Για την επιτυχία του Μάρεϊ ας όψεται ο Ναδάλ!

Για την επιτυχία του Μάρεϊ ας όψεται ο Ναδάλ!

Για την επιτυχία του Μάρεϊ ας όψεται ο Ναδάλ!

Σε συνέντευξη του στη βρετανική τηλεόραση, ο Άντι Μάρεϊ παραδέχτηκε ότι ο Ραφαέλ Ναδάλ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να δει σοβαρά το τένις.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Άντι Μάρεϊ «χρωστάει» ένας μέρος της «χρυσής» διαδρομής του στο τένις, στον Ράφαελ Ναδάλ. Το αποκάλυψε ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης, λέγοντας πως όταν ακόμη βρισκόταν στην κατηγορία των juniors, ο Ισπανός άσος τον είχε παρακινήσει να φύγει από την πατρίδα του, για να μπορέσει να προπονηθεί κάτω από καλύτερες συνθήκες, που θα τον βοηθούσαν να θέσει ως στόχο τον πρωταθλητισμό. 

Η συνομιλία σταθμός είχε γίνει στα πρώτα βήματα και των δύο, με τον Σκωτσέζο να σημειώνει: «Ο Ράφα δεν μιλούσε καλά αγγλικά κι εγώ δεν μιλούσα ισπανικά. Ωστόσο, τον ρώτησα πως και με ποιους προπονείται στην πατρίδα του. Μου είπε ότι έκανε πολλές ώρες προπόνηση με τον Κάρλος Μόγια, που παλαιότερα είχε νικήσει στο Ρολάν Γκαρός και υπήρξε για ένα διάστημα το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Εγώ εκείνο τον καιρό έκανα ελάχιστες ώρες προπόνηση μαζί με τον αδελφό μου. Τότε λοιπόν συνειδητοποίησα πως ήθελα να γίνω επαγγελματίας και πως ήθελα να αλλάξω το περιβάλλον των προπονήσεών μου. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που μετακόμισα τότε στην Ισπανία.

Όταν μπαίνεις σε ένα τόσο ανταγωνιστικό επίπεδο, ακόμη και σε μικρή ηλικία, τότε αρχίζεις να συνειδητοποιείς πως αν μείνεις στη Σκωτία, δεν θα έχεις τις ευκαιρίες που χρειάζεσαι για την καριέρα σου. Δεν μπορούσα να προπονηθώ καλά, ο καιρός ήταν άσχημος, υπήρχαν ελλείψεις στα γήπεδα, ενώ είχα καθημερινά και το σχολείο.

Ο Ναδάλ ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της γενιάς μου. Ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερος από μένα και ήταν ήδη ο καλύτερος απ' όλους μας. Και ένας λόγος που συνέβαινε αυτό, ήταν επειδή έκανε προπονήσεις με σπουδαίους παίκτες και αφιέρωνε πολλές ώρες στο γήπεδο». 

Σε ερώτηση σχετικά με το ντόπινγκ και τα κρούσματα που παρατηρούνται στο χώρο του τένις, ο Μάρεϊ απάντησε: «Έχω δουλέψει σκληρά για να πετύχω να βρεθώ στη θέση που είμαι σήμερα. Αυτό δεν θα το καταστρέψω με το να πάρω ουσίες που δεν γνωρίζω και που θα σταθούν αφορμή να μην καταφέρω να περάσω με επιτυχία τον έλεγχο ντόπινγκ. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ως αθλητές και ως επαγγελματίες».

Best of internet