Την 9η θέση για την Ελλάδα στο ομαδικό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ

Gazzetta team
Την 9η θέση για την Ελλάδα στο ομαδικό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ

bet365

Με την Εθνική μας ομάδα του αλπικού σκι να κατακτά την 9η θέση, στο παράλληλο ομαδικό, ολοκληρώθηκε η παρουσία μας στο 13ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας (EYOF), των Χειμερινών Αθλημάτων, που έγινε στο Ερζερούμ (Τουρκία).

Την προτελευταία ημέρα, στα αλπικά ο Γιώργος Καράτζιας και ο Φίλιππος Κόζαρης αγωνιστήκαν στην τεχνική κατάβαση με το πρώτο να είναι 26ος (2:01,83) και τον δεύτερο να μην ολοκληρώνει τον αγώνα.

Στους δρόμους αντοχής και στο αγώνισμα της ταχύτητας ο Παναγιώτης Παπάσης είχε την καλύτερη επίδοση από τους έλληνες αθλητές, και κατετάγη 40ος (58 συμμετοχές) με χρόνο 2:28,63 και 327, 35 βαθμούς FIS. Οι Νίκος Τσουρέκας και Γιώργος Τσούλης τερμάτισαν στις 43η και 54η αντίστοιχα. Στις γυναίκες η Ελισάβετ Αναστασιάδου με χρόνο 3:08,7 και 396,7 βαθμούς FIS τερμάτισε 41η.

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε εντός του Χωριού, στην Medals Plaza. Σημαιοφόρος για την Ελλάδας ήταν ο αθλητής του αλπικού σκι Γεώργιος Καρατζιάς.

Μέτρια εμφάνιση στο Παγκόσμιο Διάθλου

Ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους οι αθλητές μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου ανδρών – γυναικών, στο Χοκφίτσεν της Αυστρίας. Οι πρωταθλητές μας κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα και δεν πέτυχαν να διακριθούν ατομικά αλλά έδωσαν στην χώρα μας πολύτιμους βαθμούς στη γενική παγκόσμια βαθμολογία.

Η βαριά ίωση του Απόστολου Αγγέλη πριν από την έναρξη των αγώνων και η απειρία της Μαρίας Τσακίρη, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνες αυτού του επιπέδου, ήταν σίγουρα δύο ανασταλτικοί παράγοντες στη διεκδίκηση μεγάλων επιδόσεων.

Η καλύτερη επίδοση της Τσακίρη έγινε στα 7,5 χλμ. όπου με χρόνο 23:36,2 και 2 άστοχες βολές τερμάτισε 96η, ενώ ο Αγγέλης είχε την καλύτερη επίδοση στα 20 χλμ., όπου κατετάγη 92ος με 5 άστοχες βολές και χρόνο 58:52,1.

Μετάλλια στο καλλιτεχνικό πατινάζ

Εβδομάδα με επιτυχίες εκτός συνόρων για το ελληνικό καλλιτεχνικό πατινάζ.
Η Ελισάβετ Βούλγαρη κατέκτησε την 2η θέση στο διεθνή αγώνα Sofia Trophy, στη Σόφια της Βουλγαρίας, στην κατηγορία Basic Novice B I.
Η 9άχρονη Αγάπη Πετροπουλέα του συλλόγου Τρίαινα, κατέκτησε την 1η θέση στο διεθνή αγώνα «Olympic Hopes» στο Μπράσοβ της Ρουμανίας, στην κατηγορία «Cubs Girls».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα