Η Κλέλια Πανταζή ψηφίζει στα Gazzetta Awards

Gazzetta Awards Gazzetta Awards
Η Κλέλια Πανταζή ψηφίζει στα Gazzetta Awards

bet365

H πανέμορφη Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στη γυμναστική Κλέλια Πανταζή, συμμετέχει στην ψηφοφορία του gazzetta.gr για τους κορυφαίους της χρονιάς και παρουσιάζει τις επιλογές της.

Δεκαέξι χρόνια πριν, η Κλέλια Πανταζή μαζί με τις Χαρά Καρυάμη, Ειρήνη Αϊνδηλή, Μαρία Γεωργάτου, Άννα Πολλάτου και Εύα Χριστοδούλου ξεσήκωναν τον κόσμο με τα… παιδιά του Πειραιά και κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο ανσάμπλ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Η Κλέλια Πανταζή μαζί με πολλές άλλες δραστηριότητες, συνεχίζει τον αθλητισμό και συμμετείχε και αυτή στα Gazzetta Awards.

Oι επιλογές της:

Καλύτερο αθλητή για το 2016 δυσκολεύομαι να επιλέξω. Είμαι ανάμεσα σε Λευτέρη Πετρούνια και Σπύρο Γιαννιώτη. Για μένα το αξίζουν και οι δυο. Ο ένας πήρε χρυσό στους Ολυμπιακούς και ο άλλος έδωσε τον αγώνα την ζωής του καταφέρνοντας στα 36 του να πάρει ασημένιο μετάλλιο το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες και τους κανονισμούς και πιστεύω πως όσοι είδαν την κούρσα του θεωρούν ότι είναι χρυσός. Ο Λευτέρης έχει όλο το μέλλον μπροστά του και σίγουρα θα βραβευτεί πολλές φορές ακόμη ως καλύτερος αθλητής, ο Σπύρος προπονήθηκε σκληρά μια ολόκληρη τετραετία με μοναδικό στόχο το μεταλλείο κ τα κατάφερε, υποδεικνύοντας μάλιστα και τεράστιο ήθος αθλητή αποσύροντας την ένσταση.

Στις κορυφαίες αθλήτριες πάλι έχω δίλημμα καθώς το ένα είναι χρυσό στο επί κοντώ με την Κατερίνα Στεφανίδη, σε ένα άθλημα του βασιλιά των Ολυμπιακών αγώνων, τον στίβο, και από την άλλη είναι η Άννα Κορακάκη που κέρδισε δυο Ολυμπιακά μετάλλια σε ένα και όχι τόσο δημοφιλές άθλημα την σκοποβολή. Σίγουρα πάντως και οι δυο αθλήτριες έχουν να δώσουν πολλά ακόμα στην Ελλάδα και θα μας κάνουν να νιώσουμε πολλές στιγμές συγκίνησης ακόμα.

Για κορυφαίος προπονητής, είμαι μεταξύ Γέμελου και Ράφτη είμαι καθώς ο ένας έφτασε τον Γιαννιώτη σε ηλικία 36 ετών να παίρνει Ολυμπιακό μετάλλιο, συν όλα αυτά τα χρόνια υπερπροσπάθειας, δουλειάς και προπονητικού πλάνου. Και από την άλλη είναι ο Ράφτης που έβγαλε ένα πρόγραμμα κρίκων μη ανταγωνίσιμο για τους άλλους και άρτιο εκτελεστικά από τον Πετρούνια.

Στις ομάδες θεωρώ καλύτερο το δίδυμο στα 470 της ιστιοπλοΐας καθώς ήταν η μοναδική ομάδα που πήρε μετάλλιο, αλλά θα ήθελα να συγχαρώ και το δίδυμο Ασουμανάκη-ΝικολαΪδου για τον αγώνα που έδωσαν και για ελάχιστο βρέθηκαν εκτός βάθρου.

Τέλος στην κατηγορία του Παρολυμπιονίκη, θα ήθελα να δώσω ένα βραβείο σε όλους, αφού ο αγώνας που δίνουν είναι συγκινητικός και ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια δυνατοτήτων.

KANE KΛΙΚ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Gazzetta Awards
Gazzetta Awards