Η Αργειτάκη θα παραλάβει στο Μονακό το βραβείο «Γυναίκα στον αθλητισμό»

Gazzetta team
Η Αργειτάκη θα παραλάβει στο Μονακό το βραβείο «Γυναίκα στον αθλητισμό»

bet365

Στο Μονακό βρίσκονται ήδη ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές του σήμερα, αλλά και του παρελθόντος.

Οπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή – με μόνη εξαίρεση το 2015 - έτσι και φέτος η IAAF θα υποδεχθεί τους προσκεκλημένους της στην έδρα της, στο Μονακό για το Γκαλά ανάδειξης των κορυφαίων αθλητών του πλανήτη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, σήμερα Παρασκευή (2/12), θα αναδειχθούν οι κορυφαίοι αθλητές σε άνδρες και γυναίκες. Μια διάκριση που δίδεται από το 1988, όταν κορυφαίοι αναδείχθηκαν οι σπουδαίοι Καρλ Λιούς και Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ.

Τρεις άνδρες και ισάριθμες γυναίκες είναι οι φιναλίστ και ένας από αυτούς στην καθεμία από τις δύο κατηγορίες, θα αναδειχθούν νικητές στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι Γιουσέιν Μπολτ (100μ.-200 μ.), Μο Φάρα (10.000 μ.) και Γουέιντ Βαν Νίεκερ (400 μ. εμπ.) στους άνδρες και οι Αλμάζ Αγιάνα, Ιλέιν Τόμσον και Ανίτα Βλόνταρτσικ στις γυναίκες διεκδικούν τον φετινό τίτλο.

Παγκόσμια καταξίωση για την Αργειτάκη

Στη φετινή εκδήλωση θα υπάρχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Η Γ΄αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη θα παραλάβει το βραβείο «Γυναίκα στον αθλητισμό». Πρόκειται για μια σπουδαία, Παγκοσμίου βεληνεκούς διάκριση για την Αργειτάκη- και τον ελληνικό στίβο -, που από τα εφηβικά της χρόνια ασχολείται με τον στίβο από διάφορα πόστα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόοδο του. Παράλληλα η Ξένια Αργειτάκη κατάφερε μέσα από τη δράση της να παίξει καθοριστικό ρόλο και στην εξέλιξη του γυναικείου αθλητισμού, που είναι το ζητούμενο της IAAF στη συγκεκριμένη βράβευση.

Στο Μονακό θα βρίσκεται και ο Β’ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παναγιώτης Δημάκος. Στη διάρκεια της εκδήλωσης η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου θα απονείμει βραβεία και σε άλλες κατηγορίες, ενώ θα τιμήσει και ανθρώπους που πρόσφεραν στο παρελθόν.

Το Σάββατο (3/12) θα διεξαχθεί το έκτακτο ειδικό συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα