Απειλεί το πανελλήνιο ρεκόρ ο Χρήστου!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Απειλεί το πανελλήνιο ρεκόρ ο Χρήστου!

bet365

Αξιόλογες επιδόσεις σημειώθηκαν (παρά τις περιορισμένες συμμετοχές) την πρώτη ημέρα των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων ανδρών – γυναικών, με τον Χρήστου να φλερτάρει ξανά με το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο. Στους αγώνες που διεξάγονται στο ΟΑΚΑ συμμετέχει και η εθνική ομάδα του Βελγίου.

Οι επιτυχίες των Ελλήνων κολυμβητών τα τελευταία χρόνια δεν έχουν θετικό αντίκτυπο στη νέα γενιά, αν κρίνει κανείς από τις συμμετοχές στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση της χειμερινής περιόδου.

Τα παιδιά ρίχνουν όλο το βάρος στον αθλητισμό έως τα 14-16 χρόνια και στην συνέχεια περνά σε δεύτερη μοίρα. Σίγουρα, γι αυτό ευθύνεται τόσο το σύστημα όσο και η υλικοτεχνική υποδομή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Θεσσαλονίκη, στην οποία αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόλις μία 50άρα πισίνα...

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η θλιβερή εικόνα στο αγώνισμα των 4x200μ. ελεύθερο να υπάρχουν μόλις τρεις συμμετοχές, όταν στο παρελθόν, πριν από μία δεκαετία υπήρχαν τρεις προκριματικές σειρές.

Σε ότι αφορά στα αγωνιστικά τώρα ο Απόστολος Χρήστου κολύμπησε τα 100μ. ύπτιο σε 53.38, επιβεβαιώνοντας για δεύτερη φορά το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η επίδοση αυτή είναι πολύ κοντά στο ατομικό ρεκόρ του κολυμβητή του Ολυμπιακού (53,36), ενώ πλέον απειλεί το πανελλήνιο ρεκόρ του Άρη Γρηγοριάδη με 53.03, το οποίο κρατάει από το 2009 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Ο κολυμβητής του Παναγιώτη Βελέντζα, τόνισε αμέσως μετά την απονομή: «Ήταν πολύ καλή κούρσα. Μέσα σε μία εβδομάδα βελτίωσα την επίδοση που είχα πετύχει στο Λουξεμβρούργο (54.00) και βρίσκομαι σε καλή κατάσταση. Η δουλειά που κάνω είναι πολύ καλή και η κούρσα μου δείχνει καλά στοιχεία. Κολύμπησα κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ και θα συνεχίσω την σκληρή δουλειά.

Σίγουρα το πανελλήνιο ρεκόρ αποτελεί στόχο για εμένα. Έχω φτάσει πολύ κοντά και με υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά θα έρθει. Είναι ένας από τους στόχους μου», ενώ αναφορικά με τη διεξαγωγή των αγώνων στο ΟΑΚΑ είπε: «Η αλήθεια είναι ότι το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ βοηθάει πάρα πολύ.

Το διαπιστώσαμε και στην περσινή διοργάνωση και το βλέπουμε και φέτος. Οι εγκαταστάσεις είναι ιδανικές. Πλέον κοιτάζω στα επόμενα αγωνίσματα και σίγουρα θα προσπαθήσω και για το όριο στα 100μ. ελεύθερο. Στόχος είναι να πιάσω όσα περισσότερα όρια μπορέσω, ώστε να αποφασίσω μετά σε ποια αγωνίσματα θα κολυμπήσω».

Από την πλευρά του ο Νίκος Σοφιανίδης, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στο ίδιο αγώνισμα με 55.08 δήλωσε: «Εμείς κολυμπάμε σε 25άρα πισίνα, αφού το Ποσειδώνιο είναι κλειστό και υπάρχει μόνο μία πισίνα ανοιχτή, αυτή του Εθνικού κολυμβητηρίου. Ο χρόνος είναι πολύ καλός για αυτή τη χρονική περίοδο και είναι ρεκόρ μου γι αυτή τη χρονική περίοδο. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με αυτό το χρόνο και μακάρι να συνεχίσω έτσι.

Σίγουρα λόγω των συνθηκών οι προσπάθειες μου δυσκολεύουν, αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο, ώστε να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ και αν μπορέσω να κυνηγήσω τα ατομικά μου ρεκόρ θα είμαι πολύ ευχαριστημένος εάν τελικά επιτευχθεί και κάποιο όριο, κάτι το οποίο είναι δύσκολο. Σίγουρα περιμένω καλύτερους χρόνους από αυτούς της περσινής περιόδους».

Ο αθλητής του ΠΑΟΚ δεν άφησε ασχολίαστο και το γεγονός των περιορισμένων συμμετοχών: «Είναι λίγα άτομα φέτος, αλλά είναι συνέπεια των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε σε όλα τα επίπεδα...»

Η νικήτρια στα 200μ. πεταλούδα με 2:14.47, Άννα Ντουντουνάκη φάνηκε να βρίσκεται σε καλό δρόμο, μετά τις αλλαγές που προέκυψαν. Η αθλήτρια του Μάρκου Μανταλούφα, ενημερώθηκε από το διαδύκτιο ότι ο προπονητής της στον Ηλυσιακό μετακομίζει στο Βόλο, γεγονός που την συγκλόνισε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί παραπάνω χρόνο απ' όσο αρχικά είχε υπολογίσει για να ηρεμήσει και να επανέλθει στις προπονήσεις.

«Δεν είμαι ικανοποιημένη από το χρόνο μου, μπορούσα καλύτερα σίγουρα, αλλά βρίσκω ρυθμό, με δεδομένο ότι μετά το Ρίο δεν έχω κάνει αρκετούς δυνατούς αγώνες. Το 200άρι δεν μου έχει βγει ακόμη, αλλά περιμένω ότι θα τα καταφέρω αν και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός σίγουρα δεν βοηθά.

Το θετικό είναι ότι προσαρμόζομαι καλά στην νέα μου ομάδα, την Αργυρούπολη και με τον νέο μου προπονητή, Βαγγέλη Κοζομπόλη, με τον οποίο έχουμε εξαιρετική συνεργασία, όμως η προπόνηση μου έχει αλλάξει και όπως είναι φυσικό χρειάζεται χρόνος για φανεί η δουλειά».

H Nόρα Δράκου, η οποία τερμάτισε πρώτη στα 50μ. ελεύθερο με 25.65, ακολουθούμενη από τις Σοφία Κλικοπούλου με 26.06 και Κάλια Αντωνίου με 26.29 υπογράμμισε: «Το 50άρι μου ήταν το καλύτερο που έχω κολυμπήσει ποτέ αυτήν την περίοδο. Μετά το Ρίο ακολούθησε μία μακρά περίοδο ξεκούρασης, μετά από την έντονη ψυχολογική και σωματική πίεση, όμως από τον Ιανουάριο έχω επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπόνησης.

Είναι πάντα πολύ ωραίο να κερδίζεις σε ένα κολυμβητήριο όπως του ΟΑΚΑ, στο οποίο έχουν γυρίσει οι πανελλήνιοι αγώνες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ένα κολυμβητήριο όπως το ΟΑΚΑ και να μη γίνονται εδώ οι αγώνες. Πρέπει να κάνουμε τα πανελλήνια πρωταθλήματα πολύ σπουδαία, αφού υπάρχουν πολύ καλοί αθλητές. Είναι πολύ καλό για εμάς, αλλά και για να έρθουν αθλητές από το εξωτερικό, όπως η Εθνική ομάδα του Βελγίου».

Η 18χρονη Ηλέκτρα Λεμπλ,η οποία προπονούνταν με τον Μάρκο Μανταλούφα και βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Νίκου Γέμελου κατέκτησε την πρώτη θέση στα 200μ. μικτή ατομική. Η νεαρή κολυμβήτρια, η οποία για πρώτη σεζόν αγωνίζεται στην κατηγορία γυναικών είπε: «Έχουν αλλάξει πολλά στην προπόνηση, ένα από αυτά είναι ότι προσπαθούμε να δώσουμε βάρος και σε άλλα στυλ, όπως να δυναμώσω την πεταλούδα, χωρίς να χάσω τα προηγούμενα. Στόχος για τη φετινή χρονιά είναι να κυνηγήσω τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Ακρόπολις, στην τελευταία ουσιαστικά χρονικά ευκαιρία που θα έχουμε».

Ο Γιάννης Καρπουζλής, ο οποίος κολύμπησε τα 50μ. πρόσθιο σε 27.96, απόντος του Παναγιώτη Σαμιλίδη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα απέχει από τις προπονήσεις σημείωσε: «Είμαι σχετικά ικανοποιημένος. Είναι οι πρώτοι δυνατοί αγώνες σε πενηντάρα πισίνα που λαμβάνω μέρος. Έκανα δύο καλές κούρσες, μια το πρωί και μια το απόγευμα. Περιμένουμε τη συνέχεια με 100μ. και 200μ. μέτρα πρόσθιο και ότι καλύτερο προκύψει. Σίγουρα είναι καλό που το όπεν επέστρεψε στο ΟΑΚΑ. Έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε σε μια πολύ γρήγορη πισίνα, από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Περιμένουμε να δούμε καλές επιδόσεις και να ευχηθώ στα παιδιά που συμμετέχουν».


Τέλος, ο νικητής των 50μ. ελεύθερο Φώτης Μυλωνάς, με 23.71 αποφάνθηκε: «Δεν έμεινα ευχαριστημένος από το χρόνο. Σίγουρα μια πρώτη θέση πάντα είναι ευπρόσδεκτη και σε ικανοποιεί. Προσπαθούμε για ότι καλύτερο στο θερινό πρωτάθλημα. Θέλω να πλησιάσω τα ρεκόρ μου και ότι καλύτερο. Για τα 50μ. πεταλούδα και τα 100μ. ελεύθερο που θα αγωνιστώ δεν νομίζω ότι θα πλησιάσω τα ρεκόρ μου, αλλά θα προσπαθήσω. Σίγουρα το γεγονός ότι το Ποσειδώνιο είναι κλειστό έχει επηρεάσει όλους τους αθλητές της Θεσσαλονίκης».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα