Mαραθώνιος Ρόδου σημαίνει εθελοντισμός και αλληλεγγύη

Gazzetta team
Mαραθώνιος Ρόδου σημαίνει εθελοντισμός και αλληλεγγύη

bet365

H Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου συμμετείχε στην πρώτη μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε για το 2017 ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ».

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής βρέθηκαν στο «Νεστορίδειον Μέλαθρον»

της Ρόδου και πρόσφεραν αίμα, ενώ έγιναν και δότες μυελού των οστών, δείχνοντας το κοινωνικό και φιλανθρωπικό πρόσωπο της διοργάνωσης.

Ο Μαραθώνιος Ρόδου, που θα γίνει στις 9 Απριλίου, είναι η μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Νότιο Αιγαίο τα τελευταία τρία χρόνια και ενισχύει τον εθελοντισμό που αποτελεί μορφή ενεργού συμμετοχής του πολίτη στα κοινά και βοηθά στην αντιμετώπιση των αναγκών της καθημερινής ζωής.

Όπως πέρσι, έτσι και εφέτος, η Επιτροπή αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων το έργο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ.

Στην πλατεία Δημαρχείου, την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου και των άλλων αγώνων (Ημιμαραθώνιο, 10.000μ., 5.000μ. και 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων) θα στηθεί ειδικό περίπτερο, από το οποίο θα γίνεται ενημέρωση από μέλη του Συλλόγου.

Παράλληλα, θα γίνουν λήψεις για δείγματα μυελού των οστών.

«Είναι υποχρέωση μας να ενισχύουμε τον Εθελοντισμό, όπως και υποχρέωση όλων μας στην κοινωνία», είπε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου.

«Τη ζωή δεν μπορούμε να την αγοράσουμε, αλλά μπορούμε να την χαρίσουμε, αφιερώνοντας 10 μόνο λεπτά από τον χρόνο μας», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου κ. Φιλήμονας Νικολάου.

Οι συμμετοχές για το Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, αλλά και στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων και των 1000 μέτρων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.roadstorhodes.com.

Χρυσός χορηγός του αγώνα είναι και φέτος το κατάστημα Adidas της Ρόδου που στηρίζει τη διοργάνωση από την πρώτη χρονιά. Η Aegean Airlines που είναι ο επίσημος χορηγός αερομεταφορών του 4ου Μαραθωνίου Ρόδου προσφέρει ειδικές τιμές σε γκρουπ άνω των 10 ατόμων, ενώ η Blue Star Ferries που είναι επίσημος χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών, παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για Ρόδο. Μedia Partner είναι για πρώτη φορά, η κορυφαία εταιρεία αποδελτίωσης στην Ελλάδα, Innews.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ έχει συμπεριληφθεί στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές:

http://www.roadstorhodes.com

Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα