Στις θέσεις 5-8 του διπλού Γερασιμάτου/Φίσερ

Gazzetta team
Στις θέσεις 5-8 του διπλού Γερασιμάτου/Φίσερ

bet365

Στις θέσεις 5-8 πλασαρίστηκαν τελικά η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Έλλη Φίσερ στο διπλό νεανίδων του τσεχικού όπεν, που γίνεται στο Χοντονίν και είναι ενταγμένο στο World Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.


Στο καθοριστικό ματς για την εξασφάλιση μεταλλίου έχασαν με 3-0 σετ από το 6ο φαβορί του αγωνίσματος, τις Άννα Βέγκρζιν/Καταρζίνα Βέγκρζιν από την Πολωνία.

Επίσης, στο απλό νεανίδων, η Γερασιμάτου σταμάτησε την πορεία της στον γύρο των «32» με ήττα 4-1 σετ από τη Ρουμάνα Τάνια Πλεάν, που είναι στα φαβορί του αγωνίσματος. Αναμφίβολα ο απολογισμός είναι θετικός για τα δύο κορίτσια, αφού στην πρώτη τους σεζόν στην κατηγορία των νεανίδων βρέθηκαν σε καλές θέσεις ενός δυνατού και καθιερωμένου τουρνουά. Σε αυτό το πρώτο κομμάτι του τουρνουά καταγράφηκαν σήμερα και τρεις ελληνικές παρουσίες στο ταμπλό της «παρηγοριάς».

Από αύριο μπαίνουν στο πρόγραμμα και οι κατηγορίες των παίδων και των κορασίδων, ενώ θ’ αρχίσει και το ομαδικό σε νέους και νεάνιδες.
Η προσπάθεια των κοριτσιών για μία ακόμα υπέρβαση στο διπλό, μετά τον χτεσινό αποκλεισμό του 3ου φαβορί (Ορσολία Φέχερ/Γιούκο Κάτο), έγινε το πρωί.

Στην άλλη πλευρά του τραπεζιού ήταν ένα ακόμα ζευγάρι με πολύ υψηλή θέση στα seeding του event, η Άννα Βέγκρζιν και η Καταρζίνα Βέγκρζιν. Οι αθλήτριες του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά να πιάσουν καλή απόδοση, αλλά δεν τους το επέτρεψαν και οι Πολωνέζες με την άριστη τακτική τους και τα ποιοτικά τους χτυπήματα. Έτσι, η Φίσερ και η Γερασιμάτου περιορίστηκαν από την αρχή σε παθητικό ρόλο και μοιραία αποκλείστηκαν εύκολα με 3-0 σετ (6-11, 1-11, 4-11).

Λίγα λεπτά μετά η Γερασιμάτου έπαιξε και στον 2ο γύρο του απλού νεανίδων. Απέναντί της ήταν η Τάνια Πλεάν, η οποία είναι νούμερο 8 των αγώνων και νούμερο 41 στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης νεανίδων του Φεβρουαρίου. Η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια προσπάθησε για το καλύτερο, αιφνιδίασε κιόλας στην αρχή παίρνοντας το 1ο σετ με διαφορά, αλλά μετά λύγισε φυσιολογικά στην ανωτερότητα της Ρουμάνας με 4-1 σετ (11-4, 7-11, 9-11, 6-11, 7-11).

Στο απλό έγιναν και αγώνες «παρηγοριάς» από ταμπλό των «64». Στους νέους μετείχαν ο Αλέξιος Κουλουριώτης και ο Δημήτρης Στάμου, που αποκλείστηκαν άμεσα. Ο Κουλουριώτης προηγήθηκε 2-0 σετ του Τσέχου Οντρέι Λάπτσικ, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 3-2 (11-8, 11-9, 7-11, 4-11, 3-11).

Ο Δ. Στάμου είχε επίσης προβάδισμα με 1-0 και 2-1 κόντρα στον Βούλγαρο Ίλιαν Ντούτσεφ για να λυγίσει κι αυτός εν τέλει στα πέντε σετ (11-7, 9-11, 11-5, 8-11, 9-11).
Στο consolation των νεανίδων η Αγγελίνα Δεβελέκου απέκλεισε στις «64» τη Βόσνια Άμρα Σίλιτς με 3-0 σετ (11-7, 11-9, 11-8) κι έχασε στις «32» από τη Σέρβα Εντίνα Μπένκο με 3-0 (3-11, 8-11, 3-11).

Το μεσημέρι στο μεταξύ, έγιναν γνωστές και οι κληρώσεις στο ομαδικό της παιδικής κατηγορίας. Στις κορασίδες η Ελλάδα (με τις Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου) είναι στο 3ο γκρουπ και έχει αντιπάλους την Ουγγαρία 1 (επικεφαλής) και τη Σερβία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα