Α' αναπληρωματικός ο Γκιώνης για το τοπ-16 της Ευρώπης

Gazzetta team
Α' αναπληρωματικός ο Γκιώνης για το τοπ-16 της Ευρώπης

bet365

Επηρεάζει τον Παναγιώτη Γκιώνη η πτώση στον τελευταίο παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης της χρονιάς. Υποχώρησε μοιραία και στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό κι έτσι είναι έξω από τις προσκλήσεις για το Τοπ 16 ανδρών-γυναικών 2017 της Ευρώπης, οι οποίες βασίστηκαν στο ranking list του Δεκεμβρίου.

Μετακινήθηκε στο νούμερο 17 από το 14 του Νοεμβρίου και στην ετήσια ατομική διοργάνωση προσκλήθηκαν οι πρώτοι 16 της γηραιάς ηπείρου. Τα καθιερωμένο event θα διεξαχθεί στην Αντίμπ της Γαλλίας από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2017 και η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) ανακοίνωσε τη λίστα των προσκληθέντων σε άνδρες κα γυναίκες.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι 1ος αναπληρωματικός, πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι θα διακοπεί σίγουρα το σερί του στον θεσμό με τρεις παρουσίες. Είναι νωρίς για την επιβεβαίωση των συμμετοχών από τις ομοσπονδίες των αθλητών κι επιπλέον σε τέτοιες περιπτώσεις προκύπτουν συχνά ακυρώσεις, ακόμα και τις τελευταίες ημέρες.


Επικεφαλής στη λίστα για τη διοργάνωση στη γαλλική παραθαλάσσια πόλη είναι ο σημερινός κάτοχος του Τοπ 16 Ντιμίτρι Οβτσάροφ και η πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού γυναικών, φέτος στη Βουδαπέστη, Χου Μελέκ. Το όριο για κάθε χώρα είναι 4 αθλητές/τριες και στους άνδρες έχουν από 3 εκπροσώπους η Γερμανία και η Πορτογαλία.

Έστω κι αν μείνει 1ος αναπληρωματικός μέχρι το τέλος κι εφόσον δηλώσει διαθέσιμος ο Γκιώνης θα πρέπει να πάει στην Αντίμπ για κάποια πιθανή ακύρωση πριν από την κλήρωση. Αυτό είχε γίνει και στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2010, στο Ντίσελντορφ, όπου επίσης ήταν 1ος από τους αναπληρωματικούς. Είχε πάει στη γερμανική πόλη και είχε αποχωρήσει μετά την κλήρωση. Ο Γκιώνης μετέχει κάθε χρόνο από το 2014 στο ραντεβού των καλύτερων αθλητών της Ευρώπης και μάλιστα το 2015 στο Μπακού είχε κατακτήσει την 3η θέση.

Κατά σειρά όλοι οι προσκληθέντες στους άνδρες:
Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία) Νο 1 στην Ευρώπη
Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία) Νο 2
Τίμο Μπολ (Γερμανία) Νο 3
Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία) Νο 4
Σιμόν Γκοζί (Γαλλία) Νο 5
Στέφαν Φέγκερλ (Αυστρία) Νο 6
Μπάστιαν Στέγκερ (Γερμανία) Νο 7
Τιάγκο Απολόνια (Πορτογαλία) Νο 8
Κρίστιαν Κάρλσον (Σουηδία) Νο 9
Αντρέι Γκάσινα (Κροατία) Νο 10
Ματίας Κάρλσον (Σουηδία) Νο 11
Εμανουέλ Λεμπεσόν (Γαλλία) Νο 12
Κου Λέι (Ουκρανία) Νο 13
Ζοάο Μοντέιρο (Πορτογαλία) Νο 14
Αλεξάντερ Σιμπάεφ (Ρωσία) Νο 15
Τζόναθαν Γκροθ (Δανία) Νο 16

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα