Φλέγκας στο gazzetta.gr: «Ενας διαβητικός θα αναπτύξει τον οργανισμό του με την άθληση»

Φλέγκας στο gazzetta.gr: «Ενας διαβητικός θα αναπτύξει τον οργανισμό του με την άθληση»

Ο τερματοφύλακας του Υδραϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Φλέγκας, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, μέσω του gazzetta.gr, τονίζει τη σημασία της άθλησης και παράλληλα συμβουλεύει τους διαβητικούς να ενημερώνουν τους συναθλητές τους για την πάθησή τους.

Φλέγκας στο gazzetta.gr: «Ενας διαβητικός θα αναπτύξει τον οργανισμό του με την άθληση»

Τερματοφύλακας της Εθνικής και του Υδραΐκού, δικηγόρος και τελευταία βοηθάει τη Νovo Nordisk να διατρανώσει το μήνυμα ότι η άσκηση αποτελεί υπερπολύτιμο «όπλο» στην καθημερινότητα των διαβητικών - και όχι μόνο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14/11), ο Κωνσταντίνος Φλέγκας, παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η γνωστή φαρμακευτική εταιρία, με αφορμή τη συμμετοχή της στο Μαραθώνιο και έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω του gazzetta.gr, σε όσους ζουν με την... γλυκιά αυτή πάθηση. 

 «Θεωρώ ότι η ζωή κι ο αθλητισμός πάνε μαζί. Ο αθλητισμός είναι υγεία και πολιτισμός και πρέπει να εντάσσεται στη ζωή του κάθε ανθρώπου, ειδικά ενός διαβητικού ο οποίος μέσω της άθλησης, ελαφριά στην αρχή και ίσως λίγο πιο έντονη στη συνέχεια, μπορεί να αναπτύξει τον οργανισμό του, να τον προστατεύσει και αν πρόκειται για διαβήτη Τύπου 2 να τον μειώσει σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά ο «φύλακας άγγελος» της Εθνικής μας, που πριν από λίγους μήνες μάς αντιπροσώπευσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και πήρε το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρυσι.

Ως αθλητής, είχες ποτέ συναθλητή που να είχε διαβήτη και να σου είχε ζητήσει κάποιες συμβουλές για το πως θα βελτιώσει τις επιδόσεις του;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μια ενημέρωση και θεωρώ ότι κρατιούνται οι διαβητικοί από το να ενημερώσουν τους συναθλητές τους ή συμπαίκτες του σχετικά με αυτό το ζήτημα. Επειδή έχουμε αυτό το ομαδικό πνεύμα όχι μόνο θα τους βοηθάγαμε αλλά θα τους ανεβάζαμε και περισσότερο. Άρα, η απάντηση είναι ότι δεν γνώριζα ότι είχα συμπαίκτη, μέχρι που με ενημέρωσες εσύ ότι είχαν έναν πριν λίγα χρόνια, μικρότερο σε ηλικία, ο οποίος πραγματικά προσπαθούσε πάρα πολύ αλλά χανόταν μέσα στο παιχνίδι και δεν μπορούσα να τον καταλάβω και προσπαθούσα να τον βοηθήσω να αναπτύξει ο ίδιος το στιλ παιχνιδιού του και την προσωπικότητά όσον αφορά στην υδατοσφαίριση».

Από τη σύντομη κουβέντα μας δε έλειψε και το θέμα που πριν από λίγο καιρό σόκαρε την κοινωνία. Φυσικά, αναφερόμαστε στο περιστατικό όπου εκπαιδευτικός έδιωξε από την τάξη διαβητική μαθήτρια λόγω των ινσουλινών. Ως νομικός ο Κωνσταντίνος Φλέγκας αναφέρεται στο θέμα, τονίζοντας:

«Υπάρχει μια τρομερή κατάσταση στην οποία ο κόσμος είναι ανενημέρωτος, όσον αφορά στα θέματα της υγείας και ειδικότερα του διαβήτη. Το να συγκρίνεις έναν διαβητικό με οτιδήποτε άλλο, είναι τρομερό και αυτό το λέω ως νομικός. Πέρα από το αντίκτυπο που έχει αυτό για το ίδιο το παιδί σε αυτή την τρυφερή ηλικία και το πως θα το αντιμετωπίσουν οι υπόλοιποι συμμαθητές του, αποτελεί και προσβολή της προσωπικότητας και της αξίας του ατόμου από τον καθηγητή, ο οποίος θα μπορούσε πολύ απλά να κάνε μια κουβέντα μαζί του μετά από το περιστατικό αυτό, να ενημερωθεί και να συζητήσει με τους γονείς του γι αυτό το θέμα. Δηλαδή, ξαφνικά μια τέτοια συμπεριφορά είναι το λιγότερο αντιεπαγγελματική και μάλιστα ελέγχεται νομικά από τα δικαστήρια». 

Best of internet