Γούνας: «Ο πολυδιάστατος ρόλος μου στη Σαβόνα με ωριμάζει»

Gazzetta team
Γούνας: «Ο πολυδιάστατος ρόλος μου στη Σαβόνα με ωριμάζει»

bet365

Στην Αθήνα βρίσκεται από την Κυριακή (4/12) ο Αλέξανδρος Γούνας για τη συμμετοχή του στην αποστολή της Εθνικής μας ομάδας πόλο ανδρών εν όψει του παιχνιδιού της Τρίτης (6/12) με την Ολλανδία για το World League.

Λίγο πριν το ταξίδι του από την Ιταλία στην Ελλάδα ο 27χρονος διεθνής περιφερειακός μίλησε στη NOVA, μέσω Skype, για τη ζωή του και την εμπειρία του στο ιταλικό πρωτάθλημα όπου έχει μια πολύ καλή παρουσία με τη Σαβόνα.

«Η Σαβόνα είναι μια παραθαλάσσια πόλη που έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Ελλάδα. Είμαι ευχαριστημένος με τη ζωή μου στην ιταλική πόλη και με τον τρόπο που μου συμπεριφέρονται εδώ και σαν οργανισμός (ο σύλλογος που λέγεται Σαβόνα), αλλά και ως άνθρωποι.

Είναι άψογοι απέναντί μου. Η ομάδα πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής και έχει πάρει θετικά αποτελέσματα και σε δύσκολες έδρες. Ελπίζω να πάμε ακόμα καλύτερα. Όσον αφορά εμένα, προσωπικά, επιδιώκω να φέρω σε πέρας αυτά που μου αναθέτει ο προπονητής μου.

Είτε να σκοράρω όταν πρέπει, είτε να έχω οργανωτικό ρόλο, είτε σε κάποια παιχνίδια να μαρκάρω συγκεκριμένους επικίνδυνους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Σε κάθε παιχνίδι έχουμε διαφορετική τακτική και γι αυτό το λόγο πρέπει να προσαρμοζόμαστε…

… Ο Ολυμπιακός είχε 15 παίκτες υψηλού επιπέδου. Μπορέσαμε και φτάσαμε μέχρι τον τελικό τουΤσάμπιονς Λιγκ πέρυσι. Κι αυτή η χρονιά που θα μου μείνει αξέχαστη. Τώρα εδώ είναι μια καινούρια εμπειρία για μένα. Και η Σαβόνα έχει γράψει τη δική της ιστορία σαν ομάδα στο ιταλικό και ευρωπαϊκό πόλο.

Ο μακροπρόθεσμος και φιλόδοξος στόχος της ομάδας –όπως μου έχουν πει οι άνθρωποί της- είναι τα επόμενα δύο με τρία χρόνια να έχει φτάσει σε ένα επίπεδο πολύ υψηλό που να διεκδικεί τίτλους στους τελικούς με την Προ Ρέκο. Ήταν κι αυτό ένα κίνητρο που με οδήγησε να έρθω εδώ. Φυσικά, έπαιξαν το ρόλο τους και άλλοι λόγοι.

Νομίζω είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και έχω επανακτήσει την αυτοπεποίθησή μου. Έχω διαφορετικό ρόλο, πολυδιάστατο εδώ στη Σαβόνα και αυτό με βοηθάει να ωριμάζω να μεγαλώσω ως παίκτης», δήλωσε ο Γούνας, ο οποίος συμμετείχε και στο παιχνίδι της Σαβόνα για την 8η αγωνιστική της Α1 Ιταλίας κόντρα στη Βερόνα, το Σάββατο (ήττα με 6-14), αλλά αποβλήθηκε με αντικατάσταση, για διαμαρτυρία, όταν το σκορ ήταν 4-5 -έχοντας πετύχει ένα γκολ που τον φέρνει στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ με 17 συνολικά-. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του παραδόθηκε στις ορέξεις της αντιπάλου.

Για τον επερχόμενο αγώνα της Εθνικής με την Ολλανδία, την Τρίτη για το World League, ο Γούνας δηλώνει: «Η Εθνική είναι υποχρεωμένη να παραμείνει ψηλά και τη νέα χρονιά και φυσικά είναι απαραίτητη η νίκη στην έδρα μας κόντρα σε μια ομάδα όπως η Ολλανδία και εδικά μετά την ήττα στην Κροατία».

 

Τελευταία Νέα