Αποκλείστηκε στον 2ο γύρο των αγώνων U21 ο Σγουρόπουλος

Gazzetta team
Αποκλείστηκε στον 2ο γύρο των αγώνων U21 ο Σγουρόπουλος

bet365

Με πλασάρισμα στις θέσεις 17-32 του απλού για αθλητές έως 21 ετών ολοκλήρωσε ο Γιάννης Σγουρόπουλος την τριήμερη αγωνιστική παρουσία του στο αυστριακό όπεν. Για τον 2ο γύρο ηττήθηκε από τον Γάλλο Αλεξάντρ Ρομπινό με 3-0 σετ και αποκλείστηκε έπειτα από τρεις σερί νίκες σε προκριματικό γκρουπ και ταμπλό.

Έκανε την προσπάθειά του κόντρα στο νούμερο 15 του αγωνίσματος, ήταν ανταγωνιστικός από την αρχή μέχρι το τέλος και μπορούσε να κυνηγήσει κάτι περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ήταν θετικός στα πολύ χρήσιμα τεστ στο Λιντς.

Σε World Tour της κατηγορίας Major έφτασε μέχρι τους «32» των αγώνων Under 21, πάλεψε σε δύι πολύ δύσκολα παιχνίδια στα προκριματικά των ανδρών και με τις νίκες του απέναντι σε αθλητές που είναι ψηλότερα στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης εξασφάλισε κι άλλους βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη.

Ο 16άχρονος διεθνής μας (νούμερο 330 στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης των ανδρών και 114 σε αυτή των Under 21) άρχιζε ως αουτσάιντερ και την αναμέτρηση με τον Ρομπινό, ο οποίος αυτόν τον μήνα βγήκε από τους πίνακες αξιολόγησης, όμως τον Οκτώβριο ήταν νούμερο 28 στους Νέους άνδρες και 139 στους άνδρες.

Με καλό σερβίς και τακτική ήταν κοντά στο σκορ σε όλα τα σετ κι αν κατακτούσε κάποιο θα μπορούσε να δώσει άλλη εικόνα στο ματς. Στο 2ο σετ για παράδειγμα, ήταν στο 8-9 κι έχασε δύο σερί πόντους στις λεπτομέρειες, ενώ στο 3ο είχε ισχνό προβάδισμα και τελικά κάμφθηκε στην παράταση (8-11, 8-11, 10-12).

Θυμίζουμε ότι είχε προκριθεί στο ταμπλό με δύο νίκες 3-0 εναντίον του Ολλανδού Τρόμερ και του Τσέχου Μαρίνκο, ενώ χτες βράδυ είχε αποκλείσει στους «64» με 3-2 τον Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη. Ο Ρομπινό είναι 21 ετών, αδερφός του Κουεντέν, συμπαίκτη του Καλλίνικου Κρεάνγκα στη γαλλική Ενεμπόν.

Στην ίδια ηλικιακή κατηγορία έχει κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια στα World Tour της Σλοβενίας και του Κατάρ μέσα στο 2016 κι ακόμα ήταν 3ος στην Αυστρία το 2015 και νικητής στην Κροατία το 2014! To 2010 ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στο ομαδικό παίδων και δευτεραθλητής στο διπλό παίδων, ενώ έχει μετάλλια και από διεθνή όπεν νέων του World Junior Circuit. Το 2012 ήταν 2ος στο εθνικό ατομικό πρωτάθλημα της Γαλλίας στο απλό νέων.

 

Τελευταία Νέα