Τραγούδησε τον ύμνο των Ναζί στο Fed Cup! (vid)

Gazzetta team
Τραγούδησε τον ύμνο των Ναζί στο Fed Cup! (vid)

bet365

Τενόρος τραγούδησε το «Deutschland, Deutschland uber alles» αντί για τον εθνικό ύμνο της Γερμανίας πριν από αναμέτρηση του Fed Cup, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων! «Η χειρότερη εμπειρία που μου συνέβη ποτέ», τόνισε η Γερμανίδα Αντρέα Πέτκοβιτς!

Η Αμερικανική Ομοσπονδία απολογήθηκε μετά τη γκάφα που έγινε πριν πριν από αγώνα του Fed Cup στο Μάουι της Χαβάης. Ο τενόρος που παρεβρέθηκε στη διοργάνωση τραγούδησε χαρακτηριστικά τους στίχους «Deutschland, Deutschland uber alles, uber alles in der Welt», οι οποίοι, μολονότι γράφτηκαν πριν το καθεστώς των Ναζί, συνδέθηκαν με το Τρίτο Ράιχ και την Γερμανία του Χίτλερ.

Η συγκεκριμένη στροφή του τραγουδιού θεωρείται αναχρονιστική και οι Γερμανοί έχουν κρατήσει μόνο την τρίτη στροφή, η οποία συνθέτει τον εθνικό τους ύμνο. Μόνο που ο εν λόγω μουσικός αποφάσισε να ξεκινήσει... την παλιά έκδοση! «Είναι η χειρότερη εμπειρία που μου έχει συμβεί. Ήταν τρομακτικό και σοκαριστικό. Είμαστε στο 2017 και συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στις ΗΠΑ, δεν γίνεται να συμβαίνει. Είναι ντροπιαστικό», τόνισε το μέλος της γερμανικής αποστολής Αντρέα Πέτκοβιτς.

Από την πλευρά της, η USTA απολογήθηκε για το συμβάν, τονίζοντας ότι: «Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να δείξουμε έλλειψη σεβασμού. Αυτό το λάθος δεν θα συμβεί ξανά και ο σωστός ύμνος θα ακούγεται για τα υπόλοιπα ματς του πρώτου γύρου».

 

Τελευταία Νέα