Ο Κιμ Αντερσεν νέος πρόεδρος της ISAF, o Δημήτρης Δήμου πρόεδρος στα 470!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ο Κιμ Αντερσεν νέος πρόεδρος της ISAF, o Δημήτρης Δήμου πρόεδρος στα 470!

bet365

Ο Δανός Κιμ Αντερσεν είναι ο νέος πρόεδρος της ISAF για την τετραετία 2016-2020, όπως προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές της παγκόσμιας ομοσπονδίας που έγιναν στην Βαρκελώνη, με τον Δημήτρη Δήμου να αναλαμβάνει χρέη προέδρου στην κλάση 470.

Ο Αντερσεν έλαβε 56 ψήφους έναντι 46 του πρώην προέδρου Ιταλού Κάρλο Κρότσε. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα χρονικά εν ενεργεία πρόεδρος της ISAF γνωρίζει την ήττα σε εκλογική διαδικασία. Ασφαλώς αυτό έχει να κάνει με την πολιτική που ακολούθησε ο Κρότσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και σύμφωνα με την πλειοψηφία των ομοσπονδιών οδήγησε το άθλημα σε πτωτική πορεία.

Ο 59χρονος Κιμ Αντερσεν, που ασχολείται με το μάρκετινγκ, στις πρώτες του δηλώσεις έστειλε το μήνυμα ότι το άθλημα πρέπει να είναι ενωμένο και μεταξύ άλλων είπε: «Είναι μια μεγάλη ημέρα για την παγκόσμια ιστιοπλοϊα. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι ομοσπονδίες μας είναι εξοπλισμένες με τα κατάλληλα εργαλεία για να πετύχουν. Θέλω να συμμετέχουν όλοι στην λήψη αποφάσεων ώστε η ιστιοπλοϊα να γίνεται ολοένα και ισχυρότερη.»

Εκτός από τον πρόεδρο εξελέγησαν και επτά αντιπρόεδροι και για πρώτη φορά οι τρεις είναι γυναίκες. Πρόκειται για την Ζ. Ντόουσον από τη Νέα Ζηλανδία, την Ισπανίδα Α. Σάντσεζ και την Γερμανίδα Ν. Στεγκενβάλνερ. Οι τέσσερις άντρες είναι ο Γκ. Τζόμπσον από τις ΗΠΑ, ο Σ. Πέρι από την Ουρουγουάη, ο Κ. Λι από την Κίνα και ο πέντε φορές Ολυμπιονίκης Τ. Γκράελ από την Βραζιλία.

Σε ότι αφορά στον Δημήτρη Δήμου, αθλητής και ο ίδιος παίρνει τα σκήπτρα από τον απερχόμενο Στάνισλας Κασάροφ, ο οποίος έμεινε στην προεδρία των 470 για δύο θητείες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα