Στις θέσεις 9-16 του Ευρωπαϊκού U21 πλασαρίστηκε ο Σγουρόπουλος

Gazzetta team
Στις θέσεις 9-16 του Ευρωπαϊκού U21 πλασαρίστηκε ο Σγουρόπουλος

bet365

Στις θέσεις 9-16 του απλού πλασαρίστηκε τελικά ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 21 ετών, που ολοκληρώνεται αύριο στο Σότσι της Ρωσίας.

Σε αμφίρροπο αγώνα, όπου έδειξε ξεκάθαρα ότι μπορούσε να φτάσει και πιο ψηλά στη διοργάνωση, λύγισε με 4-2 σετ από τον 21χρονο Γερμανό Κίλιαν Ορτ, νούμερο 5 του αγωνίσματος. Ο 17χρονος πρωταθλητής προηγήθηκε με 2-1 σετ, αλλά έχασε με πολύ μικρές διαφορές τα επόμενα με το 6ο να λήγει στην παράταση.

Λίγες ώρες πριν είχε αποκλειστεί εξίσου δύσκολα στον γύρο των «16» και στο διπλό Νέων ανδρών με τον Ρουμάνο συμπαίκτη του Ράρες Σίπος. Πέρα από κάθε αμφιβολία πάντως, ο Σγουρόπουλος πραγματοποίησε θετική πορεία σε άλλο ένα μεγάλο event, τίμησε τον εαυτό του, την κοπιαστική του προσπάθεια και την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση κι έστειλε μήνυμα ότι μπορεί κάποια στιγμή να φτάσει και στα μετάλλια Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεαρών ηλικιών. Θυμίζουμε ότι πολύτιμη εμπειρία με καλές εμφανίσεις αποκόμισε στους αγώνες και η 16άχρονη Ιωάννα Γερασιμάτου (επίσης σε ηλικία πολύ μικρότερη από το όριο των αγώνων), ενώ στον πάγκο ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Ο Σγουρόπουλος (νούμερο 30 στο ευρωπαϊκό ranking list αυτής της ηλικιακής κατηγορίας) είχε ήδη δώσει δυνατά παιχνίδια στις δύο πρώτες ημέρες του πρωταθλήματος και σίγουρα ήταν έτοιμος από κάθε άποψη και για το νοκ άουτ παιχνίδι με τον 21χρονο Γερμανό, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στο νούμερο 13 του Under 21 της ηπείρου και τον Ιανουάριο ήταν στο 7. Με αυτοπεποίθηση και ηρεμία έπιασε καλά στάνταρ απόδοσης και κυνήγησε μία ακόμα σπουδαία νίκη για την είσοδο στην 8άδα.

Με εξαιρετικό ρυθμό μάλιστα, προηγήθηκε με 2-1 σετ, ωστόσο σε κρίσιμα σημεία δεν αξιοποίησε τα σερβίς του, έκανε και λάθη κι αυτά έφεραν και κάποιο εκνευρισμό κι έπαιξαν τον ρόλο τους. Στο 6ο σετ βρέθηκε μπροστά με 10-7, στο 10-8 είχε και τα σερβίς, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση και τελικά την ήττα με 5 σερί πόντους του Ορτ. Στο 5ο σετ προηγήθηκε 5-1 με πολύ καλό κοντρόλ και ποιοτικές επιθέσεις από μέση ή μακρινή απόσταση. Ο αντίπαλος όμως, ισοφάρισε 7-7 και αργότερα 8-10 παίρνοντας τέσσερις πόντους στα ισάριθμα σερβίς του Σγουρόπουλου.

Και στο 8-8 του 4ου σετ επίσης, ο Γερμανός είχε ένα ακόμα ξέσπασμα με σερί πόντους (9-11, 11-3, 11-6, 8-11, 8-11, 10-12). Ο αθλητής του Ολυμπιακού έχασε σίγουρα την ευκαιρία για πρόκριση στην 8άδα, πάντως έχει κάθε λόγο να κρατήσει τα θετικά. Ξεδίπλωσε το ταλέντο του, έκανε ελπιδοφόρα εμφάνιση σ’ ένα νέο και σημαντικό event κι έδειξε ότι συγκαταλέγεται στους δυνατούς Ευρωπαίους αθλητές των νεαρών ηλικιών.

Οι σημερινές προσκλήσεις στη ρωσική πόλη άρχισαν με το διπλό για τον Σγουρόπουλο. Με τον Ρουμάνο παρτενέρ του Ράρες Σίπος αναμετρήθηκαν στη 16άδα με τους Ρώσους Σάντι Ισμαΐλοφ/Κονσταντίν Τσερνόφ, που είναι 1ο φαβορί του αγωνίσματος. Ο Ισμαΐλοφ βρίσκεται τον Φεβρουάριο στο νούμερο 14 της ευρωπαϊκής κατάταξης των Ελπίδων και ο Τσερνόφ στο 17 (ο Σίπος είναι στο 18).

Το ελληνορουμανικό δίδυμο που συνεργάστηκε πετυχημένα και στο πρόσφατο ουγγρικό όπεν έχασε εύκολα το 1ο σετ, αλλά στη συνέχεια έδειξε ότι μπορούσε να πάει κόντρα στα προγνωστικά. Προηγήθηκε λοιπόν, με 2-1 σετ, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για σπουδαία νίκη, αλλά στη συνέχεια έχασε τον ρυθμό του, οι αντίπαλοι πέρασαν την τακτική τους και ήρθε η ήττα με 3-2 και διαφορά στα δύο τελευταία σετ (3-11, 12-10, 11-6, 4-11, 3-11).

ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΑΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΟΥ»
Το απόγευμα ο Σγουρόπουλος έκανε σχόλιο στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την εικόνα του αγώνα με τον Ορτ και γενικά την αγωνιστική παρουσία του στο Σότσι.

«Έζησα μία πολύ καλή εμπειρία. Είδα ότι είμαι ανταγωνιστικός κι επίσης είδα ότι μπορώ να κερδίσω μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: «Όσον αφορά στον αγώνα με τον Ορτ έπαιξα καλά, αλλά σε κάποια σημεία έχασα την ψυχραιμία μου και την τακτική μου. Με πίεσε εκείνος και τραβήχτηκα αρκετά πίσω από το τραπέζι κάτι που μου κόστισε. Γενικά πιστεύω ότι έκανα καλές εμφανίσεις».

ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΥ: «ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ»
Δηλώσεις έκανε και η Ιωάννα Γερασιμάτου, που επίσης είχε τη χαρά μετά από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων να μετάσχει με πρόσκληση και στην αντίστοιχη διοργάνωση της κατηγορίας Νέων γυναικών: «Είμαι αρκετά ευχαριστημένη από τον εαυτό μου.

Απέδωσα καλά και πιστεύω πως θα μπορούσα να κερδίσω και τη δεύτερη του ομίλου. Έχασα στις λεπτομέρειες, αλλά μου αρκεί και η μία νίκη απέναντι σε αθλήτρια με καλύτερη θέση στη διεθνή κατάταξη και μεγαλύτερη σε ηλικία. Απέκτησα αρκετές εμπειρίες από τα παιχνίδια, τα οποία έδωσα, αλλά και από τα παιχνίδια που είδα. Θεωρώ ότι ήταν μεγάλη εμπειρία για εμένα, διότι αγωνίστηκα απέναντι σε μεγαλύτερες και αρκετά πιο έμπειρες αθλήτριες, απέδωσα καλό πινγκ πονγκ χωρίς άγχος και το ευχαριστήθηκα πολύ».

 

Τελευταία Νέα