Αυτοκτόνησε προπονητής όταν ο αθλητής του βρέθηκε «θετικός»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Αυτοκτόνησε προπονητής όταν ο αθλητής του βρέθηκε «θετικός»

bet365

Συγκλονισμένος είναι ο κόσμος της ποδηλασίας στο Βέλγιο μετά την αυτοκτονία προπονητή, αφορμή της οποία στάθηκε το γεγονός ότι ο νεαρός αθλητής του Φάμπιο Βερμπεκμόες βρέθηκε θετικός σε κορτιζόνη.

Σύμφωνα με τα φλαμανδικά μέσα ενημέρωσης, ο αθλητής βρέθηκε θετικός σε έλεγχο που υποβλήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου στη διάρκεια του αγώνα στο Όλεγιε κοντά στη Λιέγη, όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Η είδηση είχε ο αποτέλεσμα ο προπονητής του Έντι Β. (το όνομα του αυτόχειρα δεν έχει γίνει γνωστό) να θέσει τέρμα στη ζωή του. Δεν άφησε κάποιο σημείωμα, οπότε δεν είναι απολύτως σαφές αν προέβη στο απονενοημένο λόγω του θετικού δείγματος του Βερμπερκμόες, ωστόσο οι δηλώσεις του πατέρα του αθλητή οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πιθανότητα υπάρχει εμπλοκή.

«Ο Φάμπιο συνεργάστηκε με τον νέο του προπονητή από τις αρχές Δεκεμβρίου. Τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα στο Ολέγιε, στον οποίο ο Φάμπιο πιάστηκε (ντοπέ) ο προπονητής του ήρθε από το σπίτι και τον πήρε προκειμένου να τον προετοιμάσει για την πρώτη του ένεση με βιταμίνες. Τον ρώτησα αν επιτρεπόταν, αλλά με καθησύχασε όλες μου τις ανησυχίες. «Κανένας φόβος Φιλ, το έχω κάνει αυτό πολλές φορές», μου είπε, ενώ ο Φάμπιο έπαινε στο αυτοκίνητο του.

Είχα εμπιστοσύνη στον νέο του προπονητή. Κανένας μας δεν έκανε δεύτερες σκέψεις για το ότι ντόπαρε τον Φάμπιο. Όπως και ο γιος μου και εγώ είμαστε σοκαρισμένοι. Τώρα πρέπει να περιμένουμε την επιτροπή της ομοσπονδίας να μας καλέσει για ακρόαση».

Ο Φάμπιο Βερμπερκμόες κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού έως 4 χρόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα