Γκουντούρα και Γεωργιάδου στις «64» του Ακρόπολις

Gazzetta team
Γκουντούρα και Γεωργιάδου στις «64» του Ακρόπολις

bet365

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Κυπέλλου Ακρόπολις. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ έχει συγκεντρώσει τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου. Η Ελλάδα κατάφερε να πανηγυρίσει δύο προκρίσεις στο κεντρικό ταμπλό, από δύο νέες και πολλά υποσχόμενες αθλήτριες.

Η Δώρα Γκουντούρα ήταν αλάνθαστη στον όμιλο και με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες πήρε το «εισιτήριο» για τις «64». Η αθλήτρια της ΑΕΚ κατάφερε να μπει για τρίτη διαδοχική χρονιά στο κεντρικό ταμπλό του κυπέλλου Ακρόπολις.

Η δεύτερη –χρονικά- πρόκριση ήρθε από την Δέσποινα Γεωργιάδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε τέσσερις νίκες στον όμιλο. Στο καθοριστικό παιχνίδι για την είσοδό της στο κεντρικό ταμπλό επικράτησε με 15-11 της Μικουλίκ (Ουγγαρία) και πήρε την πρόκριση.

Η Μαρίνα Παΐζη αποκλείστηκε στο δεύτερο προκριματικό νοκ άουτ. Στον όμιλο πέρασε με δύο νίκες. Στο γύρο των «128» κέρδισε την Κοσέ (Τουρκία) με 15-8, ενώ στον αγώνα για την είσοδό της στο κεντρικό ταμπλό ηττήθηκε με 15-11 από την Μπλαζέρ (Γαλλία).

Στους αγώνες νοκ άουτ προκρίθηκαν επίσης οι: Ελένη Δήμκου, Δέσποινα, Μαρία Μπουρδούκη και Κλαίρη Μπένου, ενώ στον όμιλο αποκλείστηκαν οι: Κυριακή Σαφαρή, Καλλιόπη Καλουτά, Αννα Δούκα, Σοφία Τετράδη, Γεωργία Παπασύρη, Μαρία Μπουρδούκη, Ασημίνα Γκιώνη, Δήμητρα Μποϊδάνη και Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου

Η αίθουσα που διεξάγονται οι αγώνες ήταν κατάμεστη και αύριο το ενδιαφέρον αναμένεται πιο έντονο. Εκτός από τις δύο Ελληνίδες αθλήτριες θα αγωνιστούν και οι καλύτερες «16» του κόσμου βάση του ράκινγκ λιστ.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί του ατομικού.
Χορηγός της διοργάνωσης είναι η Περιφέρεια Αττικής.

 

Τελευταία Νέα