Απαρτία κόντρα στην Αγγλία η εθνική

Gazzetta team
Απαρτία κόντρα στην Αγγλία η εθνική

bet365

Με πολύ δυνατή σύνθεση και παρόντα όλα της τα «όπλα» θα εμφανιστεί η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών στον μεγάλο αγώνα με την «χάλκινη» πρωταθλήτρια κόσμου Αγγλία, μεθαύριο Τρίτη στις 19:00, στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017.

Γυρίζοντας από τη Βουδαπέστη και το ουγγρικό όπεν ο προπονητής Κώστας Βατσακλής ανακοίνωσε την 5άδα, την οποία υπολογίζει για την καθοριστική αναμέτρηση του 7ου γκρουπ της Championship Division. Στα πλάνα του είναι οι τέσσερις δευτεραθλητές Ευρώπης του 2013 Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης και ο σταθερά ανερχόμενος έφηβος Γιάννης Σγουρόπουλος.

Τρεις από αυτούς θα βρίσκονται στη σύνθεση και η ομάδα θα πάει, κόντρα σ’ έναν σπουδαίο αντίπαλο, με την καλύτερη δυνατή προοπτική για τη νίκη, την πρωτιά στο γκρουπ και την αυτόματη πρόκριση στην κορυφαία κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Λουξεμβούργο.
Θυμίζουμε ότι η εθνική μας, που είχε τεθεί επικεφαλής στο 7ο γκρουπ, έχασε 3-2 στην Αγγλία και νίκησε εντός κι εκτός έδρας (3-0 και 3-1 αντίστοιχα) την Ολλανδία.

Προπορεύεται μ’ έναν αγώνα περισσότερο από τους προσεχείς αντιπάλους της και θέλει πάση θυσία τη νίκη, με την οποία θα «κλειδώσει» λογικά την 1η θέση και τον πολύ δύσκολο στόχο της πρόκρισης. Αν ηττηθεί και μείνει 2η θα διεκδικήσει τη Championship Division της κορυφαίας διοργάνωσης σε μπαράζ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει στην «αποστολή» και τους τέσσερις αθλητές, που έχουν αγωνιστεί στα προκριματικά.

Τον πολύπειρο Κρεάνγκα, που είχε πάρει μέρος στην πρεμιέρα με την Ολλανδία, τον εντυπωσιακό Σγουρόπουλο, που έχει παίξει στα δύο εκτός έδρας ματς και τους Γκιώνη, Παπαγεωργίου, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλα τα παιχνίδια. Μαζί τους θα είναι και ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών Ρηνιώτης πάντα έτοιμος να βοηθήσει αν χρειαστεί. Οι διεθνείς μας συνέχισαν την προετοιμασία τους το Σάββατο, σήμερα έχουν ρεπό και θα προπονηθούν πρωί κι απόγευμα τη Δευτέρα.

Με την καλύτερη δυνατή ομάδα θα έρθει και η Αγγλία. Στην αποστολή της θα είναι οι βασικοί Λίαμ Πίτσφορντ, Πολ Ντρίνκχολ και Σαμ Γουόκερ (που οδήγησαν την Αγγλία πέρσι στο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων), ενώ θα έχουν και τέταρτο παίκτη, τον Ντέιβιντ Μακ Μπιθ. Φτάνουν στην Αθήνα αύριο το μεσημέρι και θα προπονηθούν το απόγευμα υπό τις οδηγίες του προπονητή τους Άλαν Κουκ και του συνεργάτη του Σάιμον Μιλς.

* Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Βέλγος Ζαν Μισέλ Σέιβ. Ο θρυλικός αθλητής και πρώην νούμερο 1 του κόσμου γίνεται ο 3ος υποψήφιος μετά τον σημερινό πρόεδρο της I.T.T.F., Γερμανό Τόμας Βάικερτ και τον Χαλίλ Αλ-Μονάντι από το Κατάρ.

Ο Σέιβ, που βαδίζει στο 48ο έτος της ηλικίας του, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 31 Μαΐου, στο Ντίσελντορφ, στο περιθώριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων. Η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων λήγει στις 30 Απριλίου.

* Ολοκληρώνονται σήμερα οι προκριματικοί αγώνες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων. Τα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιευτούν μέσα στην εβδομάδα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα