Νικητής ο Τζωρτζάκης σε αγώνα στη Γαλλία! (vid)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Νικητής ο Τζωρτζάκης σε αγώνα στη Γαλλία! (vid)

bet365

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στον μονοήμερο αγώνα σιρκουί 142χλμ (18χλμ x 18 στροφές) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σεν Ζαν ντε Μοντς της Γαλλίας και υπάγεται στη σειρά Plages Vendéennes Cyclistes.

Στον αγώνα μετείχαν 190 αθλητές και ανάμεσα στις ομάδες ήταν και η επαγγελματική ομάδα του γαλλικού στρατού, με τον Έλληνα πρωταθλητή, που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Τάλου Χανίων να τερματίζει πρώτος και να αφιερώνει την νίκη στον συνονόματο παππού του, που έφυγε από τη ζωή πριν από 10 ημέρες.

«Η περιοχή αυτή της Γαλλίας είναι πολύ κοντά στις ακτές του Ατλαντικού και φυσάει συχνά πάρα πολύ. Αυτό έκρινε όλο τον αγώνα σήμερα. Φυσούσε από την αρχή και ο ρυθμός του γκρουπ ήταν πολύ γρήγορος εξαρχής.

Το γκρουπ είχε σπάσει σε πολλά κομμάτια και όλοι ήταν στο όριο γιατί όπως είπα είχε τέρμα «γκάζι» από την αρχή και φυσούσε πλάγιος άνεμος από παντού.

Επιτέθηκα από το γκρουπ που ήμουν και έπιασα το προπορευόμενο πριν την τελευταία στροφή, στην συνέχεια επιτέθηκα ξανά στην τελευταία στροφή και αποσπάστηκα με άλλους 3. Συνεργαστήκαμε καλά και πήραμε διαφορά. Είχα αυτοπεποίθηση για το τελικό σπριντ και όταν βρήκα μια ευκαιρία, επιτέθηκα λίγο πριν το τελευταίο χιλιόμετρο και τερμάτισα μόνος μου μπροστά με μικρή διαφορά.

Αυτή τη νίκη την αφιερώνω στον παππού μου Πολύχρονη που μας άφησε πριν από 10 μέρες και φυσικά στην ερασιτεχνική μου ομάδα, Τάλως Anek Lines που με στηρίζει από όταν ξεκίνησα ποδήλατο».

Σκοπός του Τζωρτζάκη που αγωνίζεται από φέτος με τα χρώματα της RTS-Monton Racing Team, είναι να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερους δυνατούς αγώνες ώστε να είναι έτοιμος στα τέλη Μαρτίου, όταν θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις του με την ομάδα continental της Ταϊβάν: «Οι υποχρεώσεις μου RTS-Monton θα ξεκινήσουν τέλος Μαρτίου ή από τον Μάιο.

Στη Γαλλία ήρθα για να τρέξω κάποιους δυνατούς αγώνες και να προετοιμαστώ για τους διεθνείς αγώνες στην Ρόδο στις 5 Μαρτίου και στις 10-12 Μαρτίου τον γύρο Ρόδου όπου θα τρέξω με τα χρώματα της εθνικής ομάδας».

 

Τελευταία Νέα