Ο Κοσματόπουλος στο συμβούλιο της κλάσης 470!

Ο Κοσματόπουλος στο συμβούλιο της κλάσης 470!

Ο Κοσματόπουλος στο συμβούλιο της κλάσης 470!

Μία ακόμη μεγάλη διεθνή διάκριση για την ελληνική ιστιοπλοΐα, με δύο Έλληνες να εκλέγονται την κλάση 470. Ο αρχικαταμετρητής Δημήτρης Δήμου ανέλαβε πρόεδρος της Διεθνούς κλάσης 470, με τον Ανδρέα Κοσματόπουλο να εκλέγεται μέλος του συμβουλίου! 

Αυτό έγινε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της ISAF στην Βαρκελώνη.

Όπως όλες οι κλάσεις έτσι και αυτή του 470 συνεδρίασε με δύο κύρια θέματα. Την εκλογή του νέου της συμβουλίου για την τετραετία 2016-2020  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές με τα υλικά των σκαφών τους.

Ο Δημήτρης Δήμου, λοιπόν, ναυπηγός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εξελέγη επικεφαλής της Κλάσης κι αυτό τιμά τον ίδιο προσωπικά και την ελληνική ιστιοπλοϊα που έχει παράδοση στα σκάφη 470 κι έχει χαρίσει στον ελληνικό αθλητισμό Ολυμπιακά, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά μετάλλια. Παλιότερα με τους Ανδρέα Κοσματόπουλο – Κώστα Τριγκώνη και Σοφία Μπεκατώρου- Αιμιλία Τσουλφά και τώρα με τους Παναγιώτη Μάντη - Παύλο Καγιαλή.

Η Ελλάδα έχει γράψει ιστορία στα 470 και η αποστολή του Δημήτρη Δήμου θα είναι πολύ σημαντική. Και για την Κλάση γενικότερα και για τους Ελληνες αθλητές, δεδομένου ότι διαθέτουμε ανδρικά και γυνακεία σκάφη που ήδη έχουν ξεκινήσει πορεία πρωταθλητισμού και το μέλλον τους ανήκει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλος του συμβουλίου της Κλάσης 470 εξελέγη και ο μεγάλος Ελληνας ιστιοπλόος Ανδρέας Κοσματόπουλος.

Best of internet