Ανακαλύψτε πως συνδυάζεται ο κινηματογράφος με το παιδί και τον αθλητισμό

Gazzetta team
Ανακαλύψτε πως συνδυάζεται ο κινηματογράφος με το παιδί και τον αθλητισμό

bet365

Μία καινοτόμα πρωτοβουλία, η οποία συνδυάζει τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο με τον αθλητισμό, ξεκινά αυτό το σαββατοκύριακο 4-5 Μαρτίου στο Δαναό.

Πρόκειται για το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών, CineDoc Kids, το οποίο συνεχίζει στον κινηματογράφο Δαναό με μια ταινία μυθοπλασίας και τρία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης.

Η νορβηγική ταινία Απόλυτα Αληθινή Αγάπη διηγείται την ιστορία της 10χρονης Άννε που ερωτεύεται τον Γιέργκεν, το καινούργιο αγόρι στο σχολείο της. Υπάρχει, όμως, έρωτας σε αυτή την ηλικία και μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς στο όνομα της αγάπης; Η ταινία απαντά στα παραπάνω ερωτήματα με παιδική αμεσότητα. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο κινηματογράφου με τον σκηνοθέτη Πιέρρο Ανδρακάκο.

Τι κοινό μπορεί να έχουν η Νάστια από τη Ρωσία, ο Τσικάρα από την Ιαπωνία και ο Ρούμπεν από τη Δανία; Την αγάπη και την προσήλωση στον στόχο τους! Έτσι την Κυριακή, 5 Μαρτίου, θα μας συντροφεύσουν τρεις ταινίες μικρού μήκους αφιερωμένες σε παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τον χορό.

Η ταινία Βαρικέλλα διηγείται την ιστορία δυο αδερφών που φοιτούν στη φημισμένη Ρωσική Ακαδημία Μπαλέτου, που έχουν κοινό όνειρο να γίνουν κορυφαίες μπαλαρίνες. Ο Τσικάρα, Ο γιος του παλαιστή Σούμο μας έρχεται από τη μακρινή Ιαπωνία και περιγράφει τις προσπάθειες του Τσικάρα να γίνει ένας πετυχημένος παλαιστής του Σούμο, όπως ο πατέρας του.

Και η ταινία Πρωταθλητής Ξιφασκίας ακολουθεί τον 7χρονο Ρούμπεν από τη Δανία που ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μερικούς από τους καλύτερους ξιφομάχους της Ευρώπης. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση και διαδραστική παρουσίαση με την Ολυμπιονίκη Ξιφασκίας Δήμητρα Μαγκανουδάκη, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

Επιπλέον, για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο παιδιά από την 13μελή παιδική επιτροπή του CineDoc Kids θα βρίσκονται στον κινηματογράφο Δαναό για να καλωσορίσουν το κοινό και να παρουσιάσουν τις ταινίες.

Η παιδική κριτική επιτροπή του φεστιβάλ αποτελείται από παιδιά γυμνασίου και λυκείου από σχολεία της Αττικής, που έχουν επιλεγεί και συμμετέχουν ενεργά στην αξιολόγηση των ταινιών του φεστιβάλ και στη βράβευση της καλύτερης ταινίας.

Η ανακοίνωση του βραβείου Καλύτερης Ταινίας CineDoc Kids θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου στον κινηματογράφο Δαναό.

Το CineDoc Kids πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και των πρεσβειών της Σουηδίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του των προβολών στον κινηματογράφο Δαναό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των προβολών του Φεστιβάλ στον κινηματογράφο Δαναό μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ώρα προβολών: 16.00

Τιμή εισιτηρίου: 6€
Τιμή εισιτηρίου ομαδικού/οικογενειακού +4 άτομα: 4€


Το CineDoc Kids εντάσσεται στο πρόγραμμα του CineDoc (Σεπτέμβριος 2016 – Μάιος 2017) που απευθύνεται σε ενήλικο κοινό. Το CineDoc προβάλλει από το 2009 βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινημτογράφο Δαναό, τον Δήμο Βόλου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι ταινίες του διημέρου 4 & 5/03
Απόλυτα Αληθινή Αγάπη (Totally True Love) ηλικίες: 10+

Σκηνοθεσία: Anne Sewitsky / 80’ / 2010 / Νορβηγία
Ο δεκάχρονος Γιέργκεν είναι το νέο πρόσωπο στο σχολείο της Άννε. Όλα τα κορίτσια είναι ερωτευμένα με τον Γιέργκεν, όμως η Άννε είναι πρόθυμη να προχωρήσει περισσότερο από τον καθένα για να τον κερδίσει. Στο όνομα της αγάπης όλα επιτρέπονται…
Στα νορβηγικά με ελληνικούς υπότιτλους

Βαρικέλλα (Varicella) ηλικίες: 9+
Σκηνοθεσία: Victor Kossakovsky / 25’ / 2015 / Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Ρωσία
Δύο ταλαντούχες αδελφές, η Νάστια (13) και η Πολίνα (7), φοιτούν στη φημισμένη Ρωσική Ακαδημία Μπαλέτου, μετά από μια επίπονη διαδικασία επιλογής ανάμεσα σε 5.500 παιδιά. Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Victor Kossakovsky καταγράφει τη στενή σχέση των κοριτσιών που έχουν ένα κοινό όνειρο: να γίνουν κορυφαίες μπαλαρίνες.
Στα ρωσικά με ελληνικούς υπότιτλους

Τσικάρα – Ο γιος του παλαιστή Σούμο (Chikara – The Sumo Wrestler’s Son) ηλικίες: 9+
Σκηνοθεσία: Simon Lereng Wilmont / 32’/ 2013 / Δανία, Ιαπωνία
Ο Τσικάρα είναι ένα δεκάχρονο αγόρι από την Ιαπωνία που θέλει όσο τίποτε άλλο να γίνει πετυχημένος παλαιστής του Σούμο, όπως ο διάσημος πατέρας του. Όλο το καλοκαίρι προπονείται εντατικά για έναν σημαντικό αγώνα Σούμο, αλλά την παραμονή του αγώνα ο νεαρός αρχίζει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του και γίνεται όλο και πιο νευρικός. Θα είναι σε θέση να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να κάνει τον μπαμπά του υπερήφανο;

Στα ιαπωνικά με ελληνικούς υπότιτλους

Πρωταθλητής Ξιφασκίας (The Fencing Champion) ηλικίες: 9+
Σκηνοθεσία: Simon Lereng Wilmont / 27’/ 2014 / Δανία
Ο επτάχρονος Ρούμπεν ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μερικούς από τους καλύτερους ξιφομάχους της Ευρώπης. Στην πόλη του, στη Δανία, προπονείται μαζί του και η φίλη του Μαρί. Η ταινία καταγράφει τη σχέση των δύο νέων πρωταθλητών μέσα και έξω από την πίστα ξιφασκίας.
Στα δανέζικα με ελληνικούς υπότιτλους

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CineDoc Kids:
www.cinedoc.gr | [email protected] | 2107211073

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα