Με κεκτημένη ταχύτητα η Μπογκόρια

Gazzetta team
Με κεκτημένη ταχύτητα η Μπογκόρια

bet365

Στην πρόβα τζενεράλε εν όψει της καθοριστικής τελευταίας αγωνιστικής στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπογκόρια του Γκιώνη έκαμψε χτες εκτός έδρας τη Γκντανσκ με 3-1 στο ντέρμπι κορυφής της πολωνικής λίγκας.


Η αναμέτρηση ήταν για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος κι έφερε την Μπογκόρια στην κορυφή της βαθμολογίας με 18 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη 2η Γκντανσκ και δύο από την 3η Ντιάλντοβο. Ο Γκιώνης έπαιξε στην αρχή του ματς.Αντιμετώπισε τον Σλοβάκο αμυντικό Βανγκ Γιανγκ, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες πριν από δύο μήνες στο διπλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ.

Θυμίζουμε ότι το μεγάλο ματς με την Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα για την πρόκριση στην 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ από το γκρουπ C, θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία. Η Ενεμπόν στο τελευταίο της ματς για τη γαλλική λίγκα λύγισε εκτός έδρας τη Ροάν με 3-1 χωρίς τον Έλληνα άσο στη σύνθεσή της. Η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας είναι 8η στην κατάταξη με 12 βαθμούς έπειτα από 7 αγωνιστικές.

* Για τις προσκλήσεις του Ευρωπαϊκού Τοπ 16 στις γυναίκες πρέπει να σημειωθεί ότι βάσει κανονισμών είναι μέσα η περσινή πρωταθλήτρια Σεν Γιανφέι, όμως η πολιτογραφημένη Ισπανίδα ανακοίνωσε πρόσφατα την αποχώρησή της από την ενεργό δράση. Ψηλά στον πίνακα αξιολόγησης και άρα μέσα στη σχετική λίστα είναι και η Ολλανδέζα Λι Τζιάο κι αυτή όμως έχει ανακοινώσει ότι σταμάτησε τη διεθνή καριέρα. Συνεπώς, αν δεν υπάρξει εντυπωσιακή αλλαγή δεδομένων, θα γίνουν αντικαταστάσεις.

Οι υπόλοιπες αθλήτριες στη λίστα είναι οι: Πετρίσα Σόλια (Γερμανία), Ελιζαμπέτα Σαμάρα (Ρουμανία), Λιου Τζια (Αυστρία), Λι Τζίε (Ολλανδία), Λι Κιαν (Πολωνία), Τζορτζίνα Πότα (Ουγγαρία), Ματίλντα Έκολμ (Σουηδία), Σαμπίν Γουίντερ (Γερμανία), Πολίνα Μικαΐλοβα (Ρωσία), Ντανιέλα Μοντέιρο-Ντοντεάν (Ρουμανία), Σοφία Πολκάνοβα (Αυστρία) και Βικτόρια Πάβλοβιτς (Λευκορωσία), ενώ το 16ο όνομα θα προέρχεται από τη διοργανώτρια Γαλλία.

 

Τελευταία Νέα