Κορυφαίος αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ο φαν Νίεκερκ

Gazzetta team
Κορυφαίος αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ο φαν Νίεκερκ

bet365

Ο Γουέιντ φαν Νίεκερκ κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο από την ένωση των εθνικών ολυμπιακών επιτροπών (ANOC), η γενική συνέλευση της οποίας διεξάγεται στην Ντόχα.

Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής πρόσφερε με από τις πιο αξέχαστες στιγμές στους Αγώνες του Ρίο, με τη νίκη του στο τελικό των 400μ, τρέχοντας στην 8η διαδρομή, σημειώνοντας ένα εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ με 43.03.

Ακόμη, σε άλλη τιμητική διάκριση που απένειμε η ANOC, βραβεύτηκε η Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων, η οποία ενέπνευσε την ελπίδα μέσω του αθλητισμού (το βραβείο παρέλαβε η παλιά δρομέας της Κένυας Τέγκλα Λορούπε που είχε την ιδέα δημιουργίας της). Εκ μέρους της βρετανικής ομάδας στο Ρίο, ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, παρέλαβε το βραβείο της πιο επιτυχημένης εθνικής ολυμπιακής επιτροπής τον Αύγουστο στη Βραζιλία.

Τέλος η ANOC βράβευσε την εθνική ολυμπιακή επιτροπή του Μπαχρέιν για το πρώτο χρυσό μετάλλιο της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο κέρδισε η Ρουθ Τζέμπετ στα 3.000μ στιπλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα