Συγκρατημένος ο Φέντερερ, αισιόδοξος και αποφασισμένος ο Μάρεϊ (vids)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Συγκρατημένος ο Φέντερερ, αισιόδοξος και αποφασισμένος ο Μάρεϊ (vids)

bet365

Ρότζερ Φέντερερ και Άντι Μάρεϊ απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου λίγες ώρες προτού ανοίξει η αυλαία του Αυστραλιανού Όπεν. Για τον Ελβετό προτεραιότητα είναι να μην πονά και να διασκεδάσει, με τον Μάρεϊ να έχει στο μυαλό του το τρόπαιο.

«Θα προτιμούσα να είμαι το φαβορί, αλλά είναι οk. Όσο είμαι υγιής και νιώθω πως μπορώ να αγωνιστώ για πολλούς αγώνες στη σειρά, για 4 ή 5 σετ, τότε πιστεύω πως θα είναι διασκεδαστικό.

Αν δω πως νιώθω πόνο στους αγώνες, τότε δε θα είναι διασκεδαστικό. Για μένα είναι ένα πολύ καλό ταμπλό, επειδή είμαι μέσα στο ταμπλό. Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ και έχω την ευκαιρία να κερδίσω αγώνες», δήλωσε Φέντερερ, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 17 του ταμπλό της διοργάνωσης, χαμηλότερα από κάθε άλλη φορά που ήταν seeded σε ταμπλό γκραν σλαμ διοργάνωσης, γεγονός που θα κάνει την προσπάθεια του πολύ πιο δύσκολη διαδρομή, αφού ήδη από τον τρίτο γύρο θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρωτοκλασάτους παίκτες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον τρίτο γύρο δεν αποκλείεται να διασταυρωθεί μετον Τόμας Μπέρντιχ, στον αμέσως επόμενο με τον Κέι Νισικόρι και ήδη από τα προημιτελικά με τον Άντι Μάρεϊ.

Στον πρώτο γύρο ο Φέντερερ θα αναμετρηθεί με τον Γιούργκεν Μέλτσερ (περίπου 12:00 ώρα Ελλάδας, στο Eurosport).

Από την πλευρά του ο Νο 1 στον κόσμο τενίστας, Άντι Μάρεϊ αποφάνθηκε μεταξύ άλλων: «Νομίζω πως έχω την ευκαιρία να κερδίσω εδώ. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά γιατί όχι; Παίζω καλά, οι προπονήσεις πηγαίνουν καλά, είμαι υγιής. Έχω μια καλή ευκαιρία».

Στον πρώτο γύρο ο Μάρεϊ θα αντιμετωπίσει τον Ιλιγια Μαρτσένκο (στις 6:00 το πρωί της Δευτέρας)

 

Τελευταία Νέα