Αίτημα στο Πρωτοδικείο για διορισμό προσωρινής διοίκησης στον Πανελλήνιο

Gazzetta team
Αίτημα στο Πρωτοδικείο για διορισμό προσωρινής διοίκησης στον Πανελλήνιο

bet365

Παλαιοί αθλητές του Πανελληνίου Γυμναστικού συλλόγου συναντήθηκαν και συζήτησαν λύσεις προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του συλλόγου. Την προσεχή Δευτέρα θα κάνουν αίτηση στο Πρωτοδικείο για το διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν: «Στο μακρύ ταξίδι της 126χρονης πορείας του, ο Πανελλήνιος βρίσκεται για δεύτερη φορά, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ακυβέρνητος, στο μέσον του πουθενά, με την επικρατούσα κατάσταση που βιώνουμε, να καραδοκεί να τον αφανίσει...

Η ευθύνη γι’ αυτή την νεφελώδη κατάσταση ανήκει στην απελθούσα διοίκηση, που παραιτήθηκε πριν καν κλείσει χρόνο, χωρίς να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση, δεδομένου ότι δεν έχει απαλλαγεί τόσο διοικητικά όσο και οικονομικά για το 2016, ούτε για το διάστημα των τεσσάρων μηνών ως εκλεγμένη, ούτε για το διάστημα από Ιανουάριο του 2016 μέχρι και Ιούλιο 2016 ως διορισμένη.

Ωστόσο, διεκδικεί αμέσως μετά, να αναλάβει τη διοίκηση του Πανελληνίου εκ νέου, με διορισμό αυτήν την φορά από την Δικαιοσύνη, με… περιορισμένη ευθύνη!!!

Η ίδια διοίκηση, που για έξι χρόνια διοικούσε διορισμένη από το Δικαστήριο και είχε κάθε ευκαιρία να σταθμίσει, να προσδιορίσει, να καταγράψει και να διαθέτει εύκαιρη σε πρώτη ζήτηση, ανά πάσα στιγμή, την εικόνα του ιστορικού συλλόγου μας, αδυνατεί ξαφνικά να ανταποκριθεί στην εντολή που ζήτησε και πήρε από τη Γενική Συνέλευση.

Ο καπετάνιος στη "φουρτούνα" αποφάσισε να κινηθεί με μεθοδεύσεις, αυτοσχεδιασμούς κι επιλογές παρέας στενών φίλων, ευελπιστώντας ότι το "εφαλτήριο" με την βαριά υπόσταση που λέγεται Πανελλήνιος θα συνεχίσει να ικανοποιεί προσωπικές στοχεύσεις.

Η παρέα που συγκροτήθηκε, πρόσθεσε στο βιογραφικό της την συμμετοχή στην διοίκηση του συλλόγου, αλλά μόνον διοίκηση, χωρίς ευθύνη, σχεδιασμό, προγραμματισμό, στόχευση και σκοπό, έτσι ώστε μετά την επιβίωση, ο Σύλλογος να τοποθετηθεί εκ νέου στην ρότα του αθλητικού γίγνεσθαι και με συγκροτημένες κινήσεις να αποκατασταθεί το κύρος και η φήμη του, από ανθρώπους που πραγματικά τον αγαπούν και σέβονται το ιστορικό και βαρύ όνομά του.

Η είδηση του ακυβέρνητου σκάφους, παρά την προσπάθεια των παραιτηθέντων συμβούλων να μη γίνει γνωστή στα μέλη και τους αθλητές του Πανελληνίου, ώστε να μην υπάρξει αντίδραση στο σχέδιο τους, σήμανε έναν ακόμα συναγερμό σε εμάς τους παλαιούς αθλητές, που είχαμε τιμήσει το όνομα του Πανελληνίου με ιδρώτα, κόπο και θυσίες, φορώντας την φανέλα του Συλλόγου, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούμε και να βρισκόμαστε εκπρόσωποί τους εδώ, πανέτοιμοι να αναλάβουμε την τύχη του, να εντοπίσουμε και να επέμβουμε για να αποκαταστήσουμε τις υφιστάμενες βλάβες και παθογένειές του, έτσι ώστε να ισορροπήσει, προκειμένου στην συνέχεια να επανέλθει αναβαπτισμένος, υπηρετώντας το αθλητικό ιδεώδες, που γι’ αυτό άλλωστε δημιουργήθηκε κι αυτό υπηρέτησε, αφού ως γνωστόν σκοπός του ήταν η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896.

Όλοι μας, σεβόμενοι την βαριά ιστορία του Πανελληνίου, με ανιδιοτέλεια, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε τις υπηρεσίες μας, όπου υπάρχει ανάγκη για τον Σύλλογο. Για τον λόγο αυτό, την προσεχή Δευτέρα, θα παραστούμε στο τμήμα εκούσιας δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών, στο οποίο σύμφωνα με την παρέμβαση μας, ζητούμε τον διορισμό μας ως προσωρινή διοίκηση του Πανελληνίου, έως ότου ξεκαθαρίσουμε την ομιχλώδη ατμόσφαιρά του, διαπιστώνοντας και αποτυπώνοντας την πραγματική εικόνα του, έτσι ώστε στην συνέχεια να τον οδηγήσουμε σε καθαρές, διαφανείς και αδιάβλητες εκλογές, για την ανάδειξη της νέας αιρετής διοίκησής του, που θα είναι σαρξ εκ της σαρκός του κι όχι ευκαιριακών και κομματικών φίλων ή άλλων κάθε λογής, αλεξιπτωτιστών... ξένων προς την οικογένειά του.

Όπως συνέβη στις τελευταίες αρχαιρεσίες, όπου άγνωστοι προς την οικογένεια του Πανελληνίου εμφανίσθηκαν ως μέλη, με συνέπεια κάποιοι εξ’ αυτών να εκλεγούν πριν περίπου έξι μήνες, ως μέλη του Δ.Σ. σε βάρος παλαιών αθλητών και ιστορικών στελεχών του Συλλόγου μας.

Ο Πανελλήνιος, είναι καιρός να απαγκιστρωθεί από αυτούς που τον απαξιώνουν εισηγούμενοι και πραγματοποιώντας την απαξίωση και την κατάργηση αθλητικών τμημάτων, επειδή δεν επαρκούν τα έσοδά τους. Το πιο λυπηρό είναι ότι σε αυτή την πρακτική συνηγορεί διοικώντας από τη θέση του αντιπροέδρου επί έξι χρόνια μάλιστα, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ιδιότητα που τον καθιστά θεματοφύλακα του αθλητικού ιδεώδους, ασυμβίβαστη με τέτοιου είδους θέσεις και ενέργειες.

Επειδή ο Πανελλήνιος ιστορικά λειτουργούσε ως κυψέλη που παρέδιδε καλούς ανθρώπους στην κοινωνία, καθ’ ότι σήμερα στις ακαδημίες του συναριθμούνται χιλιάδες μικρών παιδιών, αλλά και στα οργανωμένα τμήματά του, όπως είναι φυσικό, τα γεγονότα των δύο τελευταίων μηνών προκαλούν εύλογα ανησυχίες, ενδεχομένως και ανασφάλεια στις οικογένειές τους. Ανησυχία που ενισχύθηκε τεχνηέντως από την απελθούσα διοίκηση, κατηγορώντας και διαβάλλοντας την αντίδρασή μας.

Ρητά και κατηγορηματικά από αυτήν εδώ την θέση, επιθυμούμε να τους διαβεβαιώσουμε όλοι οι παλαιοί αθλητές, ότι θα συνεχισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Πανελληνίου, χωρίς αιφνιδιασμούς, πρωτοβουλίες, διαδικασίες, που δεν προβλέπονται στο καταστατικό μας, αλλά θα συνυπολογισθούν τα πάντα για τις βέλτιστες κινήσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία και να συνεχισθεί αταλάντευτα το μακραίωνο ταξίδι του.

Προπονητές και αθλητές θα απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης της προσωρινής μας διοίκησης, θα τους ενθαρρύνουμε να συνεχίζουν με την ίδια επιμονή αμφότεροι τις προσπάθειές τους στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι... Όλοι αυτοί σήμερα, που αποτελούν τον ζωτικό οργανισμό του συλλόγου, να είναι σίγουροι ότι θα μας έχουν στο πλευρό τους και θα έχουν την πραγματική στήριξη και συμπαράσταση που απαιτείται για την ευόδωση των προσπαθειών τους.

Είναι αντιληπτοί οι δεσμοί αθλητών, προπονητών, προσωπικού που είχαν αναπτυχθεί με την προηγούμενη διοίκηση, η οποία δεν τα κατάφερε και επέλεξε την εύκολη παραίτηση, εγκαταλείποντας το σκάφος ακυβέρνητο στο μέσον του πουθενά. Είναι αναγκαίο να επισημανθεί και να αναγνωρισθεί προς προπονητές και προσωπικό, παρά το γεγονός ότι τους οφείλονται μισθοί πάρα πολλών μηνών, είναι παρόντες και συμβάλλουν αποφασιστικά, ώστε να βρίσκεται εν λειτουργία ο Σύλλογος. Αυτούς θέλουμε να συνδράμουμε, αυτούς θέλουμε να βοηθήσουμε, αυτή είναι η φιλοσοφία μας.

Ο Πανελλήνιος είναι εδώ! Οι άνθρωποί του, που έχουμε ιδρώσει την φανέλα του, έχουμε γευθεί χαρές και λύπες, είμαστε εδώ και ανταποκριθήκαμε αυτοστιγμής, όχι μόνον για να μην διακοπεί το ταξίδι του στο χρόνο, αλλά να αποκατασταθεί το κύρος και η φήμη του Πανελληνίου, που επί δεκαετίες τον έφεραν στην πρώτη θέση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Όλοι μαζί θα εργασθούμε, εμείς θα υπερβάλλουμε εαυτόν και είμαστε βέβαιοι ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι, αλλά κραταιός θα αναδειχθεί ο Πανελλήνιος κι όλοι εμείς να είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στην οικογένειά του».

 

Τελευταία Νέα