Όλα έτοιμα για το F-4 του Κυπέλλου γυναικών

Gazzetta team
Όλα έτοιμα για το F-4 του Κυπέλλου γυναικών

bet365

Εκπρόσωποι των ομάδων που θα δώσουν το «παρών» στο 15ο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί στο κλειστό του Καματερού, παραβρέθηκαν και μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων- Καματερού.

Το φαβορί και πρωταθλήτρια Ελλάδος ΟΦΝ Ιωνίας, η πολυνίκης (10 τρόπαια) Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας, ο οικοδεσπότης KIPARISSIS ΓΑΣ Καματερού που αγωνίζεται στην Α2 Γυναικών και η «σταχτοπούτα» HONDA Πανόραμα, είναι οι τέσσερις φιναλίστ του 15ου φάιναλ φορ του Κυπέλλου Γυναικών.

Η τελική φάση του θεσμού που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου 2017 στο κλειστό του Καματερού σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού.

Η διοργάνωση θα είναι μία αποθέωση της Γυναίκας, αφού για πρώτη φορά ο τελικός θα διεξαχθεί μόνο με γυναίκες, καθώς εκτός από τις ομάδες, τόσο οι διαιτητές (Ιωάννα Παπαματθαίου- Ιωάννα Χριστίδη), όσο και οι κριτές (Δήμητρα Παπαδοπούλου- Ελένη Μόκου) θα είναι γυναικείου φύλου.

Σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων- Καματερού, πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης παρουσία των διοργανωτών και εκπροσώπων των σωματείων.

O Κώστας Σταματιάδης, γενικός γραμματέας ΟΧΕ δήλωσε: «Απευθύνω ευχαριστίες στο Δήμο και τον δήμαρχο προσωπικά, τον κύριο Σαράντη, για τη φιλοξενία του φάιναλ φορ Κυπέλλου γυναικών. Είχε χρόνια να έρθει στην Αθήνα το κάναμε φέτος. Συγχαρητήρια στις τέσσερις ομάδες. Θα δούμε γυναίκες να αγωνίζονται και θα ήθελα να προσεγγίσω διαφορετικά τη διοργάνωση: Πολλοί λένε ότι επειδή το χάντμπολ είναι δυναμικό δεν ταιριάζει στη γυναίκα. Δεν συμφωνώ. Σήμερα, οι γυναίκες είναι δυναμικές, έχουν προσωπικότητα, είναι πολύ πιο έξυπνες από τους άνδρες, έχοντας επιπλέον θηλυκότητα. Αυτό αποτελεί καταπληκτικό συνδυασμό! Για τον θεατή είναι ό,τι καλύτερο! Σας καλούμε, λοιπόν σε μία γιορτή όχι μόνο του αθλητισμού και του χάντμπολ, αλλά σε μια γιορτή του ωραίου φύλου. Άλλωστε για μια γυναίκα τα κάνουμε όλα...»

«Βιώσαμε τον ρατσισμό. Αυτό τείνει να αλλάξει»
Σε ερώτηση για το γηπεδικό πρόβλημα στην Αττική και την αδειοδότηση της αίθουσας «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ
Κώστας Σταματιάδης είπε: «Είχαμε στο μυαλό μας να επιστρέψει στην Αθήνα το φάιναλ φορ του Κυπέλλου γυναικών και μάλιστα θα θέλαμε να το διοργανώσουμε στην αίθουσα Κασιμάτης, στο ΟΑΚΑ.

Μόλις τη Δευτέρα υπογράφτηκε η άδεια από τον ΓΓ Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό, καθώς δεν ήταν εύκολο και δεν υπήρχε χρόνος προετοιμασίας. Το Καματερό ήταν η αμέσως επόμενη λύση για εμάς. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να βελτιωθεί η εγκατάσταση και μάλιστα θα θέλαμε στο μέλλον να χρησιμοποιείται μόνο για χάντμπολ, αλλά είναι κάτι που θα το συζητήσουμε με τη δημοτική Αρχή.

Δεν υπάρχει μία μεγάλη εγκατάσταση αμιγώς για χάντμπολ στην Αθήνα. Αυτό είναι πρόβλημα πάρα πολλών ετών. Αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν το ρατσισμό, σε ένα Ολυμπιακό άθλημα, όπως είναι το χάντμπολ από παντού, ακόμη και από την Πολιτεία. Τα περισσότερα γυμναστήρια δεν μπορούσαν να φιλοξενήσουν αγώνες χάντμπολ λόγω διαστάσεων. Και μιλάμε μόνο για αγώνες, αφού για εμάς είναι πολυτέλεια ακόμη και να σκεφτείς να κάνεις προπόνηση.

Έχει γίνει τεράστια προσπάθεια να αλλάξει αυτό τα τελευταία τρία χρόνια και σε αυτό έχουμε σύμμαχο τη ΓΓ Αθλητισμού και το πρώτο αποτέλεσμα είναι η αίθουσα “Κασιμάτης” στο ΟΑΚΑ. Δεν μας λύνει το πρόβλημα, αλλά μας δίνει μια τεράστια ανάσα, μέχρι ώστε, στην περιφέρεια Αττικής των 6 εκατ. κατοίκων, το άθλημα να αποκτήσει το δικό του σπίτι. Και για τις εθνικές ομάδες, και για τα σωματεία που παίζουν ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά και για να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε μεγάλες διοργανώσεις!»

20170217 135958
Η Σοφία Ναϊσίδου, προπονήτρια ΟΦΝ Ιωνίας είπε: «Ευχαριστώ θερμά των Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού που φιλοξενεί τη διοργάνωση. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ καλοί αγώνες και στο τέλος θα έχει κερδίσει το γυναικείο χάντμπολ. Πολλοί θεωρούν τους αγώνες αυτούς ως μία αποθέωση της γυναίκας. Έχω διαφορετική άποψη.

Θα πρέπει η γυναίκα να παίζει κεντρικό ρόλο στην Ομοσπονδία, όχι μόνο ως ποσόστωση, αλλά στη λήψη αποφάσεων. Όπως και η γυναίκα προπονήτρια θα πρέπει να έχει τη δική της θέση στις εθνικές ομάδες, αλλά και οι γυναίκες διαιτητές να διαιτητεύσουν και σε έναν τελικό ανδρών. Τότε, θα έχει πάρει η γυναίκα τη θέση που της αξίζει στο ελληνικό χάντμπολ. Πάντως θα ήθελα να εκφράσω την λύπη που δεν είναι παρών στην διοργάνωση και ο ΠΑΟΚ».

Η Φραγκούλα Παπανικολάου, αρχηγός του ΟΦΝ Ιωνίας τόνισε: «Ο σύλλογός μας θεωρείται φαβορί και όχι άδικα. Φέρνουμε Κύπελλα στην πόλη μας από το 2011, με έμφαση, προσήλωση και αγάπη στις ακαδημίες μας. Θέλουμε την κατάκτηση του νταμπλ. Είμαστε ευχαριστημένες που το φάιναλ φορ διεξάγεται στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού και έτσι οι φίλαθλοι από τη γειτονική Νέα Ιωνία θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν το γήπεδο».

Ο Γιώργος Μήτρου, εκπρόσωπος του ΑΕΠ Πανόραμα δήλωσε: «Εκ μέρους του Δ.Σ. θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο που κάνει αγώνα και βοηθά το τοπικό σωματείο. Εμείς είμαστε ένα καινούριο σωματείο, με έξι χρόνια ζωής. Είναι μεγάλη τιμή και στιγμή για εμάς να παίζουμε σε ένα φάιναλ φορ γυναικών. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και θα κατέβουμε για να χαρούμε το παιχνίδι».

Ο Μενέλαος Δανήλος, προπονητής ΓΑΣ Καματερού αποφάνθηκε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο, Λεωνίδα Ιωάννου και τον διευθυντή Στέφανο Σταμούλη που καθίσαμε το καλοκαίρι και σχεδιάσαμε την πορεία της ομάδας για να έχει η ομάδα μια παρουσία πολύ δυνατή. Τους ευχαριστώ που τα όνειρά μου και τα όνειρά τους είναι κοινά.

Είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε στο φάιναλ φορ, αν και η ομάδα αγωνίζεται στην Α2. Αυτοσκοπός είναι η άνοδος. Στηριζόμαστε σε κορίτσια 16-17 ετών, αυτός είναι ο βασικός κορμός και στόχο έχουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια. Το Καματερό έχει βαθιά τις ρίζες του στο χάντμπολ. Στο ανοιχτό γήπεδο που βρίσκεται δίπλα στο γυμναστήριο που θα φιλοξενηθεί το φάιναλ φορ, διεξήχθησαν κάποιοι από τους πρώτους αγώνες του αθλήματος στην Ελλάδα την τριετία 1977-79. Είμαστε βαθιά ριζωμένοι σε αυτό το άθλημα».

Τέλςο, η Ιωάννα Συζίνου, αθλήτρια ΓΑΣ Καματερού επεσήμανε: «Νιώθουμε ικανοποίηση που είμαστε στις 4 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με μεγάλη πορεία, την Αναγέννηση Άρτας. Ο σύλλογός μου αποτελείται από κορίτσια νεαρής ηλικίας. Θα ήθελα να καλέσω όλον τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα