Nεκρός από ανακοπή ο 31χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας Γκραμπόβσκι

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Nεκρός από ανακοπή ο 31χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας Γκραμπόβσκι

bet365

Ο Ντμίτρο Γκραμπόβσκι, ο οποίος είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής κάτω των 23 ετών, έφυγε από τα ζωή στα 31 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς.

Ο Γκραμπόβσκι γεννήθηκε στη Συμφερόπολη της Ουκρανίας και το 2005 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία U-23, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε και τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στην ατομική χρονομέτρηση.

Ένα χρόνο μετά την επιτυχία του έγινε επαγγελματίας και αγωνίστηκε με την Quick-Step-Innergetic, όπου παρέμεινε δύο χρόνια προτού το 2009 «μετακομίσει» στην ISD-Neri.

Η πορεία της καριέρας του δεν ήταν η αναμενόμενη και αιτία αυτού ήταν το πρόβλημα που είχε με το αλκοόλ και παραδέχτηκε και ο ίδιος το 2010. Τότε ο νεαρός είχε αποκαλύψει στην Gazzetta dello Sport ότι δύο φορές κόντεψε να πεθάνει λόγω κατάχρησης αλκοόλ το 2007 και 2008, αλλά ότι ήταν έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Όμως στη διάρκεια του αγώνα Τιρένο - Αντριάτικο είχε ένα σοβαρό ατύχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και στην κλείδα. Αυτό σήμανε και το τέλος μίας πολλά υποσχόμενης καριέρας, αφού όταν επέστρεψε το 2011 υπέγραψε σε ομάδα continental, στην τελευταία του εμφάνιση ως επαγγελματίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα