Αποκλείονται οι Αμερικανοί από το Ιράν

Gazzetta team
Αποκλείονται οι Αμερικανοί από το Ιράν

bet365

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν έριξε «κόκκινη» κάρτα στην ομάδα της πάλης των ΗΠΑ, για τα Παγκόσμια Κύπελλα, που θα διεξαχθούν στη χώρα 16-17 Φεβρουαρίου, για την ελευθέρα και 16-17 Μαρτίου στην Τεχεράνη, για την ελληνορωμαϊκή.

«Το θέμα συζητήθηκε σε ειδική επιτροπή και τελικά (αυτή) αποφάσισε κατά του ταξιδιού της αμερικανικής ομάδας πάλης στο Ιράν», για τη συμμετοχή στους αγώνες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κουασεμί στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, είναι η «απάντηση» στον Τραμπ και την πολιτική άρνησης χορήγησης βίζας στους πολίτες επτά χωρών, ανάμεσα στις οποίες και του Ιράν.


Έτσι, στις 31 Ιανουαρίου, το Ιράν ανακοίνωσε ότι σταματά να χορηγεί βίζα σε Αμερικανούς πολίτες. «Δεν θα εκδίδουμε βίζα για Αμερικανούς, αλλά θα υπάρχουν εξαιρέσεις για ορισμένους, οι περιπτώσεις των οποίων θα παραπέμπονται σε Επιτροπή που έχει συσταθεί στο (ιρανικό) υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε την Τρίτη ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

 

Τελευταία Νέα