Ένταλμα σύλληψη για δις «χρυσό» Ολυμπιονίκη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ένταλμα σύλληψη για δις «χρυσό» Ολυμπιονίκη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

bet365

Αυστριακός εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον δις «χρυσό» Ολυμπιονίκη του τζούντο, Πέτερ Σεϊσενμπάχερ, όταν ο τελευταίος δικάστηκε ερήμην σε δικαστήριο της Βιέννης, με την κατηγορία σεξουαλικής κακοποίησης δύο ανήλικων κοριτσιών.

Ο Σεϊσενμπάχερ ο οποίος έγινε ο πρώτος τζουντόκα που κατακτά δύο διαδοχικά χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στους Αγώνες του 1984 και 1988, τον περασμένο Οκτώβριο κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση από δύο αθλήτριες του, στις αρχές του '90 και '00, όταν τα κορίτσια ήταν 11 και 13 ετών αντίστοιχα.

Παράλληλα, κατηγορήθηκε ότι το 2001 σε καμπ στην Κροατία προσπάθησε να βιάσει ένα 16χρονο μαθητή του στη διάρκεια της προετοιμασίας.

Το ένταλμα σύλληψης το οποίο έχει κοινοποιηθεί στην interpol εκδόθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, όταν δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για δύο σερί μέρες ως όφειλε.

Ο 56χρονος καταζητείται, αφού φέρεται να έχει εγκαταλείψει και το Αζερμπαϊτζάν όπου εργάζονταν ως ομοσπονδιακός προπονητής. Ο συνήγορος του, Μπέρνχαρντ Λεχόφερ επεσήμανε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση από τον πελάτη του.

 

Τελευταία Νέα