Η UNESCO βράβευσε Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, Κούβελο

Gazzetta team
Η UNESCO βράβευσε Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, Κούβελο

bet365

Με μια εκδήλωση – γιορτή για τον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Ιδεώδες και με την παρουσία πλήθους κόσμου, το Εθνικό Συμβούλιο της Ελλάδας Ομίλων και Κέντρων Πολιτισμού για την UNESCO, τίμησε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες του ΡΙΟ2016, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας Ισίδωρο Κούβελο για το πολυετές έργο του στη χώρα και την πολύτιμη συμβολή του στην εκπαίδευση των μικρών παιδιών στην Ολυμπιακή Παιδεία.

Επίσης, τιμήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης για την προσφορά του στο πολιτιστικό έργο που επιτελεί.

Οι βραβεύσεις έγιναν από την Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλου και Κέντρων για την UNESCO, Μαίρη Μαρούλη-Ζηλεμένου, από τον γεν. γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλου και Κέντρων για την UNESCO, Αναστάσιος Βαρελάς και από μέλη της Unesco.

Αναλυτικότερα, το μετάλλιο της Unesco απονεμήθηκε τιμής ένεκεν στους Ολυμπιονίκες:

Στον Ελευθέριο Πετρούνια, Χρυσό Ολυμπιονίκη Ενόργανης Γυμναστικής RIO2016.

Στον Σπύρο Γιαννιώτη, Αργυρό Ολυμπιονίκη Κολύμβησης RIO2016.

Στην Άννα Κορακάκη, Χρυσή Ολυμπιονίκη Σκοποβολής RIO2016 (το βραβείο παρέλαβε η διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας Ιλεάνα Κλοκώνη).

Στην Κατερίνα Στεφανίδη, Χρυσή Ολυμπιονίκη Στίβου RIO2016 (το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας της Γιώργος Στεφανίδης).

Οι Παραολυμπιονίκες που παρέλαβαν το μετάλλιο της Unesco είναι:

Στην Άννα Ντέντα, Χάλκινη Παραολυμπιονίκη Μπότσια RIO2016.

Στην Χριστίνα Ντέντα, Χάλκινη Συνοδό/ Συναθλητή Μπότσια RIO2016.

Στον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Αργυρό Παραολυμπιονίκη Μπότσια (Ατομικό) και Χάλκινο (ομαδικό) RIO2016.

Στην Κατερίνα Πατρώνη, Αργυρή Συνοδό/ Συναθλητή Μπότσια (Ατομικό) και Χάλκινη (ομαδικό) RIO2016.

Στον Παύλο Μάμαλο, Χρυσό Παραολυμπιονίκη Άρσης Βαρών σε Πάγκο RIO2016.

Στη Δήμητρα Κοροκίδα, Χάλκινη ΠαραΟλυμπιονίκη Στίβου RIO2016.

Στον Μανώλη Στεφανουδάκη, Χρυσό Παραολυμπιονίκη Στίβου RIO 2016.

Στον Τσε Τζον Φερνάντες, Χρυσό Παραολυμπιονίκη Στίβου RIO 2016.

Στην εκδήλωση, επίσης, παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Αμαρουσίου, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου, Αθανάσιος Βελής, Σπυρίδων Σταθούλης, Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νικόλαος Πέππας, ο δημ. σύμβουλος – υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας, Δημήτριος Καρλαύτης, γεν. γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου, Γιώργος Διδασκάλου και η Δ/ντρια της Ακαδημίας Ιλεάνα Κλοκώνη, ο Πρόεδρος ΚΕΔΑ Νικόλαο Πέππα και η υπεύθυνη Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Χριστίνα Γαλανοπούλου. Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος, πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Δημήτριος Λέμης, πρόεδρος Αθλητικού Ομίλου «Παράδεισος», Κωνσταντίνος Βλαντής, μέλος του Δ.Σ. Τρίτων Αμαρουσίου, Δημήτρης Κοσμίδης, πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου, Νικόλαος Βαλλάτος, πρόεδρος Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου, Μιχάλης Χρηστάκης, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλειασθένης» και μέλος του Δ.Σ. UNESCO,, Μάνος Σταραμόπουλος, διεθνής αναλυτής – δημοσιογράφος FIFA, Βασίλης Κουτρουμάνος, διεθνής βραβευμένος φωτορεπόρτερ Ολυμπιονικών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δημοσιογράφος Αθλητικών Ειδήσεων, Λίλιαν Ντιντή, δ/ντρια Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, ο πρόεδρος της Τρίτης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Μωραϊτάκης, καθώς, επίσης, και οι ομάδες του Τρίτων Αμαρουσίου στο πόλο και η Αγωνιστική Ομάδα Βριλησσίων υπ. Ακαδημίας, Βαγγέλης Καραμουλάς.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα