Μεγαλοοικονόμου: «Η τεχνική παρακαταθήκη για το μέλλον!»

Gazzetta team
Μεγαλοοικονόμου: «Η τεχνική παρακαταθήκη για το μέλλον!»

bet365

Το σχέδιο πτήσης του Εμμανουήλ Καραλή που ξεκίνησε πέρυσι από το ΣΕΦ και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και εκπονήθηκε από τον προπονητή του, Βασίλη Μεγαλοοικονόμου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη! Ο προπονητής του ταλαντούχου νεαρού, ο οποίος ξεπέρασε στο μίτινγκ της Οστράβα τα 5.60μ. μίλησε στο gazzetta.gr.

Ο 17χρονος Kαραλής, ο οποίος μπορεί να κοιτάξει στα μάτια αθλητές της κατηγορίας ανδρών, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ: «Ηταν ένας πολύ καλός αγώνας, στον οποίο κατάφερα να σημειώσω μια εξαιρετική επίδοση. Στο 5,70 μ. ένιωσα πολύ καλά, δεν φοβήθηκα, αντίθετα θα έλεγα πως αντέδρασα πολύ σωστά. Το σημαντικό για εμένα είναι πως αγώνα με τον αγώνα βελτιώνομαι.

Στόχος μας πλέον είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Μεγαλοοικονόμου, τόνισε στο gazzetta.gr σχετικά με την εξέλιξη του Εμμανουήλ: «Την επίδοση την περιμέναμε γιατί είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ωστόσο, ποτέ δεν μπορείς να είσαι πάντα απόλυτα σίγουρος. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Το επί κοντώ δεν είναι μόνο η επίδοση, αλλά πολλά άλλα πράγματα. Ο Εμμανουήλ παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε όλους τους τομείς, έδειξε πως βρήκε το ρυθμό του και κατ΄επέκταση πέτυχε μια πολύ καλή επίδοση.

Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, με στόχο τον επόμενο αγώνα μας. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι σε αυτήν την ηλικία δεν έχουν σημασία οι επιδόσεις, αλλά η άριστη τεχνική κατάρτιση, η οποία αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Φυσικά ο Εμμανουήλ λόγω του ταλέντου του καταφέρνει να βρίσκεται ψηλά στις επιδόσεις, όμως όπως είπα προτεραιότητα αποτελεί η τεχνική και πάνω σε αυτήν δουλεύουμε».

Η αξιοσημείωτη εξέλιξη στην πορεία του Εμμανουήλ Καραλή συμβαίνει ενώ είναι μαθητής λυκείου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να βρίσκεται συχνά σε προετοιμασίες στο εξωτερικό, όπως επισημαίνει ο Βασίλης Μεγαλοοικονόμου: «Οι υποχρεώσεις του στο σχολείο δεν επιτρέπουν να ακολουθούμε πολυήμερες προετοιμασίες στο εξωτερικό. Ωστόσο, έχουμε προγραμματίσει το Πάσχα να πάμε για 10 ημέρες στην Κύπρο».

Ο Καραλής είναι ο δεύτερος Έφηβος στην Ευρώπης, πίσω από τον εξαιρετικό Σουηδό Αρμαντ Ντουμπλάντις (5,75 μ.) και μπροστά από τον συναθλητή του Νίκο Νεράντζη (5,51 μ.).

Οι φετινοί αγώνες του Καραλή
5,60 μ. Οστράβα 14/2
5,50 μ. Κέμνιτς 28/1
5,30 μ. Ημερίδα, Αγιος Κοσμάς21/1
5,25 μ. Προπονητική ημερίδα Αγιος Κοσμάς 14/1

 

Τελευταία Νέα