Φέντερερ: «Θα τα δώσω όλα κι ας μην περπατήσω για 5 μήνες» (vid)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Φέντερερ: «Θα τα δώσω όλα κι ας μην περπατήσω για 5 μήνες» (vid)

bet365

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, έπειτα από το 2010 και όπως δήλωσε είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα για την κούπα!

Ο Ελβετός, ο οποίος απέκλεισε τον συμπατριώτη του Σταν Βαβρίνκα με 7-5, 6-3, 1-6, 4-6, 6-3 δήλωσε: «Τις τελευταίες μέρες μιλάμε για τον επόμενο γύρο και τον επόμενο και τον επόμενο, αυτός όμως είναι ο τελευταίος. Οπότε θα δώσω ό,τι έχω εδώ στην Αυστραλία και αν δεν μπορώ να περπατήσω για άλλους 5 μήνες δε θα με πειράξει».

Ο 35χρονος πια τενίστας, στον τελικό θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή της αναμέτρησης Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ-Ραφαέλ Ναδάλ. Αναφερόμενος στους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό είπε:

«Με τον Ράφα σίγουρα η πρόκληση θα είναι μεγαλύτερη. Νομίζω πως παίξαμε πολλές φορές στο χώμα παλιότερα, αυτό το court όμως μου επιτρέπει να γίνομαι πιο επιθετικός. Είμαι πιθανότατα ο Νο. 1 θαυμαστής του Ράφα. Το παιχνίδι του είναι καταπληκτικό.

Είναι ένας απίστευτος μαχητής και είμαι χαρούμενος που είχαμε αυτές τις επικές μάχες όλα αυτά τα χρόνια. Θα ήταν φανταστικό αν αναμετρηθούμε εδώ, θα ήταν κάτι ξεχωριστό και για τους δύο μας να βρεθούμε στον τελικό. Στην πραγματικότητα κανείς μας δεν το περίμενε.

Όταν είχα πάει στην ακαδημία του στη Μαγιόρκα είχαμε πει να δώσουμε ένα ματς μεταξύ μας για φιλανθρωπικό σκοπό, εγώ τότε ήμουν με ένα πόδι, εκείνος είχε τον τραυματισμό στον καρπό και παίζαμε μίνι τένις με τζούνιορς, συζητώντας ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτήν την ηλικία. Λίγους μήνες μετά ίσως να είμαστε στον τελικό και είμαι εξαιρετικό και για τους δυο μας».

 

Τελευταία Νέα