Η Αθήνα ζει στον παλμό του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Η Αθήνα ζει στον παλμό του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

bet365

Μόλις μισή ώρα μετά τα εγκαίνια της Ergo Marathon Expo, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Ταεκβοντό στο Φάληρο, η συνέντευξη Τύπου για τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Στην είσοδο της έκθεσης, σε κλίμα ευφορίας και ανυπομονησίας οι δρομείς παραλάμβαναν τους αριθμούς συμμετοχής και στην συνέχεια απολάμβαναν τη βόλτα τους ανάμεσα στα δεκάδες περίπτερα.

Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου παρουσία κορυφαίων Ελλήνων και ξένων αθλητών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος υποδέχθηκε τους εκπροσώπους της πολιτείας, των φορέων, των Δήμων και φυσικά των αθλητών, που υποσχέθηκαν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.
Πρώτη το λόγο πήρε η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου και νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2015, Ράνια Ρεμπούλη, που είπε:
«Είναι μια γιορτή για όλο τον κόσμο. Η εμπειρία μου από το Ρίο ήταν τρομερή, στην εκκίνηση έβαλα τα κλάματα, από τη συγκίνηση που κατάφερα να είμαι εκεί. Μετά την Βραζιλία αποφασίσαμε με τον προπονητή μου, Παναγιώτη Χαραμή, να τρέξω για συναισθηματικούς λόγους στην Αυθεντική διαδρομή, μπαίνω σαν Ελληνίδα να τρέξω στον αγώνα που διοργανώνει η χώρα μας. Θέλω να στηρίζω τη διοργάνωση.
Ευελπιστώ σε μια καλή επίδοση, γιατί όχι και στη νίκη. Ο αγώνας μεγαλώνει και αυτό είναι πολύ καλό για τη χώρα μας. Εύχομαι καλό, αγώνα και καλά αποτελέσματα σε όλους».
Ο Κώστας Γκελαούζος, αναφέρθηκε στην πρώτη του συμμετοχή στην Αυθεντική Διαδρομή. «Να ευχηθώ καλή επιτυχία στους διοργανωτές και σε όλους όσοι θα τρέξουν. Σαν εμπειρία είναι μοναδική.
Οσοι τρέχουν, κάποια στιγμή θέλουν να τρέξουν στον ΑΜΑ, όχι μόνο γιατί πρέπει να τον στηρίζουν, αλλά γιατί είναι ένας αγώνας με ιστορία. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και ο καιρός να είναι λίγο κρύος. Μου έχουν πει πολλά για τη διαδρομή, ότι είναι δύσκολη. Θα ακολουθήσω τα βήματα των πιο έμπειρων και πιστεύω θα πάνε όλα καλά», είπε.
Εκ μέρους των ξένων αθλητών μίλησε ο μάνατζερ τους, Μπεν Ρασίντ. «Ο Λούκα Λόμπουβαν εχει έρθει για να σπάσει το ρεκόρ διαδρομής, καθώς το προσωπικό του ρεκόρ είναι 2.08.12.
Η Πενίνα Ντούνγκου είναι δρομέας του ημιμαραθωνίου και θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στον μαραθώνιο ενώ ο Κιπρόνο Μπόαζ θα πιέσει την ομάδα για να έχει ρυθμό. Είναι σημαντικό ότι οι αθλητές θέλουν να ξαναέρθουν καθώς βρίσκουν τη διοργάνωση επαγγελματική», είπε.
«Με την όλο πιο εντυπωσιακή έκθεση ERGO Expo Marathon ξεκινά το τετραήμερο των εκδηλώσεων του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Ενός αγώνα που δεν είναι απλώς ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, αλλά αποτελεί γιορτή αθλητισμού, καθώς το κέντρο της Αθήνας θα πλημμυρίσει από χιλιάδες χαμόγελα, πολύ περισσότερο φέτος που συνδυάζεται με την επέτειο των 120 χρόνων από τους πρώτους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες, από τον πρώτο Μαραθώνιο που έγινε ποτέ.
Με αφορμή το γεγονός αυτό θα διοργανώσουμε και κάποια πρόσθετα μικρά δρώμενα στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να τιμήσουμε αυτές τις επετείους αλλά και τους πρωταθλητές μας που έγραψαν ιστορία στο αγώνισμα αυτό αλλά και τους πρωταθλητές μας, που εκπροσώπησαν την Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Θα ήθελα να ζητήσω από τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να αποδεχθούν την πρόσκληση μας και την Κυριακή να βγουν κατά μήκος της διαδρομής και να υποστηρίξουν αθλητές αλλά και να βρεθούν στο Παναθηναϊκό Στάδιο», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, που στη συνέχεια απάντησε σε ερώτηση για το οικονομικό σκέλος του Μαραθωνίου, λέγοντας:
«Όλα γίνονται με απόλυτο έλεγχο και πλήρη διαφάνεια και κάθε χρόνο δημοσιεύουμε όλα τα στοιχεία που αφορούν στη διοργάνωση. Οι χορηγοί μας στέκονται στο πλευρό μας και μας στηρίζουν και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε τους πρωταθλητές μας και ο στόχος μας παραμένει πάντα ένας, να κάνουμε το Μαραθώνιο το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός στον κόσμο».
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός που είπε: «Πέρσι ως Πολιτεία είχαμε κάνει την ευχή ώστε ο Μαραθώνιος της Αθήνας να συγκαταλέγεται στους καλύτερους του κόσμου και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο καθώς ο στόχος έχει επιτευχθεί.
Είμαι βέβαιος ότι ο Μαραθώνιος θα αποτελέσει γιορτή για την Αθήνα και μικροί και μεγάλοι, γυναίκες και άνδρες, αλλά και όλες οι εθνότητες θα χαρούν τον αγώνα την Κυριακή. Είναι μία εκδήλωση του κανονικού αθλητισμού, γιατί θα έχουμε ανθρώπους χέρι – χέρι να τρέχουν, χιλιάδες αθλούμενους να παίρνουν μέρος για τη χαρά της συμμετοχής αλλά και χιλιάδες εθελοντές και ανθρώπους που θα εργαστούν για τον αγώνα.
Όταν λοιπόν υπάρχει μία κανονικότητα η Πολιτεία είναι πάντα στο πλευρό τέτοιων αγώνων και θα είναι πάντα στο πλευρό του ΣΕΓΑΣ. Καλή επιτυχία στον αγώνα, θα τον απολαύσουμε όλοι μαζί την Κυριακή».
Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής που είναι συνδιοργανώτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου μίλησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Σπύρος Πάντζας: «Η Περιφέρεια Αττικής χαιρετίζει την έναρξη των τετραήμερων εκδηλώσεων για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, μία γιορτή που συμπίπτει με τα 120 χρόνια από τη διοργάνωση του πρώτου Μαραθωνίου. Μια γιορτή με πολλούς επισκέπτες από κάθε μέρος της γης. Πρόκειται για ένα δρομικό γεγονός οικουμενικής εμβέλειας με παρελθόν, παρόν και μέλλον και οφείλουμε να συνεισφέρουμε όλοι στην απρόσκοπτη ανάπτυξη του. Παράλληλα προβάλλει την Αθήνα σε μία κρίσιμη συγκυρία και η Περιφέρεια θα στέκεται πάντα αρωγός».
Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης είπε: «Είμαι πολύ υπερήφανος γιατί κάθε χρόνο ο Μαραθώνιος της Αθήνας γίνεται πιο σπουδαίος. Έχω καταπληκτική συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και χαίρομαι ιδιαιτέρως για τις παράπλευρες εκδηλώσεις γιατί έτσι η χώρα μας διαφημίζεται.
Πέρσι βραβεύσαμε όλους τους πρέσβεις των χωρών που βρίσκονται στην Ελλάδα και φέτος θα έρθουν πολλές αποστολές από την Κίνα. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ και όσους δουλεύουν σκληρά για τον Μαραθώνιο, γιατί κάθε χρόνο γίνεται καλύτερος και αποτελεί διαφήμιση για τη χώρα μας».
Από τον επίσης διοργανωτή Δήμος της Αθήνας, ο Φιλήμωνας Βαφειάδης του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης είπε: «Η Αθήνα καλωσορίζει τον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας.
Ολοι οι φορείς και οι υπηρεσίες θα βάλουν τα δυνατά τους για τη διοργάνωση. Μία διοργάνωση που συνεισφέρει τα μέγιστα για να στηριχτεί η πρωτεύουσα στα χρόνια της κρίσης. Δεν είναι μικρό στοιχείο οι παράπλευροι αγώνες, καθώς αποτελούν σημαντικό στοιχείο για την ίδια την πρωτεύουσα».
Ο διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού της Ergo, Χρήστος Θεοδωρίδης, είπε: "Είναι τιμή και χαρά για εμάς που είμαστε εδώ. Η Ergo στηρίζει την προσπάθεια της ομοσπονδίας. Η εταιρεία ασφαλίζει δωρεάν όλους τους αθλητές και όλους τους συμμετέχοντες».
Ο τεχνικός διευθυντής του μαραθωνίου Βαγγέλης Παπαστολου, σχολίασε: «Φέτος έχουμε σημαντική συμμετοχή Ελλήνων και ξένων πρωταθλητών με διεθνείς διακρίσεις και θεωρούμε ότι είναι δυνατόν να έχουμε ρεκόρ. Παίρνουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 130 άνδρες και 43 γυναίκες και 20 elite αθλητές από το εξωτερικό. Συνολικά οι δρομείς σε όλους τους αγώνες θα ξεπεράσουν τους 50.000»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα