Ο Thorbjørn Olesen εξασφάλισε τη νίκη στο τέταρτο Turkish Airlines Open!

Ο Thorbjørn Olesen εξασφάλισε τη νίκη στο τέταρτο Turkish Airlines Open!

Το Turkish Airlines Open ήταν το πρώτο από τα τρία τουρνουά για το Race to Dubai’s Final Series και οι 78 παίκτες αγωνίστηκαν στο Regnum Carya Golf and Spa Resort σε έναν τελικό που κράτησε 69 γύρους.

Ο Thorbjørn Olesen εξασφάλισε τη νίκη στο τέταρτο Turkish Airlines Open!

Ο Thorbjørn Olesen εξασφάλισε τη νίκη στο τέταρτο Turkish Airlines Open στο Regnum Carya Golf and Spa Resort σε έναν τελικό που κράτησε 69 γύρους.

Προηγήθηκε με επτά χτυπήματα οδεύοντας προς την τελευταία ημέρα ενός αξέχαστου τουρνουά στο Μπελέκ της Αττάλειας.

Ο Olesen πιέστηκε αρκετά από τον David Horsey, καθώς ο Άγγλος χτύπησε 29 στους πρώτους 9 γύρους, κόβοντας το προβάδισμα του πρώτου.

Όμως τρία χτυπήματα birdie σε διάστημα τεσσάρων τρυπών ήταν αρκετά για να οδηγήσουν τον Olesen στη νίκη, με διαφορά τριών χτυπημάτων, και στην κατάκτηση του τέταρτου τίτλου European Tour, με τον Horsey και τον κινέζο Li Haotong να μοιράζονται τη δεύτερη θέση.

Ο Δανός, ο οποίος είναι 26 ετών, έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του γηπέδου την Παρασκευή σε 62 γύρους και ακολουθεί τα βήματα του Victor Dubuisson, πρωταθλητή το 2013 και το 2015, και του Brooks Koepka νικητή το 2014.

Ο Olesen δήλωσε: «Ήξερα ότι οι αντίπαλοί μου ήταν ικανοί για έναν μικρό αριθμό χτυπημάτων και πράγματι το κατάφεραν έπειτα από 9 τρύπες και έτσι υπήρχε μεγάλη πίεση. Διατήρησα την ψυχραιμία μου. Αυτή η νίκη μου στο Turkish Airlines Open σημαίνει πολλά για μένα. Τους τελευταίους τρείς ή τέσσερεις μήνες δεν έπαιζα καλά και δεν αισθανόμουν άνετα όταν είχα το προβάδισμα, αλλά ξεπέρασα τον εαυτό μου.»

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Mevlut Çavuşoğlu, ο οποίος είναι λάτρης του γκολφ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας κ. Abdurrahim Boynukalın και η Αντιπρόεδρος Εταιρικής Επικοινωνίας της Turkish Airlines κα Seda Kalyoncu ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν τα έπαθλα.

Η κα Kalyoncu δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν ακόμα ένα φανταστικό τουρνουά και είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Thorbjørn Olesen είναι ο νέος πρωταθλητής. Έπαιξε θαυμάσια στο Regnum Carya και είναι άξιος νικητής. Ήδη ανυπομονούμε για το επόμενο τουρνουά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τον Πρόεδρο της Τουρκικής Ομοσπονδίας Γκολφ, κ. Ahmet Ağaoğlu, καθώς και τους συντελεστές του European Tour και όλο το προσωπικό του Regnum Carya Golf and Spa Resort για τη σκληρή δουλειά τους.»

Το Turkish Airlines Open ήταν το πρώτο από τα τρία τουρνουά για το Race to Dubai’s Final Series και οι 78 παίκτες αγωνίστηκαν στο Regnum για ένα έπαθλο 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι η τέταρτη φορά που η Turkish Airlines γίνεται χορηγός του τουρνουά, το οποίο έλαβε χώρα από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου. Η συμφωνία με το European Tour θα διαρκέσει για ακόμα δύο χρόνια.

Η Turkish Airlines επιλέχθηκε ως η «καλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης» για έκτη συνεχόμενη χρονιά και πετάει σε 292 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Best of internet