Ποιο ντέρμπι; Υπέροχος στίβος στο ΣΕΦ…

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Ποιο ντέρμπι; Υπέροχος στίβος στο ΣΕΦ…

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος είχε δίλημμα εάν έπρεπε να πάει στο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού ή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Τελικά επέλεξε κλασικό αθλητισμό και δεν το μετάνιωσε καθόλου...

Ένα ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού πάντα εμπεριέχει πολλούς και σημαντικούς λόγους να το παρακολουθήσεις. Ειδικά τη φετινή χρονιά που οι δύο ομάδες δείχνουν πιο ισοδύναμες για πρώτη φορά μετά από χρόνια!

Την ίδια ώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήταν σε εξέλιξη η δεύτερη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου με την πλειοψηφία των καλύτερων αθλητών και αθλητριών να δίνει το «παρών». Αν και προς στιγμήν ταλαντεύτηκα, αποφάσισα να κατευθυνθώ στο ΣΕΦ για να δωσ τίβο, επιλογή που αποδείχθηκε μακράν η καλύτερη…

Καλύτερη, γιατί είδα από κοντά τον κορυφαίο τελικό που έχει γίνει ποτέ στην πατρίδα μας, στο άλμα επι κοντώ, με δύο σπουδαίους πρωταθλητές, τον Κώστα Φιλιππίδη και τον Εμμανουήλ Καραλή, σε κάθε προσπάθεια τους να εκτοξεύουν την αγωνία στα ύψη. Τελικά ξεπερνώντας τα 5.70 και οι δύο, νικητής αναδείχθηκε στις λεπτομέρειες ο Φιλιππίδης, αλλά ο Καραλής απέδειξε και πάλι ότι αποτελεί τεράστιο ταλέντο που θα μας κάνει όλους να παραμιλάμε με τις επιδόσεις του!

Είδα την Ελισάβετ Πεσιρίδου να καταπίνει τα εμπόδια στα 60 μέτρα μετ’ εμποδίων και να πιάνει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου αλλά και την πιτσιρίκα Ζωή Μπαλαμούτη να κλέβει τις εντυπώσεις στο τριπλούν με το 12,47 που είναι πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων. Είδα και άλλους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες να δίνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, όπως ο Δημήτρης Μονόπωλης στο τριπλούν αλλά και τα τρία κορίτσια που ανέβηκαν στο βάθρο, στο άλμα εις ύψος.

Και δεν ήταν μόνο οι καλές επιδόσεις που τράβηξαν την προσοχή μου, καθώς υπήρχαν πολλές όμορφες εικόνες, που ανάγκασαν και μένα και το κοινό να χειροκροτήσει δυνατά. Εικόνες που μόνο ο πραγματικός αθλητισμός μπορεί να προσφέρει. Όπως το συγκλονιστικό φινάλε στο πένταθλο γυναικών, όταν όλες οι αθλήτριες πραγματικά αποκαμωμένες μετά τον τερματισμό ξάπλωσαν κάτω και δεν μπορούσαν να σηκωθούν!

Ωστόσο η επιβράβευση για αυτά κορίτσια όπως και για τα αγόρια του επτάθλου ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, όταν πιασμένα χέρι – χέρι έκαναν το γύρο του σταδίου και γνώρισαν την αποθέωση. Ενα χειροκρότημα που είναι αρκετό για αυτούς τους υπεραθλητές, στο πιο δύσκολο αγώνισμα του κλασικού αθλητισμού, για να ξεπεράσουν τα προβλήματα, τα εμπόδια στην προπόνηση τους και την αδιαφορία της Πολιτείας.

Αλλη πανέμορφη εικόνα ήταν ο πιο ευτυχισμένος πατέρας του κόσμου, ο Μάκης Ανδρεόγλου, παλιά δόξα του δεκάθλου, που ανέλαβε την απονομή στο έπταθλο. Μόνο που πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο γιος του Τζανής και στο τρίτο, ο άλλος γιος του Αντώνη, με την υπερήφανο πατέρα να λάμπει περισσότερο και από τη λάμψη των μεταλλίων των παιδιών του. Αραγε πόσοι άλλοι γονείς θα έχουν την τύχη να ζήσουν μία τέτοια στιγμή;

Για να πω, όμως, την αλήθεια, υπήρχαν και πράγματα που δεν είδα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Δεν είδα για παράδειγμα, εξαγριωμένους οπαδούς να κρέμονται στα κάγκελα και να βρίζουν τους ποδοσφαιριστές, ούτε τον Σάββα Θεοδωρίδη να δίνει… παράσταση να διαμαρτύρεται και να κατηγορεί τους πάντες.

Δεν είδα, ούτε μύρισα, τα καπνογόνα που έριξε η αστυνομία εναντίον θερμόαιμων, πριν από την έναρξη του ντέρμπι, ούτε άκουσα βρισιές και αποδοκιμασίες σε κάθε ανάποδο σφύριγμα του διαιτητή. Δεν ένιωσα ούτε τον φόβο εάν θα ολοκληρωθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, φόβο που αντιμετωπίζω κάθε φορά που παρακολουθώ έναν αγώνα μεταξύ μεγάλων ομάδων.

Υπήρχαν και άλλες… ομορφιές που έχασα επιλέγοντας το στίβο από το ποδόσφαιρο, αλλά ειλικρινά δεν ανησυχώ. Το επόμενο ποδοσφαιρικό ντέρμπι δεν αργεί…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος