Aντιφατικά μηνύματα από το μέτωπο της ΕΟΕ

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Aντιφατικά μηνύματα από το μέτωπο της ΕΟΕ

bet365

Eκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι προβλέψεις που δίνονται από τις δύο πλευρές, Κούβελου - Καπράλου για την έκβαση που θα έχει η υπόθεση της προσφυγής του πρώτου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που η πλευρά Καπράλου θεωρεί ότι η δικαστική υπόθεση δεν θα επηρεάσει στο ελάχιστο την ομαλή λειτουργία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μετά την πρόσφατη επανεκλογή του Σπύρου Καπράλου στην προεδρία, οι «απέναντι» με βεβαιότητα δηλώνουν ότι οι εξελίξεις θα είναι άμεσες.

Ο περίγυρος του Καπράλου αποφαίνεται ότι η πλειοψηφία αποφάνθηκε στις 6 Φεβρουαρίου και έδωσε ηχηρό μήνυμα στις αρχαιρεσίες και ότι το ΣτΕ δεν είναι αρμόδιο για να προχωρήσει την υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων, επομένως δεν μπορεί να «παγώσει» τη λειτουργία της ΕΟΕ.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι η εκδίκαση της υπόθεσης δεν αναμένεται -όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις- να γίνει νωρίτερα από 1-1,5 χρόνο.

Στον αντίποδα η πλευρά Κούβελου ισχυρίζεται ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της και ότι η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να βγει άμεσα λόγω του κατεπείγοντος της υπόθεσης.

Είναι γεγονός ότι το ΣτΕ δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον που έχει καταθέσει προσφυγή να επιταχύνει τις διαδικασίες καταθέτοντας παράλληλα αίτημα επιτάχυνσης, το οποίο βέβαια έχει υψηλό κόστος, περίπου 500€. Σε αυτή την περίπτωση η εκδίκαση της υπόθεση αναμένεται να γίνει το προσεχές τρίμηνο και η απόφαση να ληφθεί εντός του 2017.

 

Τελευταία Νέα