Εντυπωσιακή παρά την ήττα η Φουρλή

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Εντυπωσιακή παρά την ήττα η Φουρλή

bet365

H Δήμητρα Φουρλή γνώρισε φυσιολογική ήττα από την έμπειρη Σβετλάνα Κουζνέτσοβα, στο 2ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, αλλά με τις εμφανίσεις της έδωσε υπόσχεση για μία σπουδαία πορεία στο άμεσο μέλλον.

Η 17χρονη Ελληνοαυστραλή, η οποία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο κυρίως ταμπλό με wild card, ηττήθηκε με 6-2, 6-1, δυσκολεύοντας μάλιστα τη Ρωσίδα, περισσότερο απ' όσο καταδεικνύει το αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι χρειάστηκε 1 ώρα και 23 λεπτά για να τελειώσει τον αγώνα.

Η απειρία της Φουρλή επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι έφτασε σε 6 break points, από τα οποία κατάφερε μόλις το ένα να αξιοποιήσει, ταυτόχρονα δε υπέπεσε σε αρκετά αβίαστα λάθη, 31, έναντι 24 της Κουζνέτσοβα.

«Ανεξάρτητα από το πώς εξελίχθηκε το ματς σήμερα είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου, αφού κατάφερε να φτάσω στο δεύτερο γύρο ενός σλάμ», δήλωσε η Φουρλή και πρόσθεσε:

«Δεν πήγε όπως ήθελα αλλά είμαι περήφανη και χαρούμενη. Το να παίζω κόντρα σε μία δις κάτοχο γκραν σλαμ δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Είναι απίθανη παίκτρια. Τα έβγαλα πέρα, αλλά εκείνη είναι πολύ πιο έμπειρη».

Τέλος, η Φουρλή μίλησε για την συμπαράσταση που είχε από το κοινό: «Είναι απίστευτο συναίσθημα, ανατρίχιασα. Το κοινό ήταν καταπληκτικό. Σε κάθε πόντο φώναζαν το όνομα μου και αυτό είναι κάτι που μπορείς να ζήσεις μόνο στο σπίτι σου. Πανηγυρίζουν για κάθε Αυστραλό και είμαι ευγνώμον που ήρθαν να με δουν»

 

Τελευταία Νέα