Λαός και ...Κολωνάκι στον 39o Aγώνα Δρόμου Ψυχικού-Φιλοθέης (pic, vid)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Λαός και ...Κολωνάκι στον 39o Aγώνα Δρόμου Ψυχικού-Φιλοθέης (pic, vid)

bet365

Ο άκρως επιτυχημένος 39ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού είχε κάτι το σουρεάλ, το οποίο όμως είναι ακριβώς αυτό που αναδεικνύει την ομορφιά του αθλητισμού!

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 1.200 σε 5 χλμ, 10 χλμ και τους παιδικούς αγώνες (100, 200, 400 και 1.000 μέτρων), ενώ ανάμεσα στους αθλητές με μία πιο προσεκτική ματιά μπορούσε κανείς να διακρίνει ανθρώπους όλων των κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων, όλων των ηλικιών, απ' όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Την ώρα που επιφανής επιχειρηματίας και πρόεδρος μεγάλης ομάδας, είχε φορέσει την αθλητική περιβολή και έκανε τις τελευταίες συνεννοήσεις με τον άντρα της προσωπικής του ασφάλειας λίγο πριν την εκκίνηση, μία παρέα με Φιλιππινέζες είχαν αποφασίσει να διασκεδάσουν στο κυριακάτικο ρεπό τους τρέχοντας. Για την ακρίβεια δεν ήταν μόνο μία παρέα από τις Φιλιππίνες, αλλά αρκετές.

Όχι τυχαία φυσικά, αφού οι άνθρωποι από τη συγκεκριμένη χώρα απασχολούνται κατά κόρον ως οικιακοί βοηθοί στις ευκατάστατες οικογένειες που κατοικούν στην συντριπτική πλειοψηφία τους στη συγκεκριμένη γειτονιά.

Μία από τις μαγείες του αθλητισμού δεν είναι ότι σε «γειώνει» μόνο από τα καθημερινά προβλήματα, αλλά «γειώνει» για όση ώρα διαρκεί ο αγώνας τις διαφορές που χωρίζουν τους συμμετέχοντες. Όλοι είναι ίσοι απέναντι στον μοναδικό «εχθρό», που δεν είναι άλλος από τον εαυτό σου και το χρονόμετρο.

Στον αθλητισμό λοιπόν και οι έσχατοι έσονται πρώτοι!

Οι διοργανωτές, οι οποίοι είχαν προαναγγείλει ότι τα έσοδα από τον αγώνα θα τα διαθέσουν για την προετοιμασία των αθλητών στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είχαν ετοιμάσει όμορφες εκπλήξεις για τα παιδιά.

Η Νίκη Μπακογιάννη, φορώντας τα αγαπημένα της ρούχα, τη φόρμα της εθνικής ομάδας, έδινε οδηγίες στα πιτσιρίκια για το πως να ξεπεράσουν το κόκκινο λάστιχο που είχε τοποθετηθεί στους στηλοβάτες, αντί του πήχη, μπροστά από τα μίνι στρωματάκια.

Τα πιτσιρίκια στη θέα της «ασημένιας» Ολυμπιονίκου έβαζαν τα δυνατά τους για να την εντυπωσιάσουν, ενώ εκείνη δεν κακοκάρδισε κανένα, μοιράζοντας τους μετάλλια!

Λίγο πιο κάτω η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Παπαδοπούλου, με τους «ασημένιους» Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας, Βασίλη Πολύμερο και Δημήτρη Μούγιο, έδιναν τα φώτα τους στα μικρά στα εργόμετρα που είχαν στηθεί για το σκοπό αυτό.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο Παραολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Παύλος Μάμαλος, ο οποίος συνομίλησε με τα παιδιά.

Νικητής στον αγώνα 10χλμ αναδείχθηκε ο ένας από τους δύο μαραθωνοδρόμους, που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Μιχάλης Καλομοίρης, τερματίζοντας σε 00:33.19 και ακολούθησαν οι Κωνσταντίνος Κόκολας 0:34.24 και Βαγγέλης Μυλωνάς 0:34.50.
Στα 5χλμ πρώτος το νήμα έκοψε ο Κώστας Νικολάου 00:17.34, ακολούθησε ο Παναγιώτης Φούζας 0:22.59 και Λυκούργος Τζαρδής με 0:29.07.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα