Στους «32» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Σγουρόπουλος!

Gazzetta team
Στους «32» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Σγουρόπουλος!

bet365

Το έκανε πάλι το …θαύμα του ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Πέρασε στον 2ο γύρο του απλού νέων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κέιπ Τάουν ύστερα από σπουδαία οριακή νίκη απέναντι στον Τσέχο Τόμας Πολάνσκι, 9ο φαβορί του αγωνίσματος, νούμερο 11 της παγκόσμιας κατάταξης εφήβων και σημερινό δευτεραθλητή Ευρώπης στο ομαδικό και το διπλό μικτό νέων!


Ο 16άχρονος πρωταθλητής βρέθηκε να χάνει με 3-2 σετ, αλλά με εξαιρετική απόδοση και ψυχραιμία κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση. Με σκορ 4-3 έφτασε σε μία ακόμα νίκη, που προκαλεί διεθνή αίσθηση, πέτυχε ήδη στην αποστολή του στην κορυφαία διοργάνωση και σίγουρα μπορεί να ονειρεύεται καλύτερο πλασάρισμα (10-12, 11-5, 11-9, 8-11, 4-11, 11-8, 11-8).

Αντίπαλός του στους «32» θα είναι αύριο ο Κινέζος Σου Γινγκμπίν. Ο αγώνας αρχίζει στις 11:45, γίνεται στο τραπέζι 2 και θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδικτυακό itTVμέσα από την ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (ittf.com).

Από τη στιγμή που πέρασε ως 2ος από τον όμιλό του στο στάδιο των νοκ άουτ ο Σγουρόπουλος (νούμερο 31 στην παγκόσμια κατάταξη των εφήβων) ήξερε ότι θα κληρωθεί με πολύ δύσκολο αντίπαλο. Πράγματι, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Τόμας Πολάνσκι, ο οποίος ήταν κατευθείαν στο ταμπλό ως ένα από τα 16 φαβορί.

Τον Έλληνα άσο περίμενε …επικίνδυνη αποστολή, όμως πέραν της καλής του αγωνιστικής κατάστασης είχε και θετική ψυχολογία, επειδή πέρσι αντιμετώπισε με επιτυχία τον Τσέχο σε διεθνές τουρνουά. Έγινε λοιπόν, δυνατή και αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ δύο επιθετικών παικτών, είχε διακυμάνσεις και στο τέλος ανέδειξε νικητή τον Σγουρόπουλο με 4-3 σετ.

Τα ράλι στο ανοιχτό παιχνίδι του έδωσα τη νίκη

Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό: Στο καθοριστικό 7ο σετ ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή ήταν πίσω με 0-4 και αργότερα 2-5 στην αλλαγή των πλευρών. Με καλή πρώτη μπαλιά όμως και επιθετικό κρεσέντο πήρε 6 πόντους στη σειρά έφτασε στο 8-5 και κράτησε το πλεονέκτημα. Η εξέλιξη έκρυβε αγωνία και στα προηγούμενα σετ, μάλιστα στο 4ο ο νικητής του φετινού τουρνουά νέων της Κροατίας δέχτηκε ανατροπή για την ισοφάριση.

Είχε 2-1 μπροστά στα σετ και 8-6 κι έχασε πέντε σερί πόντους. Επιπλέον έχασε εύκολα το 5ο σετ, ωστόσο μπόρεσε να επανακάμψει αγωνιστικά και ψυχολογικά και να παίξει στη συνέχεια δύο σετ απολύτως αντιπροσωπευτικά της μεγάλης αξίας του και της δυνατής ψυχολογίας που διαθέτει.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής τού άλλαξε κάπως την τακτική στο σερβίς και την υποδοχή, ο μικρός ανέβασε κι άλλο την απόδοσή του και κυρίως δεν έχασε στιγμή την ηρεμία του και το καθαρό μυαλό. Γενικά ο 18άχρονος Τσέχος ήταν καλύτερος κοντά στο τραπέζι, αλλά ο Σγουρόπουλος υπερτερούσε στο ανοιχτό παιχνίδι και τους πόντους διαρκείας κι αυτό ήταν στοιχείο, που μέτρησε καθοριστικά για τη νίκη, όπως επισήμανε ο Κώστας Βατσακλής. Ήταν κάτι που ανέφερε σε δηλώσεις του αργότερα στην I.T.T.F. και ο Πολάνσκι τονίζοντας ότι «ο αντίπαλος έπαιξε καλύτερα από μένα διότι άνοιξε το παιχνίδι».

«Είχα καλή ψυχολογία και σωστή τακτική»
Ο Σγουρόπουλος από την πλευρά του δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος, που προχώρησα στον 2ο γύρο και είμαι μέσα στους στόχους μου. Αισθανόμουν καλά στον αγώνα με τον Πολάνσκι, καθώς είχα κάνει την κατάλληλη προετοιμασία.

Ήμουν πιο δυνατός σήμερα, είχα καλή ψυχολογία και σωστή τακτική και κατάφερα ένα καλό αποτέλεσμα. Αύριο παίζω μ’ έναν πολύ αξιόλογο αθλητή από την Κίνα κι αυτό είναι κι ένα ακόμα χρήσιμο τεστ για μένα. Θα παίξω ελεύθερα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Οι περγαμηνές του Πολάνσκι δίνουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην επιτυχία του Ελευσίνιου πρωταθλητή μας. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του περασμένου καλοκαιριού ο Τσέχος μετείχε στους τελικούς του ομαδικού και του διπλού μικτού νέων, ενώ ήταν 3ος στο απλό νέων.

Το 2013 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό και το διπλό παίδων. Φέτος πήρε την πρωτιά στο απλό στο διεθνές τουρνουά νέων της Πολωνίας. Στο ευρωπαϊκό ranking list Under 18 του Δεκεμβρίου είναι νούμερο 2. Ο πρωταθλητής μας τον είχε νικήσει με 3-2 σετ στο τουρνουά νέων της Ιταλίας το 2015, στη φάση των γκρουπ.

Το επόμενο εμπόδιο στο Κέιπ Τάουν ίσως να είναι ακόμα πιο ψηλό για τον Σγουρόπουλο. Όχι μόνο γιατί βρίσκει αθλητή από τη διαχρονικά κορυφαία δύναμη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αλλά και γιατί ο Σου Γινγκμπίν ήταν βασικός στο ομαδικό όπου η εθνική Κίνας κατέκτησε το Σάββατο το χάλκινο μετάλλιο.

Πρέπει δε, να προστεθεί ότι από τη θέση 3 της ομάδας του έτυχε να συναντήσει στα προημιτελικά και τα ημιτελικά δύο αθλητές που αντιμετώπισε και ο Σγουρόπουλος στο γκρουπ. Στην 4άδα με την Κορέα κατέβαλλε τον Κιμ Νταεγού με 3-0 σετ και στην 8άδα με το Βέλγιο τον Τομπί Ντάρσις με 3-1, αποτελέσματα που μαρτυρούν το πολύ καλό του επίπεδο.

Σήμερα στον γύρο των «64» απέκλεισε τον Τάι Μινγκ Βέι από την Ταϊπέι με 4-0 σετ. Πάντως, ο Σου δεν είναι στα φαβορί των αγώνων κι άρχισε κι αυτός την πορεία του από τα γκρουπ. Είναι νούμερο 29 του τουρνουά (35 θυμίζουμε ο Έλληνας διεθνής) και στην προκριματική φάση πρώτευσε εύκολα σε γκρουπ των 3ων αθλητών με δύο νίκες 4-0 σετ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα