Επίθεση Ζούκοφ κατά WADA

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Επίθεση Ζούκοφ κατά WADA

bet365

O πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας, Αλεξάντερ Ζούκοφ, χαρακτήρισε τον WADA (Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ) «ένα μέσο χειραγώγησης».

Ο ισχυρός άνδρας του ρωσικού αθλητισμού σημείωσε: «Οι δραστηριότητες του WADA δεν είναι διαφανείς, πολλές αποφάσεις λαμβάνονται στο παρασκήνιο και γίνεται ένα μέσο χειραγώγησης, κυρίως πολιτικού χαρακτήρα».

Ο Ζούκοφ βρέθηκε στη Λοζάνη σε συνάντηση εκπροσώπων του Ολυμπιακού Κινήματος και ζήτησε ακρόαση προκειμένου να δώσει μία εικόνα της κατάστασης στη Ρωσία μετά το κλείσιμο του εργαστηρίου αντιντόπινγκ καθώς και της Ρωσικής Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ.

Ο Ζούκοφ δεν έκρυψε το φόβο του ότι το γεγονός ότι το εργαστήριο παραμένει κλειστό «θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της ρωσικής ομάδας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στο Πιεονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας. Ήδη ο αθλητισμός της Ρωσίας επλήγη στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όπου δεν επετράπη στους αθλητές και αθλήτριες στίβου της χώρας να συμμετάσχουν, μετά τη δημοσίευση έκθεσης του WADA για κρατική συγκάλυψη του ντόπινγκ».

Δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει ότι η Ρωσία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική καταπολέμηση του ντόπινγκ.

 

Τελευταία Νέα