Επέστρεψε τα χρήματα στους αθλητές η Κίνηση στο Κύπελλο Πόλεων της ΑΕΚ

Gazzetta team
Επέστρεψε τα χρήματα στους αθλητές η Κίνηση στο Κύπελλο Πόλεων της ΑΕΚ

bet365

Μεγάλη επιτυχία είχε το 2ο Κύπελλο Πόλεων που διοργάνωσε η ΑΕΚ το Σάββατο 18-02-2017 στο Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο Νέας Φιλαδέλφειας στη μνήμη του Μανώλη Λαμπίδη.

Οι άψογες διαιτησίες των Κριτών- Διαιτητών που επελέγησαν να διευθύνουν τους 15 αγώνες του προγράμματος έδωσαν την ευκαιρία στους πολυάριθμους φίλους του αθλήματος να τους χειροκροτήσουν και να επευφημήσουν φυσικά και τους μεγάλους πρωταγωνιστές, τους πυγμάχους, που πρόσφεραν πλούσιο θέαμα.

Οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ πήραν άριστα για την αψεγάδιαστη διοργάνωση του Κυπέλλου, ενώ η εκδήλωση συζητήθηκε έντονα, αφού η Κίνηση για την «Αναγέννηση» της ελληνικής Πυγμαχίας με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ, Χάρη Μαριόλη, επέστρεψε στα Σωματεία και τους αθλητές τα χρήματα που είχαν καταβάλει στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν από την ΑΕΚ τρεις άνθρωποι της οικογένειας της ελληνικής πυγμαχίας, που κοσμούν το άθλημα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Πρόκειται για τον Ιατρό της ΑΙΒΑ - WADA και μέλος της διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής κ. Ιωάννη Φιλιππάτο που διακρίνεται διαρκώς στην Διεθνή Πυγμαχική σκηνή και συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο 2016 . Για τους ίδιους ακριβώς λόγους τιμήθηκε ο Διεθνής Διαιτητής κ. Ευάγγελος Βουγιούκας. Τέλος βραβεύτηκε ο παλιός προπονητής της ΑΕΚ και επί σειρά ετών Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Πανταζής Μαρκάκης .
Οι αγώνες, οι οποίοι στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία, προετοιμάστηκαν με μεγάλο μεράκι από τον έφορο του τμήματος της ΑΕΚ κ. Νίκο Κοενάκη, ο οποίος δήλωσε:

«Το κύπελλο της ΑΕΚ ας είναι η αρχή για δίκαιους και ποιοτικούς αγώνες, τους οποίους χρωστάμε στις νέες γενιές. Θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι βοήθησαν και πήραν άριστα για την αψεγάδιαστη διοργάνωση του Κυπέλλου, επιστρέφοντας μετά από πολλά χρόνια το χαμόγελο και την αισιοδοξία για το άθλημα».

Στους αγώνες συμμετείχαν εκτός από την Διοργανώτρια ΑΕΚ , πυγμάχοι από τα σωματεία ΑΣΠ ΑΜΑΡΟΥΣΊΟΥ, ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΠΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΛΕΩΝΙΔΑ Γ.Σ, ΤΟΦΑΛΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, ΑΤΡΩΤΟΥ, Α.Σ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΠΟΛΥΔΕΥΚΗ, ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ, και ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΚΑΛΥΒΙΩΝ.

Οι πυγμάχοι αγωνίστηκαν με πάθος και έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους για το μέλλον. Επικράτησε φίλαθλο αθλητικό πνεύμα και όλες οι αποφάσεις χειροκροτήθηκαν! Το τουρνουά ξεκίνησε με αγώνα επίδειξης εντεκάχρονων πυγμάχων της ΑΕΚ (Κώστας Δρίζος) και του ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ (Γιώργος Γεωργαντζάς) που καταχειροκροτήθηκαν για την τεχνική τους κατάρτιση και το πάθος τους.

Τέλος να επισημάνουμε ότι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τριών ανθρώπων που χάθηκαν την τελευταία εβδομάδα από την μεγάλη οικογένεια της Πυγμαχίας. Της μεγάλης μορφής της ελληνικής πυγμαχίας, του Στέλιου Κούρκουλα που έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 94 ετών μετά από παρουσία δεκαετιών στον χώρο της πυγμαχίας και δυο αδικοχαμένων νεαρών πυγμάχων, του Θανάση Μυλωνά από τον Τόφαλο Πατρών και του Βάιου Μποσταντζή από τον Άρη Νικαίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα