Αναχωρεί η εθνική για το Σότσι και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21

Gazzetta team
Αναχωρεί η εθνική για το Σότσι και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21

bet365

Στο διπλό αγωνιστικό μέτωπο, που πλησιάζει στην ευρωπαϊκή σκηνή για τα ελληνικά χρώματα, κάνουν την αρχή δύο δυναμικοί εκπρόσωποι της νέας γενιάς της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ο έφηβος Γιάννης Σγουρόπουλος και η νεάνιδα Ιωάννα Γερασιμάτου αναχωρούν αύριο το μεσημέρι για το Σότσι της Ρωσίας, μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κωνσταντίνο Κωστόπουλο, προκειμένου να πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων ανδρών-Νέων γυναικών, που θα διεξαχθεί εκεί από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για νέα διοργάνωση, η οποία φέτος …συστήνεται στον κόσμο του αθλήματος και αυτό της προσθέτει ενδιαφέρον. Ο Σγουρόπουλος ήταν από την αρχή στις προσκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) χάρη στην καλή θέση του στη διεθνή κατάταξη, ενώ η Γερασιμάτου μπήκε στην πορεία ύστερα από ακυρώσεις άλλων αθλητριών.

Τα παιδιά θα δοκιμάσουν νέα και χρήσιμη εμπειρία και αναλογικά έχουν και τα δύο τη δυνατότητα να πάνε καλά μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις. Επίσης στην τρέχουσα εβδομάδα, ο Παναγιώτης Γκιώνης θ’ αγωνιστεί στο Τοπ 16 της Ευρώπης, το ετήσιο ραντεβού των κορυφαίων της ηπείρου, που θα λάβει χώρα στην Αντίμπ της Γαλλίας στο τριήμερο 3-5 Φεβρουαρίου.


Οι νεαροί πρωταθλητές εμφανίζονται ενθουσιασμένοι περιμένοντας τους αγώνες στη μακρινή ρωσική πόλη, που βρίσκεται στην ανατολική παραλία της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στα βουνά του Καυκάσου. Θα παίξουν στο απλό και το διπλό, θα δώσουν παιχνίδια υψηλής δυσκολίας και θα μετρήσουν δυνάμεις.

Η αγωνιστική παρουσία τους στο τελευταίο χρονικό διάστημα τούς επιτρέπει αισιοδοξία και θέλουν ν’ αφήσουν καλές εντυπώσεις και στο Σότσι. Ο 17χρονος Σγουρόπουλος μετείχε μόλις τον περασμένο μήνα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων και μπήκε στον γύρο των «32», ενώ προέρχεται από δυο εξαιρετικά παιχνίδια με την εθνική ανδρών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η 16άχρονη Γερασιμάτου έκανε τον Δεκέμβριο το ντεμπούτο της με την εθνική γυναικών, ενώ έχει να επιδείξει αξιόλογες εμφανίσεις στην Α1 εθνική κατηγορία.


Σγουρόπουλος: «Μία ακόμα πολύτιμη εμπειρία»
«Είναι μία ακόμα εμπειρία για μένα, που σίγουρα θα μου προσφέρει κάτι καινούργιο, διότι το αγωνιστικό επίπεδο θα είναι υψηλό και θα συναντήσω αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας από μένα. Είμαι σε πολύ καλή ψυχολογική και φυσική κατάσταση και ο στόχος μου είναι να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται.

Αν αποδώσω σύμφωνα με τις δυνατότητές μου μπορώ να καταφέρω ένα καλό πλασάρισμα και θα έλεγα πως μπορούμε να τα πάμε καλά και στο διπλό με τον Σίπος γιατί όπως διαπίστωσα και στο πρόσφατο όπεν της Ουγγαρίας έχουμε καλή συνεργασία», δήλωσε σήμερα ο αθλητής του Ολυμπιακού, ενώ η αθλήτρια του Α.Ο. Άρης 2006 επισήμανε από την πλευρά της:

Γερασιμάτου: «Επιτυχια για μένα η συμμετοχή στο Σότσι»
«Θεωρώ κατ’ αρχήν ότι το ταξίδι μου στη Ρωσία είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μου. Το λέω γιατί με τη θέση μου στη διεθνή κατάταξη βρέθηκα στις αναπληρωματικές αθλήτριες και μετά στις προσκλήσεις σε μία πολύ σημαντική διοργάνωση, όπως είναι ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το συγκεκριμένο event μάλιστα, είναι μεγάλη πρόκληση για μένα διότι αφορά στις ηλικίες μέχρι είκοσι ενός χρόνων και εγώ δεν έχω κλείσει ακόμα ούτε τα δεκαέξι». Η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια κρίνει ότι δεν έχει λόγο να πιεστεί και θέλει να παίξει ελεύθερα για το καλύτερο. «Θα παίξω χωρίς άγχος διότι στους αγώνες αυτούς δεν έχω να χάσω κάτι. Έχω μόνο να κερδίσω σε αποτελέσματα και σε εμπειρίες αντιμετωπίζοντας καλύτερες, μεγαλύτερες αλλά και πιο έμπειρες κοπέλες.

Ανεβαίνοντας ηλικιακή κατηγορία τα πράγματα δυσκολεύουν. Κατ’ επέκταση η προσπάθεια μεγαλώνει, αλλά και οι στόχοι μου γίνονται περισσότεροι και υψηλότεροι. Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο βρίσκομαι σε αρκετά καλή κατάσταση και ελπίζω να καταφέρω να το βγάλω αυτό και στους αγώνες στο εξωτερικό. Στόχος μου είναι να παίξω ό,τι καλύτερο μπορώ και να καταφέρω να περάσω όσους περισσότερους γύρους μπορώ αρπάζοντας οποιαδήποτε ευκαιρία μου δοθεί».


Οι διεθνείς μας φεύγουν από την Αθήνα αύριο το μεσημέρι και θα φτάσουν στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων μέσω Μόσχας, πολύ αργά τη νύχτα. Θα πληροφορηθούν μεθαύριο τους αντιπάλους τους από τις κληρώσεις, που θα γίνουν στο Σότσι. Θεωρητικά ο Σγουρόπουλος μπορεί να ελπίζει σε καλή κλήρωση λόγω της υψηλής θέσης του στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης τον Ιανουάριο (με την αλλαγή του χρόνου ανέβηκε στο νούμερο 35 της κατηγορίας Under 21 από το 53 του Δεκεμβρίου). Θυμίζουμε ότι στα διπλά ο Σγουρόπουλος θα συγκροτήσει δίδυμο με τον Ρουμάνο Ράρες Σίπος (Νο 19 στην Ευρώπη στις Ελπίδες) και η Γερασιμάτου (Νο 102 στις Νέες γυναίκες) με τη Μάρτα Σάντος από την Πορτογαλία (Νο 111).


* Ο Γκιώνης και ο προπονητής της εθνικής ανδρών Κώστας Βατσακλής θα φύγουν για την Αντίμπ την Πέμπτη. Την ίδια μέρα θα γίνει η κλήρωση των γκρουπ. Η 1η φάση του Τοπ 16 θα περιλαμβάνει 4 γκρουπ των 4ων από τα οποία θα συνεχίσουν στην 8άδα οι δύο πρώτοι αθλητές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα