Όριζαν μη αξιολογημένους διαιτητές στο χάντμπολ

Θάνος Σαρρής
Όριζαν μη αξιολογημένους διαιτητές στο χάντμπολ

bet365

Το gazzetta.gr... σκάλισε τις καταγγελίες για τους διαιτητές στο χάντμπολ και γράφει για το διάστημα που υπήρχαν ορισμοί χωρίς αξιολόγηση.

Μονολότι η ΚΕΔ της ΟΧΕ τον τελευταίο χρόνο έχει κόψει δεκάδες διαιτητές που δεν πέρασαν τα τεστ, δημοσιεύοντας τις κινήσεις της, υπήρξε ένα διάστημα που σύμφωνα με τις καταγγελίες και τα έγγραφα που υπάρχουν έδρασε χωρίς διαφάνεια. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το gazzetta.gr υπάρχουν ψίθυροι ανάμεσα σε ομάδες για συγκεκριμένους διαιτητές που ευνοήθηκαν για μια χρονική περίοδο που εντοπίζεται στο τέλος του 2015 και στις αρχές του 2016.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για διαιτητές που βρίσκονταν στις λίστες με τους «κομμένους» στις αξιολογήσεις της αγωνιστικής περιόδου 2015-16. Η ενημέρωση της Ομοσπονδίας ανέφερε ότι η επαναξιολόγηση ήταν προγραμματισμένη για τις 31 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και την 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα. Διαιτητής που βρέθηκε στις εξετάσεις της Αθήνας κλήθηκε σε νέο τεστ στις 9 Ιανουαρίου γεγονός που οδηγεί στο προφανές συμπέρασμα ότι δεν είχε επιτύχει στην πρώτη επαναξιολόγηση. Παρόλα αυτά, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο καλεντάρι που είναι αναρτημένο στο σάιτ της Ομοσπονδίας, καλούταν να σφυρίζει κανονικά στο ενδιάμεσο, παρότι δεν είχε περάσει την αξιολόγηση! Υπάρχουν καταγγελίες και για διαιτητή που παρότι απέτυχε στα πρώτα τεστ και δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δεύτερη αξιολόγηση, συνέχιζε να σφυρίζει κανονικά, όπως και ψίθυροι για δύο μέτρα και δύο σταθμά στις διαδικασίες.

Στο καταστατικό αναφέρεται ξεκάθαρα πως: «Οι μη επιτυχόντες στις δοκιμασίες αποκλείονται της επιλογής σε οποιαδήποτε κατηγορία εθνικών πρωταθλημάτων, μη δικαιουμένων επανεξέτασης, εκτός των αναφερομένων στην παρ. 1α του παρόντος άρθρου που επανεξετάζονται με το πέρας της ασθένειάς τους. Οι διαιτητές αυτοί, επανακρίνονται σε χρόνο που θα ορισθεί από την ΚΕΔ/ΟΧΕ». Η Επιτροπή ωστόσο όχι απλά όριζε τους συγκεκριμένους διαιτητές, αλλά το έκανε σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών και συγκεκριμένα της Β' Εθνικής.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον κύριο Σωτήρη Μίγκα, πρόεδρο της ΚΕΔ, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει και έκανε λόγο για αστειότητες που απορρέουν από προσωπικές κόντρες. Τόνισε επίσης ότι φέτος μόνο έχουν κόψει 40 άτομα. Ωστόσο, τα δεδομένα που υπάρχουν δείχνουν ότι πράγματι υπήρξαν για ένα χρονικό διάστημα πάνω από 10 ορισμοί με τους συγκεκριμένους διαιτητές...

 

Τελευταία Νέα