Χάλκινη στο Ευρωπαϊκό συλλόγων η Δεσύλλα

Gazzetta team
Χάλκινη στο Ευρωπαϊκό συλλόγων η Δεσύλλα

bet365

Νέα μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό ταεκβοντό. Η Ιωάννα Δεσύλλα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συλλόγων που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Μπέλεκ της Τουρκίας.

Η αθλήτρια του Αίαντα Αγίου Δημητρίου, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 του Γκρόζνι, σημείωσε δύο νίκες σε τρεις αγώνες της κατηγορία των -62 κιλών και βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητριών.

Η Δεσύλλα στον πρώτο αγώνα νίκησε 25-13 την Μιζγκίν Μπιλγκίν από την Τουρκία και στα προημιτελικά 10-7 το Νο-2 του ταμπλό, την Ντάρια Γιακόβλεβα από την Ουκρανία. Στον αγώνα της τετράδας, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε 10-7 την Μάριγια Στέτιτς από την Κροατία.

Την πρώτη θέση στην κατηγορία όπου συμμετείχαν συνολικά 16 αθλήτριες, κατέλαβε η Ιρέμ Γιαμάν από την Τουρκία, ενώ δεύτερη ήταν η Στέτιτς. Στην τρίτη θέση μαζί με την Δεσύλλα βρέθηκε η Σεϊμά Νουρ Σογκούτ από την Τουρκία.

«Είμαι ικανοποιημένη από το μετάλλιο. Σίγουρα, το άθλημα έγινε γίνει ακόμη πιο συναρπαστικό και θεαματικό με τους νέους κανονισμούς. Το μόνο πρόβλημα είναι πως κάθε διαιτητής κρίνει διαφορετικά μέσα στους αγώνες. Δεν έχουν προσαρμοστεί όλοι στους νέους κανονισμούς, κάτι που φάνηκε και στον δικό μου ημιτελικό απέναντι στην Κροάτισα με κάποιες ποινές. Όταν υπάρξει απόλυτη προσαρμογή στα νέα δεδομένα με τους κανονισμούς, τόσο από τους αθλητές όσο και από τους διαιτητές, τότε το θέαμα θα είναι μοναδικό και το άθλημα θα γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό», είπε στο ΠS η Ιωάννα Δεσύλα, η οποία αύριο θα είναι παρούσα στην εκδήλωση της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος για την βράβευση των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χρονιάς που έφυγε πριν από 40 ημέρες.

Στις 13 Φεβρουαρίου, η Δεσύλλα θα επιστρέψει και πάλι στην Τουρκία προκειμένου να συμμετέχει στο όπεν κατηγορίας G2 που θα γίνει στην Αττάλεια (11-14/2).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα