Γκιώνης: «Ο Σγουρόπουλος είναι πια έτοιμος παίκτης!»

Gazzetta team
Γκιώνης: «Ο Σγουρόπουλος είναι πια έτοιμος παίκτης!»

bet365

Η εξαιρετική προοπτική που έβγαλε για την επόμενη μέρα της εθνικής μας ομάδας ανδρών ήταν το καλύτερο αντίκτυπο από τη χτεσινή μεγαλειώδη νίκη απέναντι στην Αγγλία με 3-0.
Η Ελλάδα άρχισε την προσπάθειά της ως επικεφαλής του 7ου γκρουπ, από αυτή την άποψη δεν προκαλεί έκπληξη ότι τερματίζει πρώτη και διατηρεί τη θέση της στην 1η κατηγορία της Ευρώπης, όμως εκεί που πρέπει να σταθούν όλοι, μετά την εντυπωσιακή νίκη κόντρα στη «χάλκινη» πρωταθλήτρια κόσμου, είναι στο πόσο δυνατή εμφανίζεται και με τη νέα της σύνθεση.
Ο 17χρονος Γιάννης Σγουρόπουλος συναρπάζει με τις διαδοχικές παρουσίες του από τον Νοέμβριο κι έπειτα και στέλνει το μήνυμα ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί από την αρχή της σταδιακής του ανανέωσης να συνεχίσει το ίδιο ανταγωνιστικά. Σε δηλώσεις τους μετά τη σπουδαία νίκη της Τρίτης οι πρωταγωνιστές μίλησαν σε αυτό ακριβώς το πνεύμα για την επόμενη μέρα της εθνικής ομάδας.
«Για μένα δεν είναι το πιο σημαντικό ότι αποκτήσαμε κατευθείαν το δικαίωμα να ξαναπαίξουμε στη Championship Division. Αυτό πιστεύω, θα το καταφέρναμε ούτως ή άλλως. Το πιο σημαντικό είναι ότι αποδείξαμε ότι είμαστε ζωντανοί στο διεθνές στερέωμα, ότι έχουμε ψυχή και μπορούμε να τα καταφέρνουμε σπουδαία πράγματα όταν τα δίνουμε όλα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και πρόσθεσε:
«Είχαμε πει εδώ και καιρό ότι η ανανέωση θα γίνει σταδιακά και όχι απότομα γιατί τα πειράματα δεν πετυχαίνουν. Η ομάδα αποδεικνύει ότι εκεί είναι η θέση της, θα παίξει δυνατά και δύσκολα ματς και στη συνέχεια και παράλληλα στέλνει μήνυμα στην Πολιτεία, η οποία έδωσε το «παρών» απόψε (σ.σ. χτες) ότι «είμαστε εδώ και παλεύουμε για να κερδίσουμε πράγματα που δικαιούμαστε, δηλαδή το κάτι παραπάνω σε δημοσιότητα και σε χρήματα για την επιβίωση και για την ανάπτυξη του αθλήματος».
ΓΚΙΩΝΗΣ: «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8ΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ»
Ο Παναγιώτης Γκιώνης δεν θέλησε να πει αν η Ελλάδα πρέπει να προσβλέπει και σε μετάλλιο τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Λουξεμβούργο, πάντως ομολογεί ότι ελπίζει σε υψηλό πλασάρισμα: «Όντως, όταν πιάνεις τέτοια απόδοση με την Αγγλία και φέρνεις τέτοιο σκορ μπορείς να απαιτήσεις και περισσότερα πράγματα. Ωστόσο, δεν θα ήθελα να κάνω λόγο για μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Άλλωστε έχουμε ακόμα πολλούς μήνες μέχρι τότε. Θεωρώ όμως, ότι με την προοπτική, που βγάζει αυτή η ομάδα, μπορούμε σίγουρα να θέσουμε ως στόχο την πρόκριση στην τελική 8άδα».
Όπως είναι φυσικό, στον απόηχο της ευρείας νίκης έγινε πολλή κουβέντα για τον Γιάννη Σγουρόπουλο, που πέρα από το πλούσιο ταλέντο του δείχνει γενικά σε πολύ καλά επίπεδα ετοιμότητας. Ο κορυφαίος αμυντικός έσταξε μέλι για τον νεαρό συμπαίκτη του: «Ο Σγουρόπουλος είναι πια έτοιμος παίκτης! Μπαίνει με πολύ καλή ψυχολογία και για μένα αυτό είναι τρομερό προτέρημα. Εμείς τον ξέρουμε και από τις προπονήσεις και δεν τον φοβόμαστε, του έχουμε εμπιστοσύνη. Βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και νομίζω ότι η εθνική μας ομάδα θα είναι πάλι πολύ δυνατή».
Για το αύριο της εθνικής μίλησε και ο Κώστας Παπαγεωργίου:
«Έχουμε να επιδείξουμε κι άλλες επιτυχίες, αλλά εδώ το πιο ουσιαστικό είναι ότι φτάσαμε άμεσα στον στόχο με εντυπωσιακό αποτέλεσμα απέναντι σε πολύ μεγάλη ομάδα. Η ομάδα συνεχίζει με πολύ καλή προοπτική και με αφορμή τον Σγουρόπουλο, που είναι η βιτρίνα θα έλεγα, από τα νεότερα παιδιά, θέλω να υπογραμμίσω ότι δουλεύουν σωστά και άλλοι παίκτες και είναι θέμα χρόνου ν’ αναδειχθούν. Μπορεί να μη βγαίνει κάθε μέρα Σγουρόπουλος, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες, αλλά μία στο τόσο θα ξεπεταχτούν κι άλλοι παίκτες, που είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο».
ΚΟΥΚ: «Ο ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ»
Για τον Σγουρόπουλο μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια στο τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής Άλαν Κουκ, ένας από τους θρύλους του αθλήματος στην Αγγλία. Αφού παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα ήταν ξεκάθαρα ανώτερη χτες και αποδείχτηκε πολύ κρίσιμο το δεύτερο ματς δέχτηκε ερώτηση για τον 17χρονο πρωταθλητή και τόνισε:
«Μετά από το παιχνίδι στην Αγγλία φάνηκε ότι δεν γίνεται απλά καλύτερος αθλητής, γίνεται πολύ πιο έξυπνος. Είναι δύσκολο να του βρεις κάποιο μειονέκτημα όταν παίζει. Πριν λέγαμε ότι είναι νέος και ότι εμείς έχουμε πείρα σε αντίθεση με αυτόν, αλλά σήμερα έδειξε φοβερή αυτοκυριαρχία κι εκεί που έπρεπε έπαιξε εξαιρετικά. Σίγουρα θα γίνει καταπληκτικός παίκτης στο μέλλον».
Ο ίδιος ο νεαρός πρωταθλητής δήλωσε κολακευμένος από τα σχόλια του Άγγλου ομοσπονδιακού, εξέφρασε τη χαρά του που στο εντός έδρας ντεμπούτο του με το εθνόσημο βοήθησε την εθνική μας να πετύχει τη σπουδαία νίκη και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι κι εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά θα μπορέσουμε να κρατήσομε την ομάδα και στο μέλλον έτσι ψηλά». Όλοι οι διεθνείς εξάλλου, είχαν να το λένε και χτες για την απίστευτη παρουσία του κόσμου και την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν.
Από νωρίς το πρωί έχουν «ανέβει» στο κανάλι της ΕΦΟΕπΑ στοyoutube όλες οι δηλώσεις των Ελλήνων διεθνών και του ομοσπονδιακού προπονητή για τον θρίαμβο απέναντι στην Αγγλία. Μπορείτε να τις δείτε: του προπονητή Κώστα Βατσακλή στο λινκhttps://www.youtube.com/watch?v=z8J9bHUiMLE
του Παναγιώτη Γκιώνη στο https://www.youtube.com/watch?v=AH93Bhk_rbU
του Κώστα Παπαγεωργίου στο https://www.youtube.com/watch?v=JM8FjwJDL0s
και του Γιάννη Σγουρόπουλου στοhttps://www.youtube.com/watch?v=5HxXc5UqEG4
ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΗ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Η εθνική γυναικών είχε ρεπό στη χτεσινή αγωνιστική των προκριματικών, αλλά στο 2ο γκρουπ, όπου συμμετέχει, έγινε σπουδαίο ματς στη Ρουμανία με τη γηπεδούχο ομάδα να κάμπτει 3-2 την Ολλανδία και να τερματίζει οριστικά πρώτη. Η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου και η ουραγός Ελλάδα θ’ αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ολλανδία.
Για ν’ αποφύγει την τελευταία θέση του γκρουπ και τη 2η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πρέπει να πετύχει ένα θαύμα, δηλαδή ν’ ανατρέψει την ήττα με 1-3 στην Αθήνα. Στο μεταξύ, έχει ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη στη μεγάλη «μάχη», που έδωσαν δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης:
Ελιζαμπέτα Σαμάρα-Ριάνε Φαν Ντούιν 3-1 (11-8, 8-11, 11-3, 11-7)
Ντανιέλα Ντοντεάν-Μπριτ Έρλαντ 2-3 (10-12, 6-11, 12-10, 13-11, 8-11)
Μπερναντέτ Ζοκς-Λι Τζίε 3-2 (11-8, 8-11, 11-9, 7-11, 11-5)
Σαμάρα-Έρλαντ 1-3 (9-11, 11-7, 8-11, 8-11)
Ντοντεάν-Φαν Ντούιν 3-0 (11-4, 11-8, 11-2)
H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ Β
ΧΩΡΑ ΒΑΘΜΟΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
1. Ρουμανία 8 (σε 4 αγώνες) 12-4
------------------------------------------------------
2. Ολλανδία 4 (σε 3 αγώνες) 6-7
-------------------------------------------------------
3. Ελλάδα 3 (σε 3 αγώνες) 2-9
Φυσικά έγιναν ματς σε όλη την Ευρώπη με αξιοσημείωτα αποτελέσματα, όπως το 3-0 της Κροατίας στους άνδρες μέσα στη Λευκορωσία, το οποίο της χαρίζει πρωτιά.
Όλα τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στους άνδρες:
Γκρουπ A: Αυστρία-Ουγγαρία 3-0
Γκρουπ B: Γερμανία-Σερβία 3-2
Γκρουπ C: Γαλλία-Ιταλία 3-0
Γκρουπ D: Λευκορωσία-Κροατία 0-3
Γκρουπ E: Σουηδία-Σλοβακία 3-1
Γκρουπ F: Ουκρανία-Πορτογαλία 2-3 και Πορτογαλία-Ουκρανία 3-0
Γκρουπ G: Ελλάδα-Αγγλία 3-0
Γκρουπ H: Πολωνία-Βέλγιο 3-0
Γκρουπ I: Ρωσία-Ισπανία 2-3
Γκρουπ J: Τσεχία-Ρουμανία 1-3
Όλα τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στις γυναίκες:
Γκρουπ Α: Γερμανία-Σλοβενία 3-1
Γκρουπ B: Ρουμανία-Ολλανδία 3-2
Γκρουπ C: Ρωσία-Λευκορωσία 3-1
Γκρουπ E: Πολωνία-Ισπανία 3-0
Γκρουπ F: Αυστρία-Ουαλία θα παίξουν αύριο, 26 του μήνα
Γκρουπ G: Τσεχία-Σερβία 3-1
Γκρουπ H: Πορτογαλία-Τουρκία 3-2
Γκρουπ I: Γαλλία-Σλοβακία 3-0
Γκρουπ J: Ουγγαρία-Σουηδία 3-1
* Θυμίζουμε ότι τα πλέι οφ μεταξύ των 2ων θα διεξαχθούν στις 11 και στις 18 Απριλίου 2017.
* «Η Ελλάδα αποδείχτηκε στην έδρα της πολύ δυνατή για την Αγγλία», ήταν το σχόλιο από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης μετά το καταπληκτικό αποτέλεσμα της Τρίτης.
* Υποχρεώσεις ξανά στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα για τις ομάδες του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη. Η Ενεμπόν του πρώτου υποδέχεται αύριο (20:30 ώρα Ελλάδας) την επίσης γαλλική Ποντουάζ στον πρώτο προημιτελικό για το Τσάμπιονς Λιγκ. Σε γαλλικό έδαφος θα παίξει την Παρασκευή και η πολωνική Μπογκόρια του Γκιώνη. Θα κοντραριστεί με τη Λα Ρομάν στα πρώτα ματς της 8άδας για το E.T.T.U. Cup.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα