Συνέχεια στα πρωταθλήματα της Α1 κατηγορίας ανδρών και γυναικών

Gazzetta team
Συνέχεια στα πρωταθλήματα της Α1 κατηγορίας ανδρών και γυναικών

bet365

Με τρεις ακόμα αγωνιστικές στους άνδρες και τρεις στις γυναίκες προχωρούν αύριο και μεθαύριο, στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Στην κορυφαία κατηγορία των ανδρών αρχίζει ο 2ος γύρος με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. να διατηρείται αήττητος, αλλά να έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που ακολουθεί έναν βαθμό πίσω.

Στις γυναίκες έχουν ολοκληρωθεί οκτώ αγωνιστικές με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου να εμφανίζει το απόλυτο των επιτυχιών, να έχει νικήσει δύο φορές τον 2ο της κατάταξης Ολυμπιακό και να είναι πια ακλόνητο φαβορί για τον 2ο σερί τίτλο. Την Κυριακή το πρωί δίνει ντέρμπι με τις Σάρισες Φλώρινας, που επίσης είναι στη 2η θέση. Αυτό το Σαββατοκύριακο συνεχίζονται σε έδρες και τα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Στην Α1 ανδρών θα διεξαχθούν η 10η, η 11η και η 12η αγωνιστική (8 ματς έχει δώσει έως τώρα η κάθε μία από τις 9 ομάδες, όμως κάθε φορά μία έχει ρεπό). Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φιλία Ορεστιάδας, την Πεύκη και τον Άρη Βούλας και αναμένεται να προσθέσει άλλους 6 πόντους στο ενεργητικό του. Ο Ηρακλής θα κάνει το ρεπό του αύριο συνεπώς θα δώσει δύο ματς, πάντως κι αυτός από την πλευρά του είναι φαβορί στις αναμετρήσεις με τη Φιλία και τον Άρη Βούλας.

Βαθμολογικά έχει ενδιαφέρον ο αγώνας του Ο.Α. Χανίων με τον Άρη Βούλας, υπό την έννοια ότι ο 8ος και ο 9ος της κατάταξης μπορούν να κάνουν την τελική τους προσπάθεια για την αποφυγή των θέσεων, που οδηγούν στα μπαράζ παραμονής. Από αυτή τη ζώνη έχουν απόσταση δύο βαθμών τα Ταταύλα, το Πέρα και η Φιλία και φυσικά χρειάζονται βαθμούς. Το απόγευμα του Σαββάτου οι δύο πρώτοι συγκρούονται μεταξύ τους.

Στην Α1 γυναικών θα γίνουν η 9η, η 10η και η 11η αγωνιστική με τον Δ.Α.Ο.Τ. να έχει την Κυριακή το ντέρμπι με τις Σάρισες Φλώρινας, οι οποίες ισοβαθμούν στη 2η θέση με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ταύρου έχει το περιθώριο ήττας εφόσον έχει αποσπαστεί κατά δύο βαθμούς στην κορυφή, αλλά βέβαια έχει και το ισχυρό κίνητρο να ολοκληρώσει αήττητη το πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά οι Σάρισες μετά τις δύο ήττες από Ολυμπιακό και Δ.Α.Ο.Τ. στον 1ο γύρο ξέρουν ότι μόνο με νίκη μεθαύριο μπορούν να διατηρήσουν (περιορισμένες έστω) ελπίδες για την πρωτιά.

Διεκδικούν πάντως και τη 2η θέση από τις Πειραιώτισσες κι έχει κι αυτό τη σημασία του για ένα σωματείο της Περιφέρειας, που μόλις την περασμένη σεζόν ανέβηκε πρώτη φορά στην ιστορία του στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Για τον Δ.Α.Ο.Τ. επίσης, χρειάζεται προσοχή και ο αγώνας του Σαββάτου με τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης. Ομοίως ο Ολυμπιακός καλείται να προσέξει την αυριανή αναμέτρηση με τον 4ο της βαθμολογίας Α.Σ. Πέρα.

Στις χαμηλές θέσεις της κατάταξης ο Άρης 2006, παραμένει χωρίς νίκη και μοιάζει καταδικασμένος, αλλά παραμένει ρευστή η κατάσταση για τις θέσεις των μπαράζ παραμονής. Ο 7ος της βαθμολογίας Φοίνικας Πειραιά έχει κρίσιμα παιχνίδια με τον Άρη 2006 και τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και θα επιδιώξει το καλύτερο για να βελτιώσει τη θέση του.

Τη νίκη όμως, θέλει απαραίτητα και η ομάδα της συμπρωτεύουσας διότι ισοβαθμεί με τα Ταταύλα στην 5η θέση και κυνηγά βήμα για την αποφυγή των μπαράζ. Τα Ταταύλα δεν έχουν ευνοϊκό πρόγραμμα αυτό το διήμερο και θα πρέπει να παλέψουν για κάποια έκπληξη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Α1:
Στους άνδρες:
Το Σάββατο στις 13:00:

Ολυμπιακός-Φιλία Ορεστιάδας
Ο.Α. Χανίων-Γ.Σ. Άρης Βούλας
Α.Σ. Πέρα-Α.Ο. Πεύκης
Α.Ο. Ελληνικού-Α.Ο. Ταταύλα
Ρεπό ο Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης
Το Σάββατο στις 16:00:
Α.Ο. Ταταύλα-Α.Σ. Πέρα
Α.Ο. Πεύκης-Ο.Α. Χανίων
Γ.Σ. Άρης Βούλας-Ολυμπιακός
Φιλία Ορεστιάδας-Γ.Σ. Ηρακλής
Ρεπό ο Α.Ο. Ελληνικού
Την Κυριακή στις 10:00:
Γ.Σ. Ηρακλής-Γ.Σ. Άρης Βούλας
Ολυμπιακός-Α.Ο. Πεύκης
Ο.Α. Χανίων-Α.Ο. Ταταύλα
Α.Σ. Πέρα-Α.Ο. Ελληνικού
Ρεπό η Φιλία Ορεστιάδας
Στις γυναίκες:
Το Σάββατο στις 13:00:
Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Σάρισες Φλώρινας
Α.Ο. Άρης 2006-Δ.Α.Ο. Ταύρου
Ολυμπιακός-Φοίνικας Πειραιά
Α.Ο. Ταταύλα-Α.Σ Πέρα
Το Σάββατο στις 16:00:
Σάρισες Φλώρινας-Α.Ο. Ταταύλα
Α.Σ Πέρα-Ολυμπιακός
Φοίνικας Πειραιά-Α.Ο. Άρης 2006
Δ.Α.Ο. Ταύρου-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης
Την Κυριακή στις 10:00:
Δ.Α.Ο. Ταύρου-Σάρισες Φλώρινας
Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Φοίνικας Πειραιά
Άρης 2006-Α.Σ Πέρα Αθηνών
Ολυμπιακός-Α.Ο. Ταταύλα

 

Τελευταία Νέα