Παρέμβαση της κίνησης «Αναγέννησης της Πυγμαχίας» στην ΑΙΒΑ

Gazzetta team
Παρέμβαση της κίνησης «Αναγέννησης της Πυγμαχίας» στην ΑΙΒΑ

bet365

Η κίνηση «Αναγέννηση της Πυγμαχίας» έκανε παρέμβαση στη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (AIBA), με αφορμή της απόφαση της ΕΟΠ να διοργανώσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων - Νεανίδων, σε μην κατάλληλη ημερομηνία.

Η ανακοίνωση της κίνησης Αναγέννηση της Πυγμαχίας:
«Θέλουμε να ενημερώσουμε τα Σωματεία Πυγμαχίας, τους αθλητές, τους παράγοντες και όλο τον φίλαθλο κόσμο ότι αποστείλαμε έγγραφο στην ΑΙΒΑ (δυστυχώς έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στη Διοίκηση της ΕΟΠ), προκειμένου να πληροφορηθούμε για το κατά πόσον ισχύει ο νέος κανονισμός για τον χρόνο διάρκειας των αγώνων Νεανίδων και στην Ελλάδα.


Στη συνέχεια του εγγράφου μας προς την AIBA αναφέραμε ακόμη ότι αυτόν τον καιρό έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Ελλάδα
το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων - Νεανίδων (από 02-05/03/2017) και ο χρόνος που απομένει για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης είναι λίγος, όπως και για την προετοιμασία των νεαρών αθλητριών.

Παρακαλέσαμε θερμά την AIBA όπως ενεργήσει και παρέμβει από την πλευρά της προκειμένου να διασφαλιστεί ένα έγκυρο και καλά προετοιμασμένο πρωτάθλημα!

Η διοίκηση της ΕΟΠ, όμως, αντί να ζητήσει συγγνώμη ως όφειλε από τα Σωματεία τα οποία μέχρι χθες είχαν ενημερωθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ότι το πρωτάθλημα θα γινόταν σύμφωνα με τον παλιό κανονισμό (4 γύροι των δύο λεπτών) κι όχι με το νέο (τρεις γύροι των τριών λεπτών) - τον οποίο είχε αναρτήσει η AIBA στη δική της ιστοσελίδα από τις 19 Δεκεμβρίου 2016 - μετά τη δική μας ενημέρωση άλλαξε χθες (16-02-2017) δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα την προκήρυξη αναφέροντας την 28η Δεκεμβρίου του 2016 ως ημερομηνία ανάρτησης με τη δικαιολογία και τις λέξεις “ορθή επανάληψη”.

Έλεος κύριοι της ΕΟΠ. Για άλλη μια φορά μας απειλείτε (επειδή κάναμε παρέμβαση στην AIBA) ότι θα μας στείλετε στη δικαιοσύνη. Γιατί; Για τα δικά σας λάθη και εγκλήματα καταγγέλλετε εμάς ότι είμαστε εγκληματική οργάνωση, επειδή ενημερώνουμε νόμιμα τα Σωματεία μας για δικές σας γκάφες;

Αφήστε τα αυτά και ενημερώστε σωστά τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες των Σωματείων αντί να καλείτε τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας σε απολογίες και να βλέπετε φαντάσματα τριγύρω σας.
Αποφασίστε κάποια στιγμή να απαλλάξετε τους ανθρώπους τους αθλήματος από την παρουσία σας.

Κλείνοντας την αναφορά μας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα αγαπητά Σωματεία μας ότι το μπούλινγκ συνεχίζεται ασταμάτητα από τη διοίκηση της ΕΟΠ, αφού μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή του κυπέλλου Πόλεων από την ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι κόβονται τρία ζευγάρια από τη διοργάνωση, ενώ 10 ημέρες πριν η ίδια η Ομοσπονδία είχε αναγγείλει το επίσημο οριστικό πρόγραμμα.

Η νέα απόφαση της Ομοσπονδίας πάρθηκε, όμως, για να τιμωρήσει τα προσκείμενα στη Κίνηση Σωματεία και περισσότερο γιατί εμείς αποκαλύπτουμε τις συνεχόμενες γκάφες της.

Απεβίωσε ο Στέλιος Κούρκουλας
Ο επικεφαλής της Κίνησης για την «Αναγέννηση» της ελληνικής πυγμαχίας, Χάρης Μαριόλης, και τα υπόλοιπα στελέχη της εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Νίκου Κούρκουλα για το χαμό του αγαπημένου του πατέρα Στέλιου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες (Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου του 2017) στο Λαϊκό Νοσοκομείο σε ηλικία 94 ετών.

Ο Νίκος Κούρκουλας υπήρξε από τους στυλοβάτες της ελληνικής πυγμαχίας στην αρχή ως προπονητής του Εθνικού Αθηνών και στη συνέχεια για περισσότερα από 50 χρόνια ως προπονητής του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου. Διετέλεσε ακόμη Ομοσπονδιακός προπονητής, Έφορος των Εθνικών Ομάδων, ήταν για μεγάλο διάστημα πρόεδρος και τα τελευταία χρόνια επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Πυγμαχίας Ελλάδος.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο στις 10:30 το πρωί από το νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων Αττικής. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τη μεγάλη αυτή μορφή της ελληνικής πυγμαχίας και του ελληνικού αθλητισμού.»

 

Τελευταία Νέα