Μορφέσης: «Δεν είχα φύγει ποτέ από την Εθνική ομάδα»

Gazzetta team
Μορφέσης: «Δεν είχα φύγει ποτέ από την Εθνική ομάδα»

bet365

Ο Γιώργος Μορφέσης επέστρεψε στη θέση του προπονητή της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών.

Είναι αυτός ο οποίος διαδέχεται τον Σάκη Κεχαγιά, που ανακοίνωσε την παρουσία του σε μία σπουδαία Εθνική ομάδα, αυτή της Εθνικής Αυστραλίας. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας μίλησε για την ανάληψη της θέσης αυτής, για τους στόχους του με την Εθνική, καθώς και για τα επόμενα παιχνίδια, τονίζοντας πως το 2017 είναι μια μεταβατική χρονιά για πολλές Εθνικές ομάδες.

Σε ερώτηση για το πως αισθάνεται που επιστρέφει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών απαντάει με το δικό του γλαφυρό και πολύ ειλικρινή τρόπο: «Δεν επιστρέφω στην ομάδα γιατί απλά δεν είχα φύγει ποτέ. Ενάμιση χρόνο τώρα νιώθω ότι ήμουν κομμάτι αυτής της ομάδας, μέσα στις χαρές και στις λύπες της και δίπλα σε όλες τις προσπάθειες των κοριτσιών. Αποτελεί η παρουσία μου στο τιμόνι της Εθνικής, μια συνέχεια της παρουσίας μου στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα».

Ο Γιώργος Μορφέσης παραδέχεται πως αιφνιδιάστηκε για την τιμητική πρόταση που του έγινε να αναλάβει ξανά τις τύχες της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας. «Η αλήθεια είναι ότι αιφνιδιάστηκα. Δεν περίμενα ότι η ηγεσία της ΚΟΕ θα μου δώσει αυτήν την ευκαιρία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Βέβαια, είμαι πάντα έτοιμος στο να ανταποκριθώ».


Σε ερώτηση για το εάν αιφνιδιάστηκε από την παραίτηση του Σάκη Κεχαγιά σημείωσε :«Με το Σάκη Κεχαγιά βρισκόμαστε συνέχεια μαζί και είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Ήξερα για ένα σημαντικό ενδιαφέρον που είχε ο Σάκης Κεχαγιάς από μία μεγάλη ομοσπονδία του γυναικείου πόλο. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την ελληνική υδατοσφαίριση, οι Έλληνες προπονητές να είναι περιζήτητοι στο εξωτερικό».

Για το εάν αποτελεί επιπλέον κίνητρο για τον ίδιο το ότι ίσως θα χρειαστεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Σάκη Κεχαγιά (Εθνική Αυστραλίας) και στον Χάρη Παυλίδη (Εθνική Καναδά) υποστήριξε: «Είναι αλήθεια λίγο περίεργο και αισθάνομαι λίγο αμήχανα. Δεν ξέρω πως θα είναι τα πράγματα όταν θα κληθώ να βρεθώ απέναντι σε έναν από τους δύο και κυρίως στον Σάκη Κεχαγιά με τον οποίο ήμασταν τόσα χρόνια συνεργάτες».

Στη συνέχεια ερωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα της παρουσίας του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας απαντώντας πως: «Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα βρίσκομαι στον πάγκο της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών μέχρι τη Βουδαπέστη και το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα θα δούμε».

Για το ποιοι είναι οι στόχοι μέσα στο 2017 τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια του World League, απέναντι σε δύο πολύ μεγάλες και πάντα υπολογίσιμες ομάδες, αλλά ο κυριότερος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Εκεί λοιπόν, με εξαίρεση τις ΗΠΑ που είναι λίγο πιο μπροστά από όλες τις υπόλοιπες ομάδες, όλες οι άλλες βρίσκονται στο ίδιο περίπου επίπεδο. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στο 2017, αφού θεωρείται μεταβατική περίοδος για όλους. Πολλές ομάδες κάνουν αλλαγές και δοκιμές στα ρόστερ τους. Υπάρχουν όμως και ορισμένες ομάδες όπως η Κίνα, ο Καναδάς και η Αυστραλία που θα παρουσιαστούν με καινούργιους προπονητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οπότε τα πάντα θα είναι ρευστά και δύσκολα. Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του παγκοσμίου και ξέρουμε ότι θα έχουμε ως αντίπαλους δύο πολύ καλές και ισχυρές ομάδες».

Αναφορικά με το World League και το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ολλανδία (21/2): «Υπάρχει πολύ λίγος χρόνος για να κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή. Θα υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές, όμως δεν μπορεί αυτές να είναι τεράστιες σε αυτήν την Εθνική ομάδα».

Για το εάν μας φτάνει μία νίκη με Ολλανδία και Ρωσία για την πρόκριση στο Super Final του World League σημείωσε: «Δε νομίζω ότι μας φτάνει μία νίκη. Η Ρωσία είναι λίγο πιο μπροστά από εμάς και την Ολλανδία και η παρουσία της αδύναμης Γαλλίας στον άλλο όμιλο καθιστά σχεδόν αδύνατο να περάσουν δύο ομάδες από το δικό μας όμιλο».

 

Τελευταία Νέα