Αρχίζει ο ποδηλατικός Γύρος Ρόδου

Gazzetta team
Αρχίζει ο ποδηλατικός Γύρος Ρόδου

bet365

Στις 12 το μεσημέρι θα ανοίξει αύριο Παρασκευή (10/3) η αυλαία του διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ρόδου, στον οποίο θα μετάσχουν περισσότεροι από 160 ποδηλάτες από 28 εθνικές και επαγγελματικές ομάδες.

Η εκκίνηση θα δοθεί από τη Νέα Μαρίνα της Ρόδου και οι ποδηλάτες αφού περάσουν από Κρητικά – Ιαλυσό – Σορωνή – Καλαβάρδα – Σάλακο – Καπή – Προφήτη Ηλία – Ελεούσα – Λάερμα – Λάρδο – Λίνδο – Μασάρη – Αρχάγγελο – Κολύμπια – Αφάντου – Φαληράκι και Καλλιθέα θα τερματίσουν στη Νέα Μαρίνα.


Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης δύο σπριντ ευθείας και δύο ανάβασης. Τα σπριντ ευθείας είναι: 26ο χλμ Σορωνή και 141,2ο χλμ Φαληράκι. Τα σπριντ ανάβασης είναι: 51ο χλμ Προφήτης Ηλίας και 83ο χλμ Λάερμα.


Η συνέντευξη Τύπου στο «Plaza»
Συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα (9/3) από τους διοργανωτές στο ξενοδοχείο Plaza. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και του Ποδηλατικού Σωματείου Ροδήλιος, Γιάννης Παπασταματάκης, δήλωσε: «Η αναβίωση του διεθνούς ποδηλατικού Γύρου Ρόδου σημαίνει πάρα πολλά για το νησί και γι’ αυτό εμείς ως υπεύθυνοι του ποδηλατικού Σωματείου Ροδήλιος ξεκινήσαμε από φέτος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τον διευθυντή του αγώνα Γιώργο Λεβεντάκη να επαναφέρουμε τις μεγάλες και διεθνούς ακτινοβολίας ποδηλατικές εκδηλώσεις στο νησί των Ιπποτών.

Θέλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα στην ελληνική ποδηλασία και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να συνδυάσουμε τη διοργάνωση μεγάλων αγώνων με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου φιλοξενώντας μεγάλα επαγγελματικά κλαμπ του εξωτερικού δίνοντας μια διαφορετική εικόνα στο νησί μας».


Ο διευθυντής του αγώνα Γιώργος Λεβεντάκης, τόνισε: «Η πρόταση να αναλάβω τη διεύθυνση ενός τόσο μεγάλου ποδηλατικού αγώνα με βρήκε απόλυτα σύμφωνο. Η συνεργασία με τους ξενοδόχους της περιοχής είναι άριστη και είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη οι μισές ομάδες που βρίσκονται στη Ρόδο είναι τόσο ευχαριστημένες που ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.
Είχαμε αιτήματα από 62 ομάδες, αλλά τελικά επιλέξαμε τις 28 και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και για τις επόμενες χρονιές.

Το περιβάλλον για όλες τις ομάδες είναι φιλικό. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και οι καιρικές συνθήκες δεν επηρεάζουν καθόλου τους ξένους ποδηλάτες. Ολοι οι φορείς συμβάλλουν και η αλλαγή ως προς το καλύτερο είναι ταχύτατη. Υπάρχουν 3.000 διανυκτερεύσεις αυτή τη στιγμή στο νησί, καθώς έχουν έρθει και επισκέπτες που παρακολουθούν τις επαγγελματικές ομάδες από κοντά.

Αν προχωρήσει αυτή η διοργάνωση θα δημιουργηθεί κάτι το ιδιαίτερο εδώ στη Ρόδο. Ενενήντα οχτώ χιλιάδες ποδηλάτες πηγαίνουν αυτόν τον καιρό στη Μαγιόρκα. Η Ρόδος μπορεί να ακολουθήσει. Μπορεί να αποτελέσει έναν δεύτερο σταθμό σε προσέλκυση αθλοτουριστών».


Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ρόδου, Τέρης Χατζηϊωάννου, ανέφερε από την πλευρά του: «Η επιστροφή του διεθνούς ποδηλατικού γύρου σημαίνει πάρα πολλά για τη Ρόδο, το Δήμο και την Περιφέρειά μας. Θα διεκδικούμε κάθε διοργάνωση ποδηλατική. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε κοντά στην ποδηλασία και στο μέλλον να πραγματοποιούμε ποδηλατικές εκδηλώσεις που θα συμβάλλουν και στην ανάπτυξη του νησιού μας.

Επιδίωξή μας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όπως συμβαίνει στη Μαγιόρκα και στα Κανάρια Νησιά. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε και ναν δραστηριοποιηθούμε πάνω σε αυτόν τον τομέα. Ευχαριστώ τον Ροδήλιο και τον Γιώργο Λεβαντάκη για τη διοργάνωση του Γύρου Ρόδου, στον οποίο μετέχουν επαγγελματικές ομάδες διεθνούς ακτινοβολίας. Ηδη προετοιμαζόμαστε και για τη νέα σεζόν».


Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιώργος Αντώνογλου, ο οποίος είπε ότι «μετά την περυσινή επιτυχημένη διοργανωμένη του Gran Fondo, η Ρόδος επιστρέφει φέτος με επαγγελματικούς αγώνες και θα βρεθεί στο επίκεντρο του Παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Το Επιμελητήριο θα είναι πάντα κοντά σε τόσο μεγάλους και διεθνούς προβολής αγώνες, αφού γίνονται για το καλό της εμπορικής ανάπτυξης του νησιού μας. Δηλώνουμε παρόντες και θα είμαστε πάντα κοντά, ώστε να γίνει και πάλι θεσμός ο Γύρος της Ρόδου. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, καλή επιτυχία στους διοργανωτές».

 

Τελευταία Νέα