάφι. Δεν απέφυγε τη σύγκρουση, το ποδήλατό του και το κράνος του καταστράφηκαν, αλλά ευτυχώς δεν χτύπησε και του δόθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

«Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά στην ποδηλασία και θα επιδιώξουμε να φθάσουμε τη Μαγιόρκα και την Τενερίφη», δήλωσε αρχικά ο Αντιδήμαρχος Ρόδου, Τέρης Χατζηιωάννου και συνέχισε: «Πιστεύω ότι αυτός ο καιρός είναι φυσιολογικός για τους αθλητές που ζουν στη Βόρεια Ευρώπη, αλλά επηρέασε τους Έλληνες ποδηλάτες. Ελπίζω ότι ο καιρός θα είναι βελτιωμένος την Κυριακή».
Τον διεθνή Ποδηλατικό Γύρο διοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, το Ποδηλατικό Σωματείο Ροδήλιος και η εταιρία διοργάνωσης αθλητικών αγώνων Sports Tours Hellas υπό την αιγίδα της UCI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας).
Ο διεθνής ποδηλατικός Γύρου Ρόδου ολοκληρώνεται αύριο (Κυριακή 12/3) με το 3ο ΕΤΑΠ 171,5 χλμ με τη διαδρομή να έχει ως εξής: Πλατεία Δημαρχείου – Κρητικά – Φαληράκι (1ο σπριντ ευθείας)- Κολύμπια- Λίνδος- Κιοτάρι (2ο σπριντ ευθείας)- Προφύλια (1ο σπριντ ανάβασης)- Αγ. Ισίδωρος (2ο σπριντ ανάβασης)- Σάλακος- Καλαβάρδα- Θεολόγος- Ιαλυσός- Κρητικά- Ψαροπούλα.
Τα σπριντ ευθείας του αυριανού 3ου ΕΤΑΠ είναι: 14ο χλμ Φαληράκι, 74,5 Κιοτάρι.
Τα σπριντ ανάβασης είναι: 93ο Προφύλια , 102,5 χλμ Άγιος Ισίδωρος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα