Ο Φρουμ αρνήθηκε φαρμακευτική αγωγή στη διάρκεια του Γύρου Γαλλίας 2015

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ο Φρουμ αρνήθηκε φαρμακευτική αγωγή στη διάρκεια του Γύρου Γαλλίας 2015

bet365

Ο Κρις Φρουμ νικητής του Γύρου Γαλλίας το 2015 αποκάλυψε ότι αρνήθηκε να πάρει ειδική άδεια χρήσης απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων, όταν κατέκτησε στη δεύτερη από τις τρεις νίκες του στο κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός του πλανήτη.

Ο αναβάτης της Τeam Sky, ο οποίος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση παραδέχτηκε ότι δυο φορές στην καριέρα του πήρε ειδική άδεια από τον WADA για φαρμακευτική αγωγή, αρνήθηκε να το κάνει την τελευταία εβδομάδα του Γύρου το 2015, όταν αναδείχθηκε νικητής, αφού θεώρησε ότι θα ήταν ανήθικο για τους συναθλητές του.

«Δεν που πήγαινε καλά να πάρει εξαίρεση την τελευταία εβδομάδα του Γύρου Γαλλίας, για τον οποίο είχα προετοιμαστεί. Δεν μου φαινόταν ηθικό», είπε ο 31χρονος Βρετανός ποδηλάτης.

Οι εξαιρέσεις αφορούν ουσίες που βρίσκονται στη λίστα με τις απαγορευμένες του WADA, ενώ ο Φρουμ τις δύο φορές που πήρε τέτοια άδεια χρήσης αφορούσε σε κορτιζόνη και πιο συγκεκριμένα πρεδνιζολόνη, η οποία χρησιμοποιείται ως αντιφλεγμονώδες, για το άσθμα από το οποίο υπέφερε το 2013 και 2014.

 

Τελευταία Νέα